首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Opportunities for water companies are flowing around the world because of looming shortages and decades of underinvestment. Saud
Opportunities for water companies are flowing around the world because of looming shortages and decades of underinvestment. Saud
admin
2009-04-26
65
问题
Opportunities for water companies are flowing around the world because of looming shortages and decades of underinvestment. Saudi Arabia and Algeria, where water shortages have become acute, are placing billions of dollars of contracts out to bid to improve water supplies for their growing populations. The trend is expected to grow, as 40% of the world’s population will suffer water shortages by 2050, according to the United Nations Development Program. Global warming is expected to exacerbate the problem.
Saudi Arabia began privatizing water services after shortages sparked riots last November in Jeddah. Loay Ahmed Musallam, the deputy water minister, said the first contract to manage water supplies for Riyadh would be awarded this year. By 2010, private companies will provide water for half the population, he added. Saudi Arabia plans to invest $37 billion over five years to improve water pipelines. Leaks cost 1 million cubic meters of water a day—the output of seven desalination plants—the minister said. Even after putting contracts out to bid, governments still face politically sensitive decisions. In Saudi Arabia, for example, water tariffs are among the lowest in the world. Musallam said Saudis consumed twice as much water as Britons in spite of living in one of the driest parts of the globe. The government is introducing measures to encourage water conservation.
Even in the US, the shortfall between actual investment and the industry’s real needs is estimated to be $122 billion for waste water treatment and $100 billion for drinking water over the next 12 years, said Michael Dean of the Environmental Protection Agency. "People take for granted clean, safe, inexpensive water, but the old ways of paying for water in the US no longer meet our needs", Dean said.
Water services in the US are mainly owned by municipalities, which fiercely resist privatization. Gasson says decades of underinvestment are catching up with the water industry. "Either tariffs or subsidies will have to rise. We are at an inflection point. Investment now is unavoidable", he said.
David Lloyd Owen, a British consultant, estimated the investment shortfall for the global water industry at $1.2 trillion over the next 20 years. "The question is how to overcome political resistance to the involvement of the private sector", he said. "The water industry is one of the most conservative in the world. By and large, it is still run by bureaucrats and engineers", Owen said. "There is also a passionate and well-organized lobby against privatization".
He sees more room for the private sector as technology for desalination and recycling come to play an increasing role in the industry. Banks are also becoming more creative in matching the financing of capital outlays in the industry with the long lives of water treatment facilities.
选项
A、Global warming will exacerbate the shortage of water.
B、Water companies will feel happy because of water shortage.
C、Saudi Arabia and Algeria are making great efforts to solve the problem of water shortage.
D、According to the UN, 60% of the world’s population won’t suffer water shortages by 2050.
答案
B
解析
文章第一段。细节题,考查考生对各个句子意思的把握。文章第一句话说"由于水资源的匮乏和长时间投入不足,经营水的公司的机会也随之而来",文中说水经营公司将因为水缺乏而获利,但并没有提到这些公司是否会高兴。第一段第二句中说placing billions of dollars of contracts out to bid to improve water supplies for their growing populations".投标了数十亿美元的大额合同购买水物资来满足日益增长的人口需求"就是沙特人和阿尔及利亚人正在努力解决水资源短缺问题的表现,所以C的说法是对的;第三句说as 40% of the world’s population will suffer water shortages by 2050,"2050年全球将有40%的人口遭受水资源危机",那么说明60%的人口不会受到缺水的威胁,D也正确。由最后一句Global warming is expected to exacerbate the problem可知A也是正确的。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Qba4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Thecellphone,adevicewehavelivedwithformorethanadecade,offersagoodexampleofapopulartechnology’sunforeseensi
Readthefollowingtextandanswerquestionsbyfindinginformationfromtherightcolumnthatcorrespondstoeachofthemarked
Newscientificstudiesrevealthehiddencostsofmultitaskingastechnologyincreasinglytemptspeopletodomorethanonethin
Governmentsarerestrainingbusinesstravelersandtouristswithcumbersomevisarequirementsthatdolittletomaketheircount
TheSevenWondersoftheAncientWorldwereacollectionofremarkableconstructionslistedbyvariousGreekauthors,including
Whenpeopletalkabouta"north-southdivide"inBritaintheyareusuallyreferringtohouseprices,employmentandtheratioof
Duringtheday,Leipzig’sairportisquiet.Itisatnightthattheairfieldcomestolife.Nexttotherunwayayellowwarehous
Duringtheday,Leipzig’sairportisquiet.Itisatnightthattheairfieldcomestolife.Nexttotherunwayayellowwarehous
StateandlocalauthoritiesfromNewHampshiretoSanFranciscohavebegunbanningtheuseoffacial-recognitiontechnology.The
ThethirdsentenceofParagraph1impliesthat______.Whattheauthortriestosuggestmaybestbeinterpretedas______.
随机试题
病人喘而胸满闷窒,甚则胸盈仰息,咳嗽多黏腻色白,咯吐不利,兼有呕恶,纳呆,口黏不渴,苔厚腻,脉滑。此属
患者男,81岁。因“带状疱疹”在皮肤科病房住院治疗,该患者患有Ⅱ型糖尿病多年,口服降糖药物控制血糖,无COPD、肝脏疾病等其他慢性病史,2年前头颅CT示:腔隙性脑梗。晚八时许,无明显诱因出现神志不清,之前无明显不适主诉。BP90/60mmHg,HR85
A.急性心包炎B.风湿性心包炎C.扩张型心肌病D.高血压性心脏病E.肥厚型梗阻性心肌病
按照装饰装修专业工程规模标准要求,下列幕墙工程属于中型项目的是()。
下列关于液化石油气加气站的建筑防火要求的说法中,错误的是()。
奈普科技公司系江海市大型股份制企业。市国税局稽查局对奈普科技公司的纳税情况依法实施检查,发现奈普科技公司2007年6月至12月存在未按规定申报纳税的情况。市国税局稽查局根据税收法律、法规和有关规定,作出《税务处理决定书》,责令奈普科技公司补缴税款3260.
关于我国的贷款管理制度,下列错误的说法是()。
某企业2007年12月31日购入—台设备,入账价值为200万元,预计使用寿命为10年,预计净残值为20万元,采用年限平均法计提折旧。2008年12月31日该设备存在减值迹象,经测试预计可收回金额为120万元。2008年12月31日该设备账面价值应为(
商业资本在资本主义经济中的作用表现在()。
Sternrecountsherfour-yearodysseyintotheheartsandmindsofreligiousterrorists.ShetalkstoChristian,JewishandMusli
最新回复
(
0
)