首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Historians of women’s labor in the United States at first largely disregarded the story of female service workers— women earning
Historians of women’s labor in the United States at first largely disregarded the story of female service workers— women earning
admin
2019-02-01
35
问题
Historians of women’s labor in the United States at first largely disregarded the story of female service workers— women earning wages in occupations such as salesclerk, domestic servant, and office secretary. These historians focused instead on factory work, primarily because it seemed so different from traditional, unpaid "women’ s work" in the home, and because the underlying economic forces of industrialism were presumed to be gender-blind and hence emancipatory in effect. Unfortunately, emancipation has been less pro- found than expected, for not even industrial wage labor has escaped continued sex segregation in the workplace.
To explain this unfinished revolution in the status of women, historians have recently begun to emphasize the way a prevailing definition of femininity often determines the kinds of work allocated to women, even when such allocation is inappropriate to new conditions. For instance, early textile-mill entrepreneurs, in justifying women’s employment in wage labor, made much of the assumption that women were by nature skillful at detailed tasks and patient in carrying out repetitive chores; the mill owners thus imported into the new industrial order hoary stereotypes associated with the homemaking activities they presumed to have been the purview of women. Because women accepted the more unattractive new industrial tasks more readily than did men, such jobs came to be regarded as female jobs. And employers, who assumed that women’s "real" aspirations were for marriage and family life, declined to pay women wages commensurate with those of men. Thus many lower-skilled, lower-paid, less secure jobs came to be per- ceived as "female. "
More remarkable than the origin has been the persistence of such sex segregation in twentieth-century industry. Once an occupation came to be perceived as "female," employers showed surprisingly little interest in changing that perception, even when higher profits beckoned. And despite the urgent need of the United States during the Second World War to mobilize its human resources fully, job segregation by sex characterized even the most important war industries. Moreover, once the war ended, employers quickly returned to men most of the "male" jobs that women had been permitted to master.
The passage supports which of the following statements about the early mill owners mentioned in the second paragraph?
选项
A、They hoped that by creating relatively unattractive "female" jobs they would discourage women from losing interest in marriage and family life.
B、They sought to increase the size of the available labor force as a means to keep men’s to keep men’s wages low.
C、They argued that women were inherently suited to do well in particular kinds of factory work.
D、They thought that factory work bettered the condition of women by emancipating them from dependence on income earned by men.
E、They felt guilty about disturbing the traditional division of labor in family.
答案
C
解析
哪一个关于第二段说的早期作坊主的观点正确?A.让妇女不要失去结婚、家庭兴趣。无。B.为扩大劳动力规模,控制男工工资在低水平。无。C.正确。他们认为妇女天生就适合一些工厂工作。见原文L28—30,如细活、重复性工作。D.工厂劳动将妇女从依赖男人中解放出来。不是这些人观点,而是第一段所提一些历史学家的观点。E.“felt guilty”原文未提。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/T1kO777K
本试题收录于:
GMAT VERBAL题库GMAT分类
0
GMAT VERBAL
GMAT
相关试题推荐
Whatdowemeanbyasatisfactorystandardofliving?Obviously,itmustincludethebasicnecessitiesoflifesuchasfood,clo
Bytheendoflastweek611peoplefrom49countries________toattendthemeeting,withnearlyhalfcomingfromtheUnitedState
Babiesoften________downwhentheyarelearningtowalk.
Bytheendoflastweek,611peoplefrom49countries________toattendthemeeting,withnearlyhalfcomingfromtheUnitedStat
Alawyerfriendofminehasdevotedherselftotheserviceofhumanity.Herspecialareaiscalled,publicinterestlaw".M
SpeakerA:I’mnotatallsatisfiedwiththeservice.SpeakerB:________
Whatdowemeanbyasatisfactorystandardofliving?Obviously,itmustincludethebasicnecessitiesoflifesuchasfood,clo
Scientistssaidtheyhavefoundevidenceofagiantplanetfaroutinoursolarsystem.Inastatement,theCaliforniaInstitute
Thecomputersmadebyourcompanysellbest,butseveralyearsagonoonecouldhaveimaginedtheroleinthemarketsthatthey_
Entireculturesoperateonelaboratesystemsofindirectness.Forexample,itisdiscoveredinasmallresearchprojectthatmos
随机试题
下列选项中,属于审美意象最重要的特征的是【】
心迷走神经节后纤维所释放的神经递质是
有关咖啡因的作用错误的是
A.印模膏B.琼脂印模材料C.藻酸盐印模材料D.印模石膏E.硅橡胶印模材料在60℃左右由凝胶转化为溶胶的是
对投标报价校核,审查全部报价数据计算的正确性,分析报价构成的合理性等工作属于初步评审标准中的()。
灭火的基本原理有哪些?
在计算培训成本时,付给培训教师的工资属于()。
我国自20世纪70年代末期以来实行的改革开放,其性质是()。
顺序执行下列命令后,显示的结果是()。x=’123’str="2014年索契冬季奥运会"?substr(str,len(x—x)+1,4)
不改变关系表中的属性个数但能减少元组个数的是__________。
最新回复
(
0
)