首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
1 In the second half of the 20th century, the world became, quite literally, a darker place. 2 Defying expectation and easy expl
1 In the second half of the 20th century, the world became, quite literally, a darker place. 2 Defying expectation and easy expl
admin
2010-04-24
50
问题
1 In the second half of the 20th century, the world became, quite literally, a darker place.
2 Defying expectation and easy explanation, hundreds of instruments around the world recorded a drop in sunshine reaching the surface of Earth, as much as 10 percent from the late 1950’s to the early 90’s, or 2 percent to 3percent a decade. In some regions like Asia, the United States and Europe, the drop was even steeper. In Hong Kong, sunlight decreased 37 percent.
3 No one is predicting that it may soon be night all day, and some scientists theorize that the skies have brightened in the last decade as the suspected cause of global dimming, air pollution, clears up in many parts of the world.
4 Yet the dimming trend — noticed by a handful of scientists 20 years ago but dismissed then as unbelievable — is attracting wide attention.
5 "There could be a big gorilla sitting on the dining table, and we didn’t know about it," said Dr. Veerabhadran Ramanathan, a professor of climate and atmospheric sciences at the University of California, San Diego. "There are many, many issues that it raises."
6 Dr. James E. Hansen, director of the NASA Goddard Institute for Space Studies in Manhattan, said that scientists had long known that pollution particles reflected some sunlight, but that they were now realizing the magnitude of the effect.
7 "It’s occurred over a long time period," Dr. Hansen said. "So it’s not something that, perhaps, jumps out at you as a person in the street. But it’s a large effect."
8 Satellite measurements show that the sun remains as bright as ever, but that less and less sunlight has been making it through the atmosphere to the ground.
9 Pollution dims sunlight in two ways, scientists theorize. Some light bounces off soot particles in the air and goes back into outer space. The pollution also causes more water droplets to condense out of air, leading to thicker, darker clouds, which also block more light. For that reason, the dimming appears to be more pronounced on cloudy days than sunny ones. Some less polluted regions have had little or no dimming.
10 The dynamics of global dimming are not completely understood. Antarctica, which would be expected to have clean air, has also dimmed.
11 "In general, we don’t really understand this thing that’s going on," said Dr. Shabtai Cohen, a scientist in the Israeli Agriculture Ministry who has studied dimming for a decade. "And we don’t have the whole story."
Which of the following is NOT true according to the passage?
选项
A、A drop in sunshine reaching the surface of Earth in some regions like Asia, the United States and Europe was steeper.
B、Scientists had long known that pollution particles reflected some sunlight.
C、The dynamics of global dimming are not completely understood.
D、Some less polluted regions have had little or no dimming such as Antarctica.
答案
D
解析
第10段提到“Antarctica, which would be expected to have clean air, has also dimmed.”由此可知,变暗是全球现象,无一幸免。A项可在第2段得到印证:“In some regions like Asia, the United States and Europe, the drop was even steeper.”B项在第6段可找到佐证。C项在第10段。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/T12K777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
What’stheforeignministers’purposeforthemeetinginKyotoJapan?
What’sthechangeinAmericanfamilyinthe21century?
Itisprobablethatwhenmenfirstpaintedtheirfacesmany【C1】______ofyearsago,itwas【C2】______thepurposeoffrightening
In1776theUnitedStatesannouncedtheDeclarationofIndependenceto________fromtheBritishEmpireandbecameanindependen
Themorningclass______over,studentsrushedOutoftheclassroomforlunch.
Whendidthreemealsadaybecomeawidely-acceptednormatalllevelsofsociety?
Paintingyourhouseislikeaddingsomethingtoahugecommunalpictureinwhichtherestofthepaintingisdoneeitherbynatu
Computerpeopletalkalotabouttheneedforotherpeopletobecome"computer-literate",inotherwords,tolearntounderstan
AdvertisingAdvertisinghasalreadybecomeaspecializedactivityinmoderntimes.Intoday’sbusinessworld,supplyisusual
Nowthereisadanger______thegroundmayfallin(沉下)undertheheavytraffic.
随机试题
针式打印机的耗材是色带;喷墨打印机的耗材是墨水;激光打印机的耗材是碳粉。( )
A.砒石B.炉甘石C.铅丹D.硼砂E.轻粉既能治疗咽喉肿痛,又能治疗肺热咳嗽的药物是
急性肾盂肾炎抗生素用至症状消失,尿检查阴性后再几天可停药观察
浅埋暗挖法施工时,如浆处于砂砾地层,并穿越既有铁路,宜采用的辅助施工方法是()。
半导体收音机用微调电容器
将债务转为资本的,债务人应当将债权人放弃债权而享有股份的面值总额确认为股本(或者实收资本),股份的公允价值总额与股本(或者实收资本)之间的差额确认为资本公积,重组债务的账面价值与股份的公允价值总额之间的差额,应计入当期损益。()
关于商誉减值,下列说法中正确的有()。
军装:士兵()
A.发病前可有上呼吸道感染等感染因素B.血尿C.两者皆有D.两者皆无IgA肾病
A、Themanlikestheclassicalartinahigherdegree.B、Themanlikesthemodernartbetter.C、Themanlikesneithermodernnor
最新回复
(
0
)