首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Companies have embarked on what looks like the beginnings of a re-run of the mergers and acquisitions(M&A)wave that defined the
Companies have embarked on what looks like the beginnings of a re-run of the mergers and acquisitions(M&A)wave that defined the
admin
2016-11-11
30
问题
Companies have embarked on what looks like the beginnings of a re-run of the mergers and acquisitions(M&A)wave that defined the second bubbly half of the 1990s. That period was characterized by a collective splurge that saw the creation of some of the most indebted companies in history. Many of them later went bankrupt or were themselves broken up. Wild bidding for telecoms, internet and media assets, not to mention the madness that was Daimler’s $ 40 billion motoring takeover in 1998-1999 of Chrysler or the Time-Warner/AOL mega-merger in 2000, helped to give mergers a thoroughly bad name. A consensus emerged that M&A was a great way for investment banks to reap rich fees, and a sure way for ambitious managers to betray investors by trashing the value of their shares.
Now M&A is back. Its return is a global phenomenon, but it is probably most striking in Europe, where so far this year there has been a stream of deals worth more than $600 billion in total, around 40% higher than in the same period of 2004. The latest effort came this week when France’s Saint-Gobain, a building-materials firm, unveiled the details of its £3. 6 billion hostile bid for BPB, a British rival. In the first half of the year, cross-border activity was up threefold over the same period last year. Even France Telecom, which was left almost bankrupt at the end of the last merger wave, recently bought Amena, a Spanish mobile operator.
Shareholder’s approval of all these deals raises an interesting question for companies everywhere: are investors right to think that these mergers are more likely to succeed than earlier ones? There are two answers. The first is that past mergers may have been judged too harshly. The second is that the present rash of European deals does look more rational, but—and the caveat is crucial—only so far. The pattern may not hold.
M&A’s poor reputation stems not only from the string of spectacular failures in the 1990s, but also from studies which showed value destruction for acquiring shareholders in 80% of deals. But more recent studies by economists have introduced a note of caution. Investors should look at the number of deals that succeed or fail(typically measured by the impact on the share price), rather than(as you might think)weighing them by size. For instance, no one doubts that the Daimler-Chrysler merger destroyed value. The combined market value of the two firms is still below that of Daimler alone before the deal. This single deal accounted for half of all German M&A activity by value in 1998 and 1999, and probably dominated people’s thinking about mergers to the same degree. Throw in a few other such monsters and it is no wonder that broad studies have tended to find that mergers are a bad idea. The true picture is more complicated.
To which of the following statements would the author most probably agree?
选项
A、M&A’s poor reputation deserves a thorough analysis by telecoms and internet.
B、the typical note of caution is always overlooked in terms of controversial debate.
C、the latest cycle of European mergers will not produce better results.
D、the unveiling of hostile bid in Europe will help relieve enterprises of their financial dilemma.
答案
C
解析
本题属于中心主旨题型,测试考生控制全篇、识别全文中心主旨的能力。本题答案的主要信息来源在第二段的第一、二句和第三段(尤其是第三段的倒数第一、二句)。第二段的第一、二句表明欧洲的合并和收购进行的规模最大。第三段倒数第一、二句对欧洲目前的合并和收购提出了否定。由此可以推断出本题的正确选项是C“the latest cyele of European mergers will not produce better results”(最近的欧洲合并不会产生较好的结果)。考生在阅读时一定要首先识别全文的中心主旨,以便控制全篇文章的整体构建和发展。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/SPoZ777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Comparisonsweredrawnbetweenthedevelopmentoftelevisioninthe20thcenturyandthediffusionofprintinginthe15thand1
Comparisonsweredrawnbetweenthedevelopmentoftelevisioninthe20thcenturyandthediffusionofprintinginthe15thand1
Comparisonsweredrawnbetweenthedevelopmentoftelevisioninthe20thcenturyandthediffusionofprintinginthe15thand1
Comparisonsweredrawnbetweenthedevelopmentoftelevisioninthe20thcenturyandthediffusionofprintinginthe15thand1
Comparisonsweredrawnbetweenthedevelopmentoftelevisioninthe20thcenturyandthediffusionofprintinginthe15thand1
RecentlyantipatentargumentshavebeenadvancedwithregardstoHIVandAIDSdrugs.GovernmentsandcompaniesinBrazil,India
TheFederalTradeCommissionhadsomesharpwordsforInternetcompaniesThursday,sayingthattheyarenotexplainingtotheir
Birth,growth,decline,death:itistheusualcycleforpeople,companiesandindustries.Butthestoryofviolin-makinginCre
Birth,growth,decline,death:itistheusualcycleforpeople,companiesandindustries.Butthestoryofviolin-makinginCre
随机试题
某学校社会工作者小郭向初二年级的150名学生发放了“上网习惯调查表”,结果显示有7名学生每周上网时间超过50小时,且主要是玩网络游戏,小郭联系班主任和家长,他们也反映这几位孩子的学习成绩不好,在家里也不和父母交流。小郭设计了6节小组活动,期望帮助他们逐步减
空调降温效果不好,压缩机频繁启动断开的原因是什么?怎样排除?
二维数组M[i,j]的元素是4个字符(每个字符占一个存储单元)组成的串,行下标i的范围从0到4,列下标j的范围从0到5。M按行存储时元素M[3,5]的起始地址与M按列存储时元素()的起始地址相同。
JohnDeweybelievedthateducationshouldbeapreparationforlife,thatapersonlearnsbydoing,andthatteachingmust_____
患者平时多有胸胁胀闷,嗳气食少,每因抑郁恼怒或情绪紧张之时,发生腹痛泄泻,舌淡红,脉弦。治当选用
以股东财富最大化作为企业财务管理目标的优点有很多,但不包括()。
物业管理服务费用的构成包括(),这种收费方式类似工程采购中的固定总价合同。
辽宁本溪高中87名体优生加分引发质疑。无缘加分的学生______,加分实为买分:足球便宜,四万多;游泳贵,七八万。加分明码标价,与请枪手替考_______,都是有钱能使“分”推磨的产物。只不过,体优生的“加分买卖”,政策更宽松,环境更优越,过关更容易。填入
Theapplicationsofgeneticengineeringareabundantandchoosingoneappropriateforthiscasecanberatherdifficult.
Thekeypositionandroleofwomenintheprocessofdevelopmentisincreasinglybeingrecognized.(1)_____thethreegreatWorl
最新回复
(
0
)