首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
It is perhaps, no accident that many of the outstanding figures of the past were amazingly versatile men. Right up until compara
It is perhaps, no accident that many of the outstanding figures of the past were amazingly versatile men. Right up until compara
admin
2014-01-13
48
问题
It is perhaps, no accident that many of the outstanding figures of the past were amazingly versatile men. Right up until comparatively recent times, it was possible for an intelligent person to acquaint himself with almost every branch of knowledge. Thus, a man of genius like Leonardo da Vinci engaged in many careers at once as a matter of course. Da Vinci was so busy with his numerous inventions that he barely found the time to complete his paintings. He came very near to fulfilling the Renaissance ideal of the "universal man" , the man who was proficient at everything. Today, we rarely, if ever, hear that a musician has just invented a new type of submarine.
Knowledge has become divided and sub-divided into countless, narrowly-defined compartments. The specialist is respected; the versatile person, far from being admired, is more often regarded with suspicion. The modern world is a world of highly-skilled "experts" who have had to devote the greater part of their lives to a very limited field of study in order to compete with their fellows. But this has not been achieved without considerable cost. The scientist, who outside his own particular subject is little more than a moron, is a modern phenomenon; as is the man of letters who is barely aware of the tremendous strides that have been made in technology. Similarly, specialization has indirectly affected quite ordinary people in every walk of life. Many activities which were once pursued for their own sakes, are often given up in despair; they require techniques, the experts tell us, which take a life-time to master. Why learn to play the piano, when you can listen to the world’s greatest pianists in your own drawing-room?
Little by little, we are becoming more and more isolated from each other. It is almost impossible to talk to your neighbor about his job, even if he is engaged in roughly the same work as you are. The Royal Society in Britain includes among its members only the most eminent scientists in the country. Yet it is highly disturbing to find that even here, as one of its members put it, at a lecture only 10% of the members can understand 50% of what is being said!
Which of the following is NOT true according to the passage?
选项
A、Da Vinci was too busy with his many inventions to finish his paintings.
B、In the modern world a man can become versatile without paying the price.
C、Nowadays a man of letters scarcely knows about the changes in technology.
D、During the Renaissance much emphasis was placed on being universal.
答案
B
解析
细节判断题。选项A与原文首段第四句对应;选项C与原文第二段第五句对应;选项D与原文首段第五句对应。原文第二段第四句提到But this has not been achieved without considerable cost.双重否定强调了这种情形的产生也付出了相当大的代价,选项B与此矛盾。故答案为B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/S7hO777K
0
考博英语
相关试题推荐
Inthehumanspeciesindividualsareequippedwithfewerinstinctsthanisthecaseinmanynonhumanspecies.And,asalreadyno
Newtechnologylinkstheworldasneverbefore.Ourplanethasshrunk.It’snewa"globalvillage"wherecountriesareonlyseco
21.Thegreatestachievementofhumankindinitslongevolutionfromancienthominoidancestorstoitspresentstatusistheacqu
MarciaSeligsoncallstheweddingdressthe"keymetaphor"intheelaborateefforttomaketheAmericanweddingan"idealizedde
TheSolarDecathlonisunderway,andteamsofstudentsfrom14collegesanduniversitiesarebuildingsolar-poweredhomesonth
Itisagenerallawinpolitics,thatthepowermosttobedistrusted,isthatwhich,possessingthegreatestforce,istheleas
Whatattractscustomers?Obviouslythequalityofaproductdoes,butvisualimages【C1】______agreatdeal.Itisnotonlytheim
FindingsomethingnewtosayaboutAmerica’sloveaffairwiththedeathpenaltyisnoteasy.Thesubjectnotonlyamusesintense
Communitycancerclustersareviewedquitedifferentlybycitizenactiviststhanbyepidemiologists.Environmentalistsandconce
Itwasabouttimethatthey______arealefforttosettletheirquarrelinafriendlyway.
随机试题
流动孔隙度是与油田开发技术有关的()。
由载体介导的易化扩散发生饱和现象的机制是()
下列哪类药物服用后须多饮水( )。【历年考试真题】
下图是No.7信令网的部分示例图,图中用字母a到i标识出了各段信令链路。在该信令网中,SPA到SPB的正常路由是(1),第一迂回路由有(2)条,它们之间采用(3)方式工作,若其中一条路由故障,则信令业务将(4);第二迂回路由是(5);第三迂回路由是(6)
平等就业是指在就业机会均等和录用标准相同的条件下,求职者以平等的身份相互竞争实现就业。根据上述定义,下列情况属于平等就业的是:
数学课堂上,李老师在教“分数的基本性质”时,让学生在一个蛋糕模型上分别拿走1/4、2/8、4/16,结果发现它们其实是一样多的,学生对此产生浓厚的兴趣,想知道为什么。这说明学习动机对学习具有()。
关于艾滋病病毒的传播方式,下列说法中正确的有()。
从所给的四个选项中,选择最合适的一个填入问号处,使之呈现一定的规律性:
以下叙述中错误的是
有如下程序:#include<stdio.h>main(){FILE*fp1;fp1=fopen("f1.txt","w");fprintf(fp1,"abc");fclos
最新回复
(
0
)