首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Elections often tell you more about what people are against than what they are for. So it is with the European ones that took pl
Elections often tell you more about what people are against than what they are for. So it is with the European ones that took pl
admin
2013-05-08
49
问题
Elections often tell you more about what people are against than what they are for. So it is with the European ones that took place last week in all 25 European Union member countries. These elections, widely trumpeted as the world’s biggest-ever multinational democratic vote, were fought for the most part as 25 separate national contests, which makes it tricky to pick out many common themes. But the strongest are undoubtedly negative. Europe’s voters are angry and disillusioned—and they have demonstrated their anger and disillusion in three main ways.
The most obvious was by abstaining. The average overall turnout was just over 45%, by some margin the lowest ever recorded for elections to the European Parliament. And that average disguises some big variations: Italy, for example, notched up over 70% , but Sweden managed only 37%. Most depressing of all, at least to believers in the European project, was the extremely low vote in many of the new member countries from central Europe, which accounted for the whole of the fall in turnout since 1999. In the biggest, Poland, only just over a fifth of the electorate turned out to vote. Only a year ago, central Europeans voted in large numbers to join the EU, which they did on May 1st. That they abstained in such large numbers in the European elections points to early disillusion with the European Union—as well as to a widespread feeling, shared in the old member countries as well, that the European Parliament does not matter.
Disillusion with Europe was also a big factor in the second way in which voters protested, which was by supporting a ragbag of populist, nationalist and explicitly anti-EU parties. These ranged from the 16% who backed the UK Independence Party, whose declared policy is to withdraw from the EU and whose leaders see their mission as "wrecking" the European Parliament, to the 14% who voted for Sweden’s Junelist, and the 27% of Poles who backed one of two anti-EU parties, the League of Catholic Families and Self-defense. These results have returned many more Eurosceptics and trouble-makers to the parliament: on some measures, over a quarter of the new MEPS will belong to the "awkward squad". That is not a bad thing, however, for it will make the parliament more representative of European public opinion.
But it is the third target of European voters’ ire that is perhaps the most immediately significant: the fact that, in many EU countries, old and new, they chose to vote heavily against their own governments. This anti-incumbent vote was strong almost everywhere, but it was most pronounced in Britain, the Czech Republic, Germany, Poland and Sweden. The leaders of all the four biggest European Union countries, Tony Blair in Britain, Jacques Chirac in France, Gerhard Schroder in Germany and Silvio Berlusconi in Italy, were each given a bloody nose by their voters.
The big question now is how Europe’s leaders should respond to this. By a sublime (or terrible) coincidence, soon after the elections, and just as The Economist was going to press, they were gathering in Brussels for a crucial summit, at which they are due to agree a new constitutional treaty for the EU and to select a new president for the European Commission. Going into the meeting, most EU heads of government seemed determined to press ahead with this agenda regardless of the European elections—even though the atmosphere after the results may make it harder for them to strike deals.
The word "ire" (Line1 Paragraph 4) most probably means______.
选项
A、entertainment
B、wrath
C、syndrome
D、premise
答案
B
解析
这是一道词汇题,测试考生准确识别和理解原文词语的能力。原文第四段第一行“ire”一词的含义是“怒火”,故本题的正确选项应该是B“wrath”(愤怒)。考生在阅读时如果遇到生词可以根据上下文或中心主旨思想去推断。考生可根据本文的全文中心主旨(即欧洲人以3种形式表达自己的“愤怒’’和“幻灭”)来推断出本题的正确选项B“wrath”(愤怒)。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Rtd4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Whichofthefollowingmaybethereasonforhumanity’sexploring?AsfortheissueofwhetherlifeeverexistedonMars,thea
Lotsofcreaturesalreadyreproducewithoutsex.SincethebirthofLouiseBrown,thefirsttest-tubebaby,in1978,(1)_____of
Lotsofcreaturesalreadyreproducewithoutsex.SincethebirthofLouiseBrown,thefirsttest-tubebaby,in1978,(1)_____of
Lotsofcreaturesalreadyreproducewithoutsex.SincethebirthofLouiseBrown,thefirsttest-tubebaby,in1978,(1)_____of
Theincreasingpopularityofmeditationresultsfrompeople’sneedforVariousmeditativetechniquesallrequires
Readingtooneselfisamodernactivitywhichwasalmostunknowntothescholarsoftheclassical.In(1)_____worldduringthe
Operatingasinglecurrencyisnotgoingtobeeasy.Europeaneconomicand(1)_____unionwillnotfunction(2)_____hitches.(3
YouaregoingtoreadatextaboutstudyingintheUnitedStates,followedbyalistofexamples.Choosethebestexamplefromt
Whatcanbeinferredfromthesentence"Sometimeslifegetstobetoomuch"(Sentence4,Paragraph3)?Accordingtothepassage
InwhichaspectaretheUniversitiessuperiortotheUniversityCollegesandInstitutes?______Theauthorsmainpurposeinwrit
随机试题
汉武帝贬低丞相、架空相权所采用的手段是()
甲状腺分泌过多时可引起
甲公司拖欠乙银行的贷款80万元一直未还,乙银行向甲公司住所地基层人民法院申请支付令。法院经审查认为符合支付令的申请条件,因此制作了支付令。下列哪一项说法是正确的?()
张某,男20岁,工人。2003年12月1日,因与队长王某发生口角,将王某打成重伤。此案经公安机关侦查终结后,于2004年1月3日向人民检察院移送审查起诉。1月8日检察院通知张某可以委托辩护人,并通知王某可以委托诉讼代理人参加诉讼。张某提出委托其兄为其
根据《招标投标法》规定,对于中标通知书的法律效力,下列说法中,正确的是()。
决策阶段进行建设地区选择时,下列项目中应尽可能靠近原料产地的项目是()。
招标文件主要内容有()。
“备案号”栏:()。“包装种类”栏:()。
根据下面材料回答问题。2011年.全国图书、期刊、报纸进出口总额约为()。
需求分析阶段的任务是确定
最新回复
(
0
)