首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
It is predicted that there will be four scientific breakthroughs in the 21st century. We’ll know where we came from. Why doe
It is predicted that there will be four scientific breakthroughs in the 21st century. We’ll know where we came from. Why doe
admin
2015-04-10
64
问题
It is predicted that there will be four scientific breakthroughs in the 21st century.
We’ll know where we came from. Why does the universe exist? To put it another way, why is there something instead of nothing? Since the 1920s, scientists have known the universe is expanding, which means it must have started at a definite time in the past. They even have developed theories that give a detailed picture of the evolution of the universe from the time it was a fraction of a second old to the present. Over the next couple of decades, these theories will be refined by data from extraordinary powerful new telescope.
We’ll crack the genetic code and conquer cancer. In 19th century operas, when the heroine coughs in the first act, the audience knows she will die of tuberculosis in Act 3. But thanks to 20th-century antibiotics, the once-dreaded, once-incurable disease now can mean nothing more serious than taking some pills. As scientists learn more about the genetic code and the way cells work at the molecular level, many serious diseases—cancer, for one—will become less threatening. Using manufactured "therapeutic" viruses, doctors will be able to replace cancer-causing damaged DNA with healthy genes, probably administered by a pill or injection.
We’ll live longer(120 years?). If the normal aging process is basically a furious, invisible contest in our cells—a contest between damage to our DNA and our cells’ ability to repair that damage—then 21st-century strides in genetic medicine may let us control and even reverse the process. But before we push scientists to do more, consider: Do we really want to live in a world where no one grows old and few children are born because the planet can hold only so many people? Where would new ideas come from? What would we do with all that extra time?
We’ll have a brain road map. This is the real final frontier of the 21st century: The brain is the most complex system we know. It contains about 100 billion neurons, each connected to as many as 1,000 others. In the 21st century, we will use advanced forms of magnetic resonance imaging to produce detailed maps of the neurons in operation. We’ll be able to say with certainty which ones are working when you read a word, when you say a word, when you think about a word, and so on.
Which of the following is true about brain road map according to the text?
选项
A、It can be achieved before the other three breakthroughs can be made.
B、It will be complicated due to the large number of neurons and their connection.
C、Genetic medicine can help to produce detailed maps of neurons in operation.
D、It can enable us to know the structure of the brain when we conduct an act.
答案
B
解析
根据本文内容,在下列有关大脑路线图的表述中,哪项正确?[A]这一突破可以在其他三项突破实现之前完成。[B]由于众多的神经元和它们之间的联结,实现这一突破非常复杂。[C]基因学会有助于绘制详细的人脑神经元运作图。[D]这一突破可以使我们了解行动时的大脑构造。[A]项错在原文并没有对四项突破所完成的时间进行对比;[B]为正确答案,因为第五段指出:人脑是我们所知道的最复杂的系统。它含有一千多亿个神经元,其中每一个神经元又连接到另外一千多种神经元;[C]错在原文说是magneticresonance imaging绘制地图,而不是Genetic reedicine;[D]错在原文最后一句的ones指代的是neurons,而不是the structure of the brain,偷换了宾语。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/SD74777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Energywillbeoneofthedefiningissuesofthiscentury.Onethingisclear:theeraofeasyoilisover.Whatwealldonext
Energywillbeoneofthedefiningissuesofthiscentury.Onethingisclear:theeraofeasyoilisover.Whatwealldonext
Energywillbeoneofthedefiningissuesofthiscentury.Onethingisclear:theeraofeasyoilisover.Whatwealldonext
Energywillbeoneofthedefiningissuesofthiscentury.Onethingisclear:theeraofeasyoilisover.Whatwealldonext
Energywillbeoneofthedefiningissuesofthiscentury.Onethingisclear:theeraofeasyoilisover.Whatwealldonext
Intheearly1800s,groupsofEnglishworkerswreckedmachinesthattheyfeltthreatenedtheirjobs.(46)Theywerecalled"Ludd
ImagineaBriton’snewyearresolutions:hevowstostopsmoking20cigarettesaday,andabandonhisdailybottleofclaretand
TheFeaturesofSolarandWindEnergySolarandwindenergyseemtohavecapturedthepublic’ssupportaspotentiallybeing
ImagineaBriton’snewyearresolutions:hevowstostopsmoking20cigarettesaday,andabandonhisdailybottleofclaretand
随机试题
根据公路工程陆上作业安全技术要求,对机械车辆在危险地段作业时的要求错误的是()。
现代意义上的政党最早出现于()
操吴戈兮被犀甲。被:
项目经理部应在确定施工方案的初期就要确定需要分包的工程范围,决定分包范围的因素主要有()。
古代诗词复习课上,教师引导学生总结诗词的修辞手法。下列与“无边落木萧萧下,不尽长江滚滚来”所用修辞手法相同的是()。
读图(地球公转示意图),回答下列各题。地球运行到A点时,正值“二分二至”中的___________日,日期在___________月___________日前后。
根据以下资料,回答111-115题2007年1-6月,农村居民8类消费性支出中,第三高的是:
欧洲主权债务危机爆发之后,由于欧洲债务问题不断蔓延,而且变成了一个长期的问题,欧洲联合中存在的统一货币政策与分散财政政策的内在矛盾也难以在短期内解决,市场上出现了看空欧元的情绪,有人甚至认为欧元将在未来不长时间内发生分裂和崩溃。然而我们应当看到,联合已经成
设X1,X2,…,Xn,…相互独立,则X1,X2,…,Xn,…满足辛钦大数定律的条件是().
Tasteissuchasubjectivematterthatwedon’tusuallyconductpreferencetestsforfood.Themostyoucansayaboutanyone’sp
最新回复
(
0
)