首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Population growth has long been a controversial issue in economic circles, yet, surprisingly enough, the actual study of its eff
Population growth has long been a controversial issue in economic circles, yet, surprisingly enough, the actual study of its eff
admin
2019-08-01
54
问题
Population growth has long been a controversial issue in economic circles, yet, surprisingly enough, the actual study of its effects is fairly well established and universal. One advantage in studying the phenomena is that wild fluctuations of populations have occurred in history, and their resulting economic impacts have been accurately recorded for analysis and dissemination by economists of future generations. The most revealing incident, no doubt, is the case of the Black Plague.
The Black Plague, which swept through Europe and robbed it of a quarter of its population, was a tragic event of its time, but yielded the ideal environment for retrospective study of population economics. The initial result that was observed was that, with the death of so many, the work force was horrendously reduced, leaving many to believe that productivity would plummet and resources would sit idle. By that reasoning, forecasters of the period predicted a catastrophic blow to the European economy from which full recovery was only a slight possibility.
The result of the devastation left in the plague’s wake, however, was much different. While the labor force did indeed decrease dramatically in numbers, the efficiency of each individual worker improved, due to the lessened effects of economies of scale. Although total output dropped, output per capita actually increased, since each laborer was now producing more and there were less consumers to share the output. Also, resources did remain unused, but after an initial period of waste, the costs that those wasted resources represented lowered when businesses adapted to the situation by investing in the policy of buying less resources. Thus, the overall economic result was that workers were more productive, businesses were more efficient and there was more output per person in Europe.
Wages rose as well, since the demand for labor far exceeded the supply. Nevertheless, despite these seemingly positive results, the net effect of the Black Plague in Europe was an almost undisputedly negative one. The per capita increases were more than offset by the aggregate loss in total product. From this, the keen economist must learn that the distinction between macro and micro levels of economics must be observed to obtain an accurate picture, especially when dealing with a central element of the economy as population.
This text is mainly about______.
选项
A、the economic effects of the Black Plague in Europe
B、economic principles of population decline
C、the positive effects of one incident of population loss in Europe
D、the distinction between macro and micro economics in regard to population
答案
C
解析
属主旨思想题。文章第一段指出:人口增长一直是经济学界中一个颇有争议的问题。……研究这一现象的一个好处就为未来的经济学家的分析和信息传播工作开启了方便之门。第二、三段以黑瘟疫事件为例进行了详细说明,最后一段总结上文,提出建议。由此可见,选项C正确。选项A、B、D都是文中细节,不能概括全文。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/R62Z777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Britain’sprivateschoolsareoneofitsmostsuccessfulexports.Thechildrenofthewell-heeledflocktothem,whetherfromCh
Anysufficientlyadvancedtechnology,notedArthurC.Clarke,aBritishscience-fictionwriter,isindistinguishablefrommagic.
Anysufficientlyadvancedtechnology,notedArthurC.Clarke,aBritishscience-fictionwriter,isindistinguishablefrommagic.
SupposeyouaretheServiceManagerofacameracompanyandoneofyourcustomers,JackBlack,hasmadeacomplaint.Writehima
Theshortergrowingseasonsexpectedwithclimatechangeoverthenext40yearswillendangerhundredsofmillionsofalreadypo
UnderstandingwhatdistinguishespeoplewhobattlewithAlzheimer’sastheyagefromthosewhosementalacutenessremainsstrong
Whathappenswhenyoucombineproductdesignskills,high-poweredmarketresearchtechniques,andabundantcustomerdata?Tooof
IfIaskyouwhatconstitutes"bad"eating,thekindthatleadstoobesityandavarietyofconnecteddiseases,you’relikelyto
[A]Nodisciplineshaveseizedonprofessionalismwithasmuchenthusiasmasthehumanities.Youcan,Mr.Menandpointsout,beco
Writealettertoatravelagency,askingaboutthedetailedinformationaboutapackagetour.Youshouldincludethedetailsyo
随机试题
关于行政处罚管辖权的说法,错误的是:()
关于骨关节与骨局部显像的适应证描述,不正确的选项是
中风病是依据什么命名的胸痹、肺痿是依据什么命名的
信用证中注明Invoiceinthreecopies,受益人向银行交单时,提供了三张副本发票。此做法,违反了信用证的规定。()
怀特海说:科学研究的概率是999个想法会没有任何结果,可是,第1000个想法也许会改变世界。可见,好想法的产生不是_______的。填入画横线部分最恰当的一项是()。
商场里某商品成本上涨了20%,售价只上涨了10%,毛利率(利润/进货价)比以前下降了10个百分点。问原来的毛利率是多少?
从中华人民共和国成立到社会主义改造基本完成,是我国从新民主主义到社会主义的过渡时期。这一时期中国社会的阶级构成主要包括()。
党的十一届六中全会通过的《关于建国以来党的若干历史问题的决议》指出,毛泽东思想的活的灵魂,是贯穿于毛泽东思想各个理论组成部分的立场、观点和方法,它们有三个基本方面,即
微分方程y’-xe-y+=0的通解为_______.
What’speople’sresponsetoaneutralstimulus?Theword"amygdala"(Para.4)probablyreferstotheareainthebrainthat____
最新回复
(
0
)