首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Europe, where the so-called population explosion got under way in the 18th century, is once again playing a pioneering role in d
Europe, where the so-called population explosion got under way in the 18th century, is once again playing a pioneering role in d
admin
2012-05-28
405
问题
Europe, where the so-called population explosion got under way in the 18th century, is once again playing a pioneering role in demographic (人口的) development. The continent has the lowest fertility rate and the most elderly population in the world, and this population will soon start to shrink. All this makes it a front runner in a demographic trend that sooner or later will reach most of the world.
Pioneers have to advance through difficult terrain. Economists are already worrying about the problem of how social security systems will cope when the post-war baby boomers start collecting their pensions in 2015. In hyper-ageing countries like Italy and Germany, where 1 in 7 people will be over 80 in 2050, it is unclear how a shrinking group of young people can generate the wealth needed to support the growing group of elderly citizens. Europe’s competitiveness could fall behind younger and growing populations in other world regions.
On the face of it, fewer people seem like good news for the environment. The population of Germany, Europe’s most populous country, will shrink by at least 8 million by 2050 and this trend is set to be replicated in many of its neighbours. Remote rural areas, mainly in central and eastern Europe, might become depopulated over time. This should benefit biodiversity as displaced plant and animal species recolonise their old terrain. Given that the world population is still growing by about 200,000 people a day, and the ecological footprint of the human race already lies beyond the limits of sustainability, fewer European mega-consumers will be a blessing for the health of the planet.
But look a little deeper, and the picture becomes more complicated. Decreasing population does not necessarily promise environmental benefits. The cost per head of population for infrastructure such as sewage systems (污水管道系统) or electricity supply increases when population numbers go down, making clean water and non-polluting energy even more expensive than they are today.
So can Europe overcome its demographic and ecological challenges at the same time? The solution might be found in a rarely discussed concept: demographic sustainability.
High population growth, such as that now taking place in many African countries, is not sustainable. But very low fertility rates are unsustainable too. It will be hard for countries with persistently low fertility to remain competitive, creative and wealthy enough to keep ahead of their country’s environmental challenges. What is needed is a middle ground.
A demographically sustainable Europe needs to have a stable or slowly shrinking population as the existing infrastructure operates most efficiently when the number of inhabitants remains fairly constant. What would it take to achieve this? At present, the average fertility rate in Europe is 1.5 children per woman, and in countries below this line there is an urgent need for family policies to encourage women to have more children. Countries with fertility rates above 1.8, including France, the UK and Sweden, do not need further pro-birth policies as immigrations will fill the demographic gap.
From the economic perspective, what essential effect may the change of the population structure have on Europe’s countries?
选项
A、Many post-war baby boomers may collect their pensions.
B、The living condition of their residents may improve.
C、Most of their residents may enjoy the social welfare.
D、Their competitiveness may lag behind countries with younger and growing population.
答案
D
解析
第二段提到,经济学家对欧洲人口状况担忧,文中最后一句指出,欧洲的竞争力可能落后于世界上那些拥有更多年轻人及人口保持增长的其他地区,故答案为[D]。[A]是将会出现的现象,并非人口结构变化带来的本质上的影响。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/ScE7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Business.B、Computing.C、Architecture.D、Hehasn’tdecidedyet.D对话中,女士询问男士的专业,男士回答说他一直考虑进入商界,但他还没有做出决定,故本题答案为D。
A、HehastakenphotosofKelly.B、Hehastakenphotosofthecampus.C、Hehasunderstoodwhatthewomanmeans.D、Hewillhavea
"Itisimpossiblethatoldprejudicesandhostilitiesshouldlongerexist,whilesuchaninstrumenthasbeencreatedfortheexc
A、Becauseofthetechnologyprogress.B、Becauseofthecomputerrevolution.C、Becauseoftheinventionofcomputer.D、Becauseof
A、TheWaterfallGarden.B、Thetheatre.C、TheWaterWorld.D、TheOceanPark.D细节辨认题。问题询问哪个景点周末10点开放,根据Itopensat10o’clockin
A、Hebaslearnedalotfromhisownmistakes.B、Heisquiteexperiencedintrainingwilddogs.C、Hefindsrewardmoreeffective
A、Itwasprettygood.B、Itwasratherdull.C、Itwasnotwellorganized.D、Itwasattendedbymanypeople.C
WhenToyotaMotorCorp.movedoneofitsdivisionsintoanenvironmentallyfriendly,or"green",buildinginTorrancethreeyear
TheMid-summerDay,ahundred-year-oldtraditioninScandinavia,fallsonJune22ndor23rd,whenthesunwillreachitshighest
A、Itisdifficulttodetectonlinebullying.B、Itisimpossibletomonitorbullyingoutsideschool.C、Onlinebullyingisusually
随机试题
采购职能的目标是_____。
在Windows中,按键盘上的“Windows”键将()
定喘汤的功用是橘皮竹茹汤的功用是
某患者,一上前牙牙冠大部缺损,做桩冠修复时,根管制备的长度应达根长的
患者目赤翳障,烂弦风眼。首选
[案情] 2003年11月9日,L省D县亚太公司与河北省乙县北美公司签订了一份《钢板购销合同》,合同约定由亚太公司向北美公司供应1000吨优质钢板,北美公司在货到后付款。亚太公司依约于2003年12月21日将货全部发给了北美公司,但北美公司收到钢板后屡
某测区发育了3组裂隙,其间距分别为L1=25cm,L2=20cm,L3=30cm。则单位体积通过的总裂隙数J为()
工程量的变更与对该项工作规定的具体费率的乘积超过了接受的合同款额的(),宜采用新的费率或价格。
以下叙述中正确的是
Thefollowingquestionspresentasentence,partofwhichorallofwhichisunderlined.Beneaththesentence,youwillfindfiv
最新回复
(
0
)