首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
If the world’s education systems have a common focus, it is to turn out school-leavers who are proficient in maths. Governments
If the world’s education systems have a common focus, it is to turn out school-leavers who are proficient in maths. Governments
admin
2018-03-01
54
问题
If the world’s education systems have a common focus, it is to turn out school-leavers who are proficient in maths. Governments are impressed by evidence from the World Bank and others that better maths results raises GDP and incomes. That, together with the soul-searching provoked by the cross-country PISA comparisons of 15-year-olds’ mathematical attainment produced by the OECD, a club of mostly rich countries, is prompting educators in many places to look afresh at what maths to teach, and how to teach it.
Those countries
fret about
how to catch up without turning students off the subject with boring drill. Top performers, most of them Asian, fear that their focus on technical proficiency does not translate into an enthusiasm for maths after leaving school. And everyone worries about how to prepare pupils for a jobs market that will reward creative thinking ever more highly.
Maths education has been a battlefield before: the American "maths wars" of the 1980s pitted traditionalists, who emphasized fluency in pen-and-paper calculations, against reformers led by the country’s biggest teaching lobby, who put real-world problem-solving, often with the help of calculators, at the centre of the curriculum. A backlash followed as parents and academics worried that the "new maths" left pupils ill-prepared for university courses in maths and the sciences. But as many countries have since found, training pupils to pass exams is not the same as equipping them to use their hard-won knowledge in work and life.
Today’s reformers think new technology renders this old argument redundant. They include Conrad Wolfram, who worked on Mathematica, a program which allows users to solve equations, visualize mathematical functions and much more. He argues that computers make rote procedures, such as long division, obsolete. "If it is high-level problem-solving and critical thinking we’re after, there’s not much in evidence in a lot of curriculums," he says.
Reformers think new technology is ______.
选项
A、redundant
B、ambivalent
C、excessive
D、contributive
答案
D
解析
根据题干中的“reformers”,“new technology”定位到第四段首句:Today’s reformers think new technology renders this old argument redundant.其中“renders this old argument redundant(使得这个老生常谈的讨论变得多余)”,“argument(讨论,争论)”是相对不好的一个词,“redundant(累赘的,多余的)”也是一个否定词,因此该项表述是负负得正,是积极肯定的一个表达。四个选项分别为:A“多余的”;B“矛盾的”;C“过度的”;D“有帮助的”。显然四个选项中能够表示积极肯定的是D,故为答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/RABZ777K
0
考研英语一
相关试题推荐
BytheendoftheMiddleAgesthetechnologicalsystemscalledcitieshadlongsincebecomeacentralfeatureofWesternlife.I
BytheendoftheMiddleAgesthetechnologicalsystemscalledcitieshadlongsincebecomeacentralfeatureofWesternlife.I
BytheendoftheMiddleAgesthetechnologicalsystemscalledcitieshadlongsincebecomeacentralfeatureofWesternlife.I
BytheendoftheMiddleAgesthetechnologicalsystemscalledcitieshadlongsincebecomeacentralfeatureofWesternlife.I
BytheendoftheMiddleAgesthetechnologicalsystemscalledcitieshadlongsincebecomeacentralfeatureofWesternlife.I
BytheendoftheMiddleAgesthetechnologicalsystemscalledcitieshadlongsincebecomeacentralfeatureofWesternlife.I
BytheendoftheMiddleAgesthetechnologicalsystemscalledcitieshadlongsincebecomeacentralfeatureofWesternlife.I
IsGooglecreatingthenextgenerationofofficeblowhards?AcleverpsychologicalstudybyYaleUniversityresearchers【B1】_____
IsGooglecreatingthenextgenerationofofficeblowhards?AcleverpsychologicalstudybyYaleUniversityresearchers【B1】_____
随机试题
下列关于DNA碱基组成的叙述正确的是
第三代头孢菌素是在7-位的氨基侧链上有2-氨基噻唑-α-甲氧亚胺基乙酰基,对多数β-内酰胺酶高度稳定。属于第三代头孢菌素的药物是
小导管注浆施工应根据土质条件选择注浆法,在砂层中宜采用()注浆法。
()既可以在场外市场进行基金份额申购、赎回,又可以在交易所(场内市场)进行基金份额交易和基金份额申购或赎回。
银行的存款政策,客户中间业务情况,银行收益等因素会影响商业银行授信额度的决定,当这些因素为正面影响时,对授信限额的调节系数大于1。()
M省N市检察院发现N市中级人民法院作出的二审判决认定事实的主要证据未经质证。在此情况下,N市检察院应该如何处理?()
下列不属于我国民族政策内容的是()。
WomenhavebeendrivingyellowcabsinNewYorksincethe1940s,but99%ofdriversaremale.Evenamongdriversofcarsbooked
树中度为零的结点称为______。
ReadthefollowingpassageandchoosethecorrectanswerfromA,B,CandD.Moreandmore,theoperationofourbusinesses,
最新回复
(
0
)