首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
During the twentieth century there has been a great change in the lives of women. A woman marrying at the end of the nineteenth
During the twentieth century there has been a great change in the lives of women. A woman marrying at the end of the nineteenth
admin
2018-04-17
24
问题
During the twentieth century there has been a great change in the lives of women.
A woman marrying at the end of the nineteenth century would probably have been in her middle twenties, and would be likely to have seven or eight children, of whom four of five lived till they were five years old.
By the time the youngest was fifteen, the mother would have been in her early fifties and would expect to live a further twenty years, during which chance and health made it unusual for them to get paid work. Today women marry younger and have fewer children. Usually a woman’s youngest child will be fifteen when she is forty-five and can be expected to live another thirty-five years and is likely to take paid work until sixty.
This important change in women’s life has only recently begun to have its full effect on women’ s economic position. Even a few years ago most girls left school and took a full-time job. However, when they married, they usually left work at once and never returned to it. Today the school-leaving age is sixteen, many girls stay at school after that age, and though women marry younger, more married women stay at work at least until shortly before their first child is born. Very many more afterwards return to full or part-time work.
Such changes have led to a new relationship in marriage, with the husband accepting a greater share of the duties and satisfactions of family life.
We are told that in a family about 1900______.
选项
A、few children died before they were five
B、seven or eight children lived to be more than five
C、the youngest child would be fifteen
D、not all the children can live beyond five
答案
D
解析
文章第一段第二句的意思是:十九世纪末,妇女的结婚年龄大约是二十五岁左右,她们可能会有七到八个孩子,其中只有四到五个仅活到五岁。即不是所有的孩子都能存活下来,有些在5岁之前就已经夭折了,故选D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/ROiC777K
本试题收录于:
英语题库成考专升本分类
0
英语
成考专升本
相关试题推荐
It’sinterestinghowlittlemostofUSknowaboutourancestorsoraboutthehistoryofourfamily.Ifyou【56】tobenobility(贵族
Myfriend,EmmaDanicls,spentthesummerof1974travelinginIsrael.Duringhermonth-longstayinJerusalem,sheoftenwentt
A、closedB、listenedC、excusedD、watchedD
Howmanythingscanyouseeinthenightsky?Alot!OnaclearnightyoumightseetheMoon,someplanets,andthousandsofspa
Smoking,whichmaybeapleasureforsomepeople,isaserioussourceofdiscomfortfortheirfellows.【21】,medicalauthoritiese
Lanewaitedonthebenchnearestthebridge,ashehadbeeninstructed.Thewindblewstraightacrosstheriver,sharpasarazo
Lanewaitedonthebenchnearestthebridge,ashehadbeeninstructed.Thewindblewstraightacrosstheriver,sharpasarazo
Longtimeago,theancientpeoplecouldnottraveltoanyfarawayplacesfortheyhadnoinstrumentstocarrythemacrossthewi
Longtimeago,theancientpeoplecouldnottraveltoanyfarawayplacesfortheyhadnoinstrumentstocarrythemacrossthewi
Tofindoutwhattheweatherisgoingtobe,mostpeoplegostraighttotheradio,televisionornewspapertogetanexpertweat
随机试题
Foster-Kennedy综合征常见于
患者女,60岁。慢性咳嗽、咳痰30年,下肢水肿1年。近半个月咳嗽加重,痰量增多,为黄色脓痰。呼吸困难,腹胀明显,食欲下降。诊断为慢性肺源性心脏病,呼吸衰竭。对患者进行的健康教育,不妥的内容是
下面是课文《牧场之国》的教学设计片段,请阅读后回答以下问题。聚焦景物想象画面1.研读课文.把课文中能给你留下深刻印象的句段标注出来,在旁边写下自己的感受。2.学生交流感受,围绕相应语段集体评议。预设1:研读第二自然段学生交流关于阅读这一语段的感受
在全国人大常委会就劳动合同法草案向社会广泛征求意见时,共收到各地群众的意见共191849件,用人单位、社会团体、专家学者、普通劳动者都积极参与,其中65%的意见来自基层。全国人大常委会根据群众意见对草案进行了修改。上述事实说明()。
熬骨头汤时,为提高骨头中钙质的溶解度,可加入少量:
(2021年联考)下列关于2021年3月1日起施行的《中华人民共和国长江保护法》的亮点描述准确的是()。①做好了统筹协调、系统保护的顶层设计②坚持把保护和修复长江流域生态环境放在压倒性位置③突出共抓大保护、不搞新开发
建立表示学生选修课程活动的实体联系模型,其中的两个实体分别是()。
A、Sunglassesblockoutonlyalimitedamountofthesun’sultravioletraysthatcandamagetheeye.B、Sunglassescanonlyfilte
ThedirectraysofthesuntouchtheequatorandstrikenorthwardtowardtheTropicofCancer.IntheSouthernhemispherewinter
A、Hedoesn’twanttoworkforacompanythatseeksitsworkers’privacy.B、Hedoesn’tlikeotherstovisithisFacebook’sperson
最新回复
(
0
)