首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Dreams are said to be the window to the mind. Through the study of dreams, we can catch glimpses into what our subconscious mind
Dreams are said to be the window to the mind. Through the study of dreams, we can catch glimpses into what our subconscious mind
admin
2015-02-12
67
问题
Dreams are said to be the window to the mind. Through the study of dreams, we can catch glimpses into what our subconscious minds are thinking, or what is troubling us at our deepest levels. Not all dreams are the same, however, either in content or in meaning. In this respect, the study of bad dreams, nightmares, can yield interesting observations in regard to the mind and status of the dreamer. Indeed, nightmares appear to have been the subject of far more studies than more pleasant dreams, if for no other reason that while pleasant dreams are easily forgotten upon awakening, nightmares tend to linger in our minds is sufficient to demand attention.
The sources of our dreams are most commonly attributed to factors in our waking lives. Whether it be emotional challenges, stress in the workplace, relationship problems or a myriad of other possible factors, the thoughts and feelings created in our waking environments are believed to directly influence the content of our dreams. A particular dramatic or traumatic experience during the day would no doubt be encountered again in some form or another during the night.
Just as important as actual events in the determination of the content of our dreams are the preexisting beliefs that we hold. If we encounter some kind of phenomena in our dreams, it is very likely that we already believed in the possibility of the phenomena before the dream. For example, if someone dreams of being abducted by aliens, it’s very likely that, before the dream, he already believed in the existence of aliens. To the extent that dreams are direct reflections of our minds, they will reflect accurately what we believe and hold to be true.
The way that we act in dreams bears consideration as well. Oftentimes, our behavior in our dreams reflects hidden desires for that type of behavior in our waking lives. Someone who dreams of revenge may actually desire revenge in real life, and likewise someone who dreams of adventure night after night may be experiencing his mind playing out a desire for more excitement in his everyday life. While the items encountered in our dreams are of great importance in the analysis of dreams, it must be recognized and understood that the same item in two different dreams can easily have entirely different meanings for the two dreamers. For example, a horse in the dreams of an avid equestrian can signify comfort and relaxation, whereas the same horse in the dreams of a hunter can represent excitement and challenge.
The main point of the text is that______.
选项
A、the study of dreams is based on logic from the waking life of the dreamer
B、in order to understand the meaning of dreams, we must analyze the lives of the dreamers
C、dreams can reveal much about the personality of the dreamer
D、the study of dreams, while multi-faceted, is a worthwhile endeavor
答案
A
解析
属主旨思想题。文章每一段的首句都是该段的主题。第一段指出“梦境是人的心灵之窗”;第二段分析了“梦境的渊源常可追溯到我们清醒之时经历的一些事情”;第三段指出“……在分析梦境之时,与此同等重要的是我们持有的先人为主的见解及看法”;第四段指出“梦境中的行为举止同样也引发人的思考”;最后一段“……必须承认和理解,同一件物品出现在两个不同的梦中可以代表完全不同的意义”。由此可知,选项A正确。选项B、C是文中细节;选项D在文中没有推理依据。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Ss74777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Throughoutthe19thcenturyandintothe20th,citizensoftheUnitedStatesmaintainedabiasagainstbigcities.Mostlivedon
Throughoutthe19thcenturyandintothe20th,citizensoftheUnitedStatesmaintainedabiasagainstbigcities.Mostlivedon
Throughoutthe19thcenturyandintothe20th,citizensoftheUnitedStatesmaintainedabiasagainstbigcities.Mostlivedon
Throughoutthe19thcenturyandintothe20th,citizensoftheUnitedStatesmaintainedabiasagainstbigcities.Mostlivedon
Throughoutthe19thcenturyandintothe20th,citizensoftheUnitedStatesmaintainedabiasagainstbigcities.Mostlivedon
Throughoutthe19thcenturyandintothe20th,citizensoftheUnitedStatesmaintainedabiasagainstbigcities.Mostlivedon
Throughoutthe19thcenturyandintothe20th,citizensoftheUnitedStatesmaintainedabiasagainstbigcities.Mostlivedon
随机试题
患者,男,60岁。5年前患有动脉粥样硬化。4天前,早晨起来感到头晕,左侧上下肢活动不自如,病情渐重,次日,左侧上下肢瘫痪。应诊断为
根据《合同法》,合同价款或者报酬约定不明确,且通过补充协议等方式仍不能确定的,应按照()的市场价格履行。
某外商投资企业2008年发生了下列事项:1.该企业作为子公司,采用了由母公司统一配置的以英语为文字界面的会计核算软件,于是以母公司的规定为由,以英语作为会计记录的唯一文字,并向我国政府部门报送的会计报表也采用英语。2.向个体户甲采购农副
下列在生产环节应征收消费税的有()。[2010年真题]Ⅰ.金银饰品Ⅱ.化妆品Ⅲ.实木地板Ⅳ.卷烟Ⅴ.进口应税消费品
某PC生产商20××年产品总销售量10000部,其中5000部以正常价格10000元/部销售,其余5000部在搞促销活动期间打9折销售,其间有一部因质量问题退回。经核算,该生产商20××全年销售成本5000万元,销售费用500万元,财务管理费用300万元,
如果m是方程x2+1-3x=0的一个根,那么分式的值是()。
宋某驾车停在路口等候红灯时,行驶在后面的梁某因刹车不及时撞向宋某的车,宋某的车受到冲击,撞向停在其前面的陈某的车,造成陈某的车辆受损。下列选项中,说法正确的是()。
不属于外部感觉的是
Whydoestheauthorthinkthatencodingproperlyisveryimportant?______.Anoteinthepocketcanhardlyserveasareminder
查询建立后,查询文件的扩展名是______。
最新回复
(
0
)