首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A proposed Russian ban on European Union meat exports could jeopardize Russia’s aspirations to join the World Trade Organization
A proposed Russian ban on European Union meat exports could jeopardize Russia’s aspirations to join the World Trade Organization
admin
2010-08-21
47
问题
A proposed Russian ban on European Union meat exports could jeopardize Russia’s aspirations to join the World Trade Organization next year, the EU trade commissioner, Peter Mandelson, warned Friday. He warned that several of the 25 EU member states were growing weary of Russia’s trade tactics and could move to block its WTO bid.
He emphasized that the European Union supported Russia’s WTO accession in principle and that he did not want to link the Russian meat ban to Russia’s WTO prospects, though EU states could do so. In order to join the organization, Russia must reach agreement with each of the 149 WTO members.
"Issues like this will affect the attitude of member states toward signing off on accession," Mandelson said. "This is not the only trade irritant between us and Russia — there are at least half a dozen— and this latest ban is bound to affect the attitude of member states," toward Russia’s aim of joining the WTO. "We can’t have so many of these trade irritants hanging over us."
Mandelson said he would work to get Russia to back off from its current plans to ban all EU animal products as of Jan. 1, which would affect 1.7 billion, or $2.2 billion, in exports to Russia.
Moscow has justified the ban on the grounds that Bulgaria and Romania, which will join the European Union on that day, do not have adequate food safety measures.
But Mandelson warned that if Moscow refused to hack down, it could sour overall trade relations with the European Union, which is already concerned about fair access to Moscow’s energy resources. "Russia is acting in a disproportionate way," he said.
President Vladimir Putin has made WTO membership one of his key economic objectives. He is keen to improve access to world markets for Russian exports and to provide a lift to the country’s neglected agricultural sector. European resistance would add to reservations by trade negotiators in Washington who want Russia to make more progress on reducing tariffs on U.S. meat imports and protecting intellectual property before joining the world trade body.
Trade disputes east a shadow over the summit meeting, which was supposed to mark the start of talks on a partnership agreement between the European Union and Russia covering energy, trade and human rights. But Poland — in a separate dispute with Moscow over a Russian ban on Polish farm exports — used its veto to stop the talks on Friday.
Putin defended the Russian ban after earlier complaining that the European Commission had failed to consult him before agreeing to admit Bulgaria and Romania, whose food safety practices he called into question.
EU officials said privately that Putin’s stance suggested he was suffering from a Cold War hangover because the former Soviet satellites will soon become ELI members.
Which word has the similar meaning to "irritant" in Paragraph 3?
选项
A、disagreement
B、misunderstanding
C、annoyance
D、interference
答案
C
解析
本题考查“对文中‘irritant’词义的理解”。上下文中提到“This is not the only trade irritant between us and Russia”,接着说“this latest ban is bound to affect the attitude of member states, toward Russia’s aim of joining the WTO.”。可以看出,文中的“irritant”即指“this latest ban”(最近的禁售)。而这一禁售会影响成员国对俄罗斯入世的态度,可以看出他们对此很恼火。据此可以确定“irritant”的意思应该是C项“令人恼火的事”。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Rk7K777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Ithasbeenknownsinceancienttimesthatcertainplantsregularlyopentheirleavesindaytimeandclosethematnight.Itwas
A、Hewillmeethiscollegefriendsinafewdays.B、Hewilleatfresheggsandfreshmilkonthefarm.C、Hehasafamilyandgra
A、Hisprojectprovedtobeunsuccessful.B、Hewasunabletogetsufficientmoney.C、Lackoflandpreventedhissuccess.D、Hewas
A、PeopleintheUnitedStates.B、ThecharacteristicsofAmericanEnglish.C、ForeignersintheUnitedStates.D、TheteachingofE
"ItisdifficultnottohearinStandardEnglishalwaysthesoundofslaughterandconquest"(Hooks,1994).Leaningonelang
Depression:TheHiddenEpidemicFeltdown?Gottheblues?You’renotalone.Everyonegetssad(yes,everyoneyou’veevermet
A、Crowdedairtraffic.B、Thelargesizeofairplanes.C、Mistakesbyairtrafficcontrollers.D、Badweather.C信息明示题。第2段提到Evenas
A、France.B、BritainC、Germany.D、Spain.B细节题。男士向女士打听老板什么时候回来?女士回答老板刚刚从法国回来,他先去了英国,然后是德国和西班牙。因而老板的第一站是英国。故答案为B。
A、Atthegym.B、Atarestaurant.C、Inthepark.D、Onthestreet.C对话中女士提到...soIwalkedintheparkforacoupleofmiles...I
随机试题
下列不属于影响血液运行的因素的是
施工中宜采用混凝土缓凝剂的有()。
()是根据国家税法规定,在A股和B股成交后对买卖双方投资者按照规定的税率分别征收的税金。
下列税种中,属于中央固定收入的是()。
如果责任编辑(),且情节严重,应注销其责任编辑证书。
最稳定、最重要的学习动机是()。
软件生命周期中,软件设计包括4个既独立又相互联系的活动,分别为()。
闪电:雷雨
如何区别上颌与下颌根尖片?
有意注意是指有预定目的,并且需要作出一定的意志努力的注意。
最新回复
(
0
)