首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1) A period of climate change about 130,000 years ago would have made water travel easier by lowering sea levels and creating
(1) A period of climate change about 130,000 years ago would have made water travel easier by lowering sea levels and creating
admin
2021-09-18
29
问题
(1) A period of climate change about 130,000 years ago would have made water travel easier by lowering sea levels and creating navigable lakes and rivers in the Arabian Peninsula, the study says. Such a shift would have offered early modern humans—which arose in Africa about 200,000 years ago—a new route through the formerly scorching northern deserts into the Middle East. The new paper was spurred by the discovery of several 120,000-year-old tools at a desert archaeological site in the United Arab Emirates. The presence of the tools—whose design is uniquely African, experts say—so early in the region suggests early humans marched out of Africa into the Arabian Peninsula directly from the Horn of Africa, roughly present-day Somalia. Previously, scientists had thought humans first left via the Nile Valley or the Far East.
(2) "Up till now we thought of cultural developments leading to the opportunity of people to move out of Africa," said study co-author Hans-Peter Uerpmann, a retired archaeobiologist at the University of Tubingen in Germany. "Now we see, I think, that it was the environment that was the key to this," Uerpmann said during a press briefing Wednesday.
(3) The discovery "leaves a lot of possibilities for human migrations, and keeping this in mind, might change our view completely." During the past few years, a series of tools were discovered at the Jebel Faya site in the U.A.E., some of which—such as hand axes—had a two-sided appearance previously seen only in early Africa.
(4) Scientists used luminescence dating to determine the age of sand grains buried with the stone tools. This technique measures naturally occurring radiation stored in the sand. For the climatic data, scientists studied the climate records of ancient lakes and rivers in cave stalagmites, as well as changes in the level of the Red Sea. This warmer period 130,000 years or so ago caused more rainfall on the Arabian Peninsula, turning it into a series of lush rivers that humans might have boated or rafted.
(5) During this period the southern Red Sea’s levels dropped, offering a "brief window of time" for humans to easily cross the sea—which was then as little as 2.5 miles wide, according to Adrian Parker, a physical geographer from Oxford Brookes University in the United Kingdom.
(6) Once humans entered the peninsula, they dispersed and likely reached the Jebel Faya site by about 125,000 years ago, according to the study, published in the journal Science.
(7) Geneticist Spencer Wells called the discovery a "very interesting find," especially because the Arabian Peninsula is becoming a hot spot for archaeological finds—particularly underwater, since the Persian Gulf was a fertile river delta during early human migrations. But he noted that the study doesn’t "rewrite the book on what we know about human migratory history." That’s because tools dating to the same period have already been found in Israel, so it’s "consistent with what we suspected" about an earlier wave of migration into the Middle East, said Wells, director of the National Geographic Society’s Geographic Project. Wells also noted there’s no evidence yet that the migrants in the new paper were our ancestors—the group, and their genes, may have died out long ago.
(8) Bence Viola, of the Max-Planck-Institute for Evolutionary Anthropology in Leipzig, Germany, agreed the finding was interesting but not that surprising, also citing the evidence of humans in Israel about 120,000 years ago. Viola, who wasn’t involved in the study, added that the migration route proposed in the paper makes sense on another level—the Arabian Peninsula would have been something’ early humans were used to. "If you look even today, the environment in the Horn of Africa, in Somalia or northern Ethiopia, is similar to what you see in Oman or Yemen—not like the big desert," Viola noted. "It’s not like they needed to adapt to a completely different environment—it’s an environment that they knew."
(9) Why they made the trek is another question, since they wouldn’t have been hurting for food or resources in their African homeland, Viola noted. "Curiosity," he said, "is a pretty human desire."
The scientists resorted to the following data sources in the research EXCEPT ________.
选项
A、radiation of the ancient lake water
B、radiation detected in the sand
C、the fluctuation of ocean levels
D、appearance of the stone tools
答案
A
解析
根据题干和选项可定位到第3、4段。D项与第3段末句中石制工具的appearance相吻合,选项B、C分别存第4段第2句和第3句中找到依据。本题为反选题,要求选出与文章不相符的一项,故选项A正确。细节辨析题,选项A利用radiation进行干扰,但专家们研究的是石制工具的“辐射”,而并非湖水的辐射,也可轻易排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/R5IK777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
(1)Ournexttaskistoconsiderthepoliciesandprinciplesaruleroughttofollowindealingwithhissubjectsorwithhisfr
(1)Oneoftheobviousproblemswithpredictingthefutureeffectsofclimatechangeisthattheyhaven’thappened.Thismakesc
(1)OnWednesday,theTreasuryDepartmentreleasedmoredetailsofitsplantostress-testthenation’s19largestbankstosee
开卷有益,是古人奖励读书的一句成语。从前读到一册坏书,读后每觉得为古人所欺;现在多了一点智识,反过来又觉得古人的不欺我了。总之,好书读了,原有所得,就是可以知道它的好处在哪里。可是坏书读了,而知道它的坏的原因与地方,岂不也是一得?从前孔子说的“三人行,必有
CulturalDifferencesbetweenEastandWestI.FactorsleadingtotheculturaldifferencesA.Differentculture【T1】______【T1】_
CulturalDifferencesbetweenEastandWestI.FactorsleadingtotheculturaldifferencesA.Differentculture【T1】______【T1】_
CharacteristicsqfAmericanCultureI.PunctualityA.Goingtothetheater:be【T1】______twentyminutesprior【T1】______B.
A、Creditcards.B、CheckingaccountC、Financialgoals.D、Majorpurchases.CSharon在访谈中提到夫妻双方应该坐下谈谈财务目标,无论是短期目标或者是长期目标。因此选C项。A项“信用卡
A、Doafinancialcheckup.B、Readself-helpbooks.C、Doonlinebanking.D、Organizetheirdailyschedule.A录音中主持人说首先要谈一些关于财务检查(fin
A、Twodayslater.B、Withinaweek.C、Twoweekslater.D、Itisnotmentioned.B在对话的最后,女士告诉Mr.Phelps,她公司通常会在一周之内告知面试的结果,故B项为正确答案。
随机试题
某人在车祸中造成左小腿中下段外伤,疼痛、流血、异常活动,被人简单包扎后立即送到附近医院。经检查发现小腿中下段胫、腓骨骨折,诊断为小腿中下段开放性骨折。最可能发生的问题是
某急性胰腺炎患者,上腹部剧烈疼痛,伴呕吐、发热。体检:上腹部压痛明显伴反跳痛。此时的饮食护理应该是
多级肋柱式锚杆挡土墙设计的基本规定,正确的是()。
下列方法中,()是通过图解法来识别和分析风险事件发生前存在的各种风险因素,由此判断和总结哪些风险因素最可能引发风险事件。
企业投资并取得收益时,必须按一定的比例和基数提取各种公积金,这一要求体现的是()。
通常人们认为美国人民主热情,英国人有绅士风度,法国人爱好浪漫等,这种现象称为社会认知信息整合过程中的()。
中小学德育的基本途径是思想品德政治课与______的教学。
【2014四川】如果一个数学测验试题的文字难度太大,超过学生自身的水平,那么这个测验就是()。
His______willbeinvaluabletounderstandingtechnologicalchallengestheBBCisfacing.
长江(theYangtzeRiver)是世界第三长河,中国第一长河,全长6380公里。它发源于青海省,一路无数河流汇入,向东注入东海(theEastChina,Sea)。作为中国古文化的发祥地,长江在历史、文化和经济上都对中国的发展有着极其重要的作
最新回复
(
0
)