首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
On 28 March, scientists got a whiff of something strange in the air off a pier in San Diego, California. The atmosphere had sudd
On 28 March, scientists got a whiff of something strange in the air off a pier in San Diego, California. The atmosphere had sudd
admin
2015-03-25
47
问题
On 28 March, scientists got a whiff of something strange in the air off a pier in San Diego, California. The atmosphere had suddenly become flush with radioactive sulfur(a light-yellow non-metallic solid)atoms. That sulfur, it turns out, had traveled across the Pacific from a nuclear power plant in Fukushima, Japan, that was shaken by the 11 March earthquake and the tsunami and aftershocks that followed. Now the same team has studied those radioactive winds to come up with the first estimate of damage to the plant’s cores at the height of the disaster.
To cool fuel rods and spent fuel while stanching a total meltdown, responders pumped several hundred tons of seawater into three reactors at the Fukushima Dai-ichi nuclear power plant. The white-hot rods fizzled off steam, which had to go somewhere. So workers vented it into the air.
Meanwhile, across the Pacific, atmospheric scientist Antra Priyadarshi of the University of California, San Diego(UCSD), remembered a study she had read a while back: Following underwater nuclear bomb tests in the 1950s and 60s, physicists noticed that a heavy form of sulfur—sulfur-35—had mushroomed. Nuclear reactions spit out lots of fast and therefore "hot" particles called neutrons, which can then bang into abundant chloride ions in saltwater, converting them to sulfur-35. Priyadarshi and her colleagues were already tracking tiny traces of radioactive sulfur to study how layers of air mix in the atmosphere, so all they had to do was wait.
They didn’t have to wait long. The sulfur was already swirling over Fukushima, where it had combined with oxygen to form sulfur dioxide gases and fine particles of sulfates called aerosols. Soon, strong winds pushed them west. Sulfur-35 does occur naturally—cosmic rays zap argon atoms in the upper atmosphere, or stratosphere, to make radioactive sulfur. But little of it makes its way down to the lowest slice of atmosphere, called the marine boundary layer. On a normal day, Priyadarshi sees between 180 and 475 sulfur-35 atoms as sulfates per cubic meter of air, but on the 28th, her team recorded about 1500. "No one has ever seen such a high percentage of the stratospheric air coming into the marine-bound layer," she says.
The UCSD team ran a computer simulation to trace the path of the gases and aerosols from Fukushima to the West Coast. Most sulfur -35 atoms likely dispersed or rained down into the sea before hitting San Diego, but Priyadarshi estimates that about 0.7% completed the trip, too few to become harmful. Based on the simulation, about 365 times the normal levels of radioactive sulfates had gathered over Fukushima during the disaster.
Now that Fukushima’s reactors have cooled back down, the biggest challenge facing scientists will be to contain radioactive elements that escaped during the disaster. Mark Thiemens, the study co-author, an atmospheric scientist who is also at UCSD, will be working with Japanese researchers to follow sulfur-35’s path through soil and streams near Fukushima to find where even more harmful elements may have hidden.
According to the passage, Mark Thiemens would devote himself to
选项
A、tracking down how deep sulfur-35 can get into the soil.
B、locating the position of severely harmful elements.
C、calculating how many harmful elements have been produced.
D、detecting the route of sulfur-35 in order to eradicate it.
答案
B
解析
事实细节题。根据题干关键词Mark Thiemens定位到第六段最后一句,由该句可知,大气科学家Mark Thiemens将与日本的研究者们一道跟踪硫一35在福岛附近渗人土壤和溪流的路径,并找出更加有害的元素可能隐藏的地点。因此[B]“定位极具危害性的元素的位置”与原文意思相符,故为答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/QU74777K
0
考研英语一
相关试题推荐
JeffreySachsisnowdevotedtoAccordingtothetext,sustainableeconomy
IncontrasttoBritain,FranceisfundingtheirmedicalcareConcerninghealth-caresystemsinBritain,theauthorislikelyto
Afewmilliampsofelectricitycancauseplantstoincreasesynthesisofchemicals.Thesecompoundsoftenalsohaveapharmacolo
Allboysandgirlsinlargefamiliesknowthat______.Accordingtotheanti-railwaygroup,allthefollowingsaretruebut___
MosttownsuptoElizabethantimesweresmallerthanamodernvillage,andeachofthemwasbuilta-rounditsweeklymarketwher
Doctorshaverecentlydiscoveredthat______.Thefollowingstatementsarethereasonswhythesurvivalrateforhigh-riskbabie
Itcanbeinferredfromthefirstparagraphthat______.Accordingtothetext,AmericaandCanadahaveyettoreachconsensus
Atwork,asinlife,attractivewomengetalotofgoodlucks.Studieshaveshownthattheyaremorelikelytobe【C1】______than
Whenfoodpricesrosesteeplyin2007andclimaxedinthewinterof2008,politiciansandthepressdecriedtheimpactonthebi
Whenfoodpricesrosesteeplyin2007andclimaxedinthewinterof2008,politiciansandthepressdecriedtheimpactonthebi
随机试题
A.头晕头痛,痛有定处B.头晕胀痛,头重脚轻C.头晕面白,神疲体倦D.头晕且重,如物裹缠(2007年第82,83题)肝阳上亢所致头晕多表现为()
第一斜位又称为
下列药物具有抗病毒作用的是
甲状腺癌的常见病理类型,不包括()。
有效的仲裁协议可排除法院的管辖权,只有在没有仲裁协议或者仲裁协议无效,或者当事人放弃仲裁协议的情况下,法院才可以行使管辖权,这在法律上称为或裁或审原则。()
市场中介组织在为市场主体及其交易活动提供服务的同时,还()。
一家早餐店只出售粥、馒头和包子。粥有三种:大米粥、小米粥和绿豆粥,每份1元;馒头有两种:红糖馒头和牛奶馒头,每个2元;包子只有一种三鲜大肉包,每个3元。陈某在这家店吃早餐,花了4元钱,假设陈某点的早餐不重样,问他吃到包子的概率是多少?
下列有关生活常识的叙述正确的是:
Whatweretheconsequencesofthedecisionshehadmade?
A、Theyusuallycompeteandfightwitheachother.B、Theysometimeslaughatthelosers.C、Theyknowtheruleswellandalwaysob
最新回复
(
0
)