首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Admittedly, minor accidents and slip-ups continue to shake public confidence in nuclear power. Given the unquantifiable risks th
Admittedly, minor accidents and slip-ups continue to shake public confidence in nuclear power. Given the unquantifiable risks th
admin
2010-09-25
62
问题
Admittedly, minor accidents and slip-ups continue to shake public confidence in nuclear power. Given the unquantifiable risks that nuclear power carries, it is only right that the industry be subjected to the test of public opinion and due political process. However, this argues for exceptional alerts, regulatory scrutiny and accountability — and not for bans or shut-downs. Those nuclear operators with a good safety record deserve to have their licenses renewed, so that existing plants may run to the end of their useful lives.
The Bush administration’s enthusiastic support goes a lot further than this, however. It also wants to see new plants. Proponents of new nuclear power stations make three arguments in their favor. They will enhance energy security by lessening dependence on fossil fuels; far from being environmentally harmful, they will be beneficial because they will reduce the output of greenhouse gases; and, most crucially, the economics of nuclear power has improved from the days when it was wholly dependent on bail-out (紧急财政支持) and subsidy.
Yet these arguments do not stand up to investigation. The claim that governments should support nuclear power to reduce their vulnerability (致使弱点) to the OPEC oil cartel (联合企业) is doubly absurd. Little oil is used in power generation: What nuclear power displaces is mostly natural gas and coal, which are not only more plentiful than oil but also geographically better distributed. Security is enhanced not by seeking energy self-sufficiency but through diversification of supplies. Creating lots of fissile material that might be pinched by terrorists is an odd way to look for security anyway.
What about the argument that climate change might be the great savior of nuclear power? Global warming is indeed a risk that should be taken more seriously than the Bush administration has so far done. Nuclear plants do not produce any carbon dioxide, which is the principal greenhouse gas. However, rushing in response to build dozens of new nuclear plants would be both needlessly expensive and environmentally unsound.
It would make far more sense to adopt a carbon tax, which would put clean energy sources such as solar and wind on an equal footing with nuclear, whose waste poses an undeniable (if remote) environmental threat of its own for aeons to come. Governments should also dismantle (拆除) all subsidies on fossil fuels — especially for coal, the dirtiest of all. They should adopt reforms that send proper price signals to those who use power, and so reduce emissions: Global warming certainly provides one argument in favor of nuclear power, but it is not sufficient on its own to justify a nuclear renaissance.
The most important reason why the Bush administration support more new nuclear-power plants is that ______ .
选项
A、they need little government financial support
B、they will increase energy security
C、they help lessen dependence on fossil fuels
D、they are environmentally friendly
答案
A
解析
细节性理解题。文章第二段列举了布什政府支持建设更多核电站的三个主要原因,这三个原因有主次之分。文中在提到第三个原因的时候,用了“most crucially”(最关键的是)这样的字句,表明现任政府支持核电发展的最主要的原因是核电站的建设和运营已不再完全依赖政府的财政援助(wholly dependent on bail-out),故选A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Q1z7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Thetaskofbeingacceptedandenrolledinauniversityorcollegebeginsearlyforsomestudents.Long【C1】______theygraduate
Thetaskofbeingacceptedandenrolledinauniversityorcollegebeginsearlyforsomestudents.Long【C1】______theygraduate
Intheinterestoflightnessofweight,everythingyoucarryinyourpackshouldserveasmanypurposesaspossible.Clothingan
A、Avoidjunkfood.B、Attendmonthlymeetings.C、Buycleaningsuppliesattheco-op.D、Workattheco-opforanhoureveryweek.
A、Havethesameoriginwiththecalligraphy.B、Sharesomecommonfeatureswithpoetry.C、CombinetraditionalChinesepaintingte
Ifoneatschoolcannotwrite,oneofthereasonsmaybeaconditioningbasedonspeedratherthanrespectforthecreativepro
TheWorldHealth【B1】______saysavianinfluenzacouldbecomeaworldwidethreatunlessgovernmentsactnowtostopit.Officials
TheWorldHealth【B1】______saysavianinfluenzacouldbecomeaworldwidethreatunlessgovernmentsactnowtostopit.Officials
A、Buyanewwatch.B、Gotobedearlier.C、Seeadoctor.D、Changehisjob.B语义推断题男士说将在下周完成课题研究,恢复正常的作息时间,由此可以判断下周他可能会早些休息。
随机试题
该患者首选的降压药是禁用的药物是
酸性磷酸酶染色阳性的是
有人根据164例某种沙门菌食物中毒患者的潜伏期资料,用百分位数法求得潜伏期的单侧95%上限为57.8小时,其含义为
男性,28岁吸烟患者,因低热、咳嗽2个月,痰中带血1周来院门诊。查体:T37.5℃,双侧颈后可触及多个可活动的淋巴结,右上肺可闻及支气管肺泡音。胸片示右上肺云雾状阴影。最可能的诊断是
有关胶囊剂的特点包括
按照《中华民国临时约法》的规定,临时大总统的产生方式是()。
关于房地产经纪信息的利用,有关叙述错误的是()。
已知函数f(x)=一2(x+a)lnx+x2一2ax一2a2+a,其中a>0.设g(x)是f(x)的导函数,讨论g(x)的单调性;
公有制为主体、多种所有制经济共同发展,是我国社会主义初级阶段的一项基本制度,这是因为()。
WorkisaveryimportantpartoflifeintheUnitedStates.WhentheearlyProtestant【1】cametothiscountry,theybroughtthe【
最新回复
(
0
)