首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
We tend to think of the decades immediately following World War II as a time of prosperity and growth, with soldiers returning h
We tend to think of the decades immediately following World War II as a time of prosperity and growth, with soldiers returning h
admin
2013-11-29
145
问题
We tend to think of the decades immediately following World War II as a time of prosperity and growth, with soldiers returning home by the millions, going off to college on the G.I. Bill and lining up at the marriage bureaus.
But when it came to their houses, it was a time of common sense and a belief that less could truly be more. During the Depression and the war, Americans had learned to live with less, and that restraint, in combination with the post war confidence in the future, made small, efficient housing positively stylish.
Economic condition was only a stimulus for the trend toward efficient living. The phrase "less is more" was actually first popularized by a German, the architect Ludwig Mies van der Rohe, who like other people associated with the Bauhaus, a school of design, emigrated to the United States before World War II and took up posts at American architecture schools. These designers came to exert enormous influence on the course of American architecture, but none more so than Mies.
Mies’s signature phrase means that less decoration, properly organized, has more impacts than a lot. Elegance, he believed, did not derive from abundance. Like other modern architects, he employed metal, glass and laminated wood - materials that we take for granted today but that in the 1940s symbolized the future. Mies’s sophisticated presentation masked the fact that the spaces he designed were small and efficient, rather than big and often empty.
The apartments in the elegant towers Mies built on Chicago’s Lake Shore Drive, for example, were smaller - two-bedroom units under 1,000 square feet - than those in their older neighbors along the city’s Gold Coast. But they were popular because of their airy glass walls, the views they afforded and the elegance of the buildings’ details and proportions, the architectural equivalent of the abstract art so popular at the time.
The trend toward "less" was not entirely foreign. In the 1930s Frank Lloyd Wright started building more modest and efficient houses - usually around 1,200 square feet - than the spreading two-storey ones he had designed in the 1890s and the early 20th century.
The "Case Study Houses" commissioned from talented modern architects by California Arts & Architecture magazine between 1945 and 1962 were yet another home grown influence on the "less is more" trend. Aesthetic effect came from the landscape, new materials and forthright detailing. In this Case Study House, Ralph Rapson may have mispredicted just how the mechanical revolution would impact everyday life - few American families acquired helicopters, though most eventually got clothes dryers - but his belief that self-sufficiency was both desirable and inevitable was widely shared.
Mies held that elegance of architectural design______.
选项
A、was related to large space
B、was identified with emptiness
C、was not reliant on abundant decoration
D、was not associated with efficiency
答案
C
解析
本题信息点是elegance of architectural design,并且限定了Mies的观点。在文章中查阅该信息,我们找到该信息点出现在第四段第一句Mies’s signature phrase means that less decoration,properly organized,has more impacts than a lot和第二句Elegance,he believed,did not dedve from abundance,大意为:Mies的特别言论意味着轻装饰,重安排,这对许多人产生了巨大的影响。并且,他认为富丽并不带来优雅。根据上下文,这里abundance显然指大量的decoration。由此可见选项C.was not reliant on abundant decoration符合文章语意,为本题答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/RAe4777K
0
考研英语二
相关试题推荐
Themanagingdirectortookthe______fortheaccident,althoughitwasnotreallyhisfault.
Nowadays,wehavetechnologythat’simprovedsothatwecanbringpeoplebacktolife.Infact,therearedrugsbeingdeveloped
WhichofthefollowingbestdescribestheAmerica’seconomicsituation?Whatfactormakesinvestorsputoffinvestinginnewpl
A.TheconsequenceoflosingbonesB.AbetterlabthanonearthC.TwodifferentcasesD.Multipleeffectsformwei
OlympicGamesareheldeveryfouryearsatadifferentsite,inwhichathletes【1】differentnationscompeteagainsteachotherin
In1999,thepriceofoilhoveredaround$16abarrel.By2008,ithad【1】the$100abarrelmark.Thereasonsforthesurge【2】fro
In1999,thepriceofoilhoveredaround$16abarrel.By2008,ithad【1】the$100abarrelmark.Thereasonsforthesurge【2】fro
In1999,thepriceofoilhoveredaround$16abarrel.By2008,ithad【1】the$100abarrelmark.Thereasonsforthesurge【2】fro
In1999,thepriceofoilhoveredaround$16abarrel.By2008,ithad【1】the$100abarrelmark.Thereasonsforthesurge【2】fro
随机试题
“在对现存事物的肯定的理解中同时包含着对现存事物的否定的理解,即对现存事物的必然灭亡的理解”。这是一种
严重烧伤病人营养支持的目的不包括
宫颈Ⅰ度糜烂,系指糜烂面积占子宫颈面积的
系统性红斑狼疮的发病机制是
一患者被人用刀划伤面部软组织,耳前区皮肤有长约6cm的纵形创口,创缘整齐,有活动出血。确切的诊断应是面部软组织的()
失业率是指劳动人口中失业人数所占的百分比,其中劳动人口是指()。
班风以_____的方式对学生产生影响作用。
智力游戏、体力游戏和音乐游戏是()。
开:关
丢失枪支不报罪的主体是()。
最新回复
(
0
)