首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
•Read the article below about the shortage of talent in Asia. •Choose the best sentence from the opposite page to fill each of
•Read the article below about the shortage of talent in Asia. •Choose the best sentence from the opposite page to fill each of
admin
2010-01-22
37
问题
•Read the article below about the shortage of talent in Asia.
•Choose the best sentence from the opposite page to fill each of the gaps.
•For each gap 8-12, mark one letter (A-G).
•Do not use any letter more than once.
•There is one extra letter which you do not need to use.
Asia’s Skills Shortage
It seems odd. In the world’s most populous region the biggest problem facing employers is a shortage of people.
Asia has more than half the planet’s inhabitants and is home to many of the world’s fastest-growing economies. But some businesses are being forced to reconsider just how quickly they will be able to grow, because they cannot find enough people with the skills they need.
In a recent survey, 600 Chief executives of multinational companies with businesses across Asia were interviewed. (8) It was their second-biggest headache in Japan (after cultural differences) and the fourth-biggest in India (after problems with infrastructure,bureaucracy and wage inflation) . Across almost every industry and sector it was the same.
Old Asia-hands may find it easy to understand why there is such concern. The region’s rapid economic growth has fished out the pool of available talent, they would say. (9) Recent growth in many parts of Asia has been so great that it has rapidly transformed the type of skills needed by businesses. Schools and universities have been unable to keep up.
This is especially true for professional staff. Airlines are one example. Many new carriers are setting up and airlines are offering more services to meet demand. (10) According to Alteon Training, the commercial-pilot training arm of Boeing, India has fewer than 3000 pilots today but will need more than 12000 by 2025. China will need to find an average of 2200 new pilots a year just to keep up with the growth in air travel,which means it will need more than 40000 pilots by 2025. In the meantime, with big international airlines training only a few hundred pilots a year, Asian airlines have taken to poaching them, often from each other.
(11) China has been trying to lure pilots from Brazil, among other places.
With such a mismatch between supply and demand in Asia’s labour markets, companies will have to become better at hiring good staff and keeping them. The first priority is to realize that retention is more important than recruitment. But as some companies will always be better at this than others, the job-hopping and poaching are set to continue for many years, until education and training catch up. (12) Without talented recruiting policies, some firms may end up scaling back their bold Asian growth-plans.
A.However, there is also a failure of education.
B.Philippine Airlines, for instance, lost 75 pilots to overseas airlines during the past three years.
C.As it turned out, they ranked a shortage of qualified staff as their biggest concern in China and South-east Asia.
D.There is also a severe shortage of good managers.
E.The consequences of that are depressing and will limit the growth.
F.But, in the meantime, there is a dreadful shortage of pilots.
G.Asia has more than half the planet’s inhabitants and is home to many of the world’s fastest-growing economies.
选项
答案
C
解析
“调查表明,他们把合格员工短缺视为中国和东南亚国家的首要问题”。本题型要求充分利用上下文的线索(如句子之间的逻辑关系、词法和语法的衔接)来进行合理的分析、推理,找到符合文法、逻辑的选项,尤其是空格前后的句子中的线索。本题的答案比较明显,只要我们能留意前后句子中的线索。其前一句话提到了“最近的一次调查(a recent survey)”,调查的对象是“业务遍布亚洲的跨国企业的600名首席执行官(600 chief executives of……)”。其后一句话提到“某个问题(it)被他们视为日本的第二大问题,印度的第四大问题”。根据句子的逻辑关系,空格中应该提到调查的结果,另外还需明确表述出后一句中所提到的某个问题。根据这两点,不难判断C项为正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/QlsO777K
本试题收录于:
BEC中级阅读题库BEC商务英语分类
0
BEC中级阅读
BEC商务英语
相关试题推荐
Readthearticlebelowaboutabookletpublishedbyabank.Foreachquestion31-40,writeonewordinCAPITALLETTERSonyourA
Readthearticlebelowaboutforeignlanguageskills.Choosethebestwordtofilleachgap.Foreachquestion21-30,markone
Readthearticlebelowaboutforeignlanguageskills.Choosethebestwordtofilleachgap.Foreachquestion21-30,markone
ReadthefollowingarticleaboutasuccessfulBritishbusinessmanandthequestionsontheoppositepage.Foreachquestion15-2
ReadthefollowingarticleaboutasuccessfulBritishbusinessmanandthequestionsontheoppositepage.Foreachquestion15-2
ReadthefollowingarticleaboutasuccessfulBritishbusinessmanandthequestionsontheoppositepage.Foreachquestion15-2
Readthearticlebelowaboutachainofcafes.Inmostlinesthereisoneunnecessaryword.Itiseithergrammaticallyincorrect
•Readthetextbelowabouttelevisionnetwork.•Inmostofthelines41—52thereisoneextraword.Itiseithergrammaticallyi
HowtoapproachReadingTestPartOne•InthispartoftheReadingTestyoumatcheightstatementswithfiveshorttexts.•Fir
HowtoapproachReadingTestPartOne•InthispartoftheReadingTestyoumatcheightstatementswithfiveshorttexts.•Fir
随机试题
A.双氢青蒿素B.奎宁C.伯氨喹D.乙胺嘧啶E.氨苯砜可用于治疗弓形虫病的是
Easter[A]EveryyearasEasterapproaches,thestoresarefilledwithjellybeans,candyeggs,egg-coloringkits,stuffed,
思维的最基本的过程是【】
在多囊肝的叙述中,错误的是
A.黄芪B.茯苓C.当归D.白术E.柴胡
女性27岁,G1P0,孕39+2周,既往3岁患小儿麻痹症,最可能产生
某一行业有如下特征:企业的利润由于一定程度的垄断达到了很高的水平,竞争风险比较稳定.新企业难以进入。那么这一行业最有可能处于生命周期的哪一阶段()
操作风险是指由不完善或有问题的内部程序、员工、信息科技系统以及外部事件所造成损失的风险。()
江西省国家历史文化名城为()。
Tennessee’spopulationisnearlytwo-fifthsrural,andnosinglecityorgroupofcities______thestate.
最新回复
(
0
)