首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Friends play an important part in our lives, and although we may take the friendship for granted, we often don’t clearly underst
Friends play an important part in our lives, and although we may take the friendship for granted, we often don’t clearly underst
admin
2016-05-06
6
问题
Friends play an important part in our lives, and although we may take the friendship for granted, we often don’t clearly understand how we make friends. While we get on well with a number of people, we are usually friends with only a very few. For example, the average among students is about 6 per person. In all the cases of friendly relationships, two people like one another and enjoy being together, but beyond that, the degree of intimacy between them and the reasons for their shared interest vary enormously. As we get to know people we take into account things like age, race, economic condition, social position , and intelligence. Although these factors are not of prime importance, it is more difficult to get on with people when there is a marked difference in age and background.
Some friendly relationships can be kept on argument and discussion, but it is usual for close friends to have similar ideas and beliefs, to have attitudes and interests in common— they often talk about "being on the same wavelength". It generally takes time to reach this point. And the more intimately involved people become, the more they rely on one another. People want to do friends favors and hate to break a promise. Equally, friends have to learn to put up with annoying habits and to tolerate differences of opinion.
In contrast with marriage, there are no friendship ceremonies to strengthen the association between two people. But the supporting and understanding of each other that results from shared experiences and emotions does seem to create a powerful bond, which can overcome differences in background, and break down barriers of age, class or race.
To strengthen friendly relationship, people______.
选项
A、must hold friendship ceremonies
B、have to eliminate differences in background
C、should make friends with those who are of the same age and of the same race
D、should support and understand each other through shared experiences and emotions
答案
D
解析
这是一道细节推理题。题干:人们要增进友谊关系,需要怎么做?含有相关答案的信息的语句,在文中第三段最后一句中有所体现。“But the supporting and under—standing of each other that results from shared experiences and emotions does seem to cre—ate a powerful bond,which can overcome differences in background,and break down bar—riers of age,class or race.”因此,正确答案为选项D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Rx9a777K
本试题收录于:
艺术硕士(艺术基础)题库专业硕士分类
0
艺术硕士(艺术基础)
专业硕士
相关试题推荐
Happinesscanbedescribedasapositivemoodandapleasantstateofmind.Accordingtorecentinvestigations,sixtytoseventy
Todayourknowledgeoffoodandwhatitdoesforourbodiesarefarmoreadvancedthanthatoftheoldtimes.Nowweknowabout
Television,themodernwonderofelectronics,bringstheworldintoyourownhomeinsightandsound.Andtheword’television’
ManyAmericansharboragrosslydistortedandexaggeratedviewofmostoftheriskssurroundingfood.FergusClydesdale,headof
In1993,NewYorkStateorderedstorestochargeadepositonbeverage(饮料)containers.Withinayear,consumershadreturnedmi
Youmusthavebeentroubledbywhentosay"Iloveyou"becauseitisoneofthegreatestpuzzlesinourlife.Whatifyous
Mostepisodesofabsent-mindedness—forgettingwhereyouleftsomethingorwonderingwhyyoujustenteredaroom—arecausedbya
Takethecaseofpubliceducationalone.Theprincipaldifficultyfacedbytheschoolshasbeenthetremendousincreaseinthen
Friendsplayanimportantpartinourlives,andalthoughwemaytakethefriendshipforgranted,weoftendon’tclearlyunderst
Everyartistknowsinhisheartthatheissayingsomethingtothepublic.Notonlydoeshewanttosayitwell,buthewantsit
随机试题
由于振动等原因会产生较大位移的场所,不宜选择线型光束感烟火灾探测器。()
胃肠超声检查的方法有
牛传染性胸膜肺炎的病理变化多出现在呼吸道和
根据《联合国海洋法公约》的有关规定,外国船舶在领海内进行的哪些活动不属于无害通过?
过点P(1,0,1)且与两条直线都相交的直线的方向向量可取为()。
佳佳跟随爸爸参加某档综艺节目而意外走红。报社的李某随即发表了一篇专题,介绍佳佳的家庭背景、所在的学校和班级等。根据《中华人民共和国未成年人保护法》的规定,李某侵犯了佳佳的()。
Change,ortheabilityto【C1】______oneselftoachangingenvironmentisessential【C2】______evolution.Thefarmerwhoselandisr
我国社会主义改造过程中出现的国家资本主义经济,是指()
StageDoorCafe艺术中心有两个茶点区,想要吃点便餐和小吃(lightmealsandsnacks)的话,可以尝试StageDoorCafe。它就在游客的正前方(straightinfrontofus)。故该空填写Stage
Everyprofessionortrade,everyart,andeverysciencehasitstechnicalvocabulary.Differentoccupations,however,differwid
最新回复
(
0
)