首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
In recent years, we have all watched the increasing commercialization of the campus. The numerous advertising posters and the go
In recent years, we have all watched the increasing commercialization of the campus. The numerous advertising posters and the go
admin
2010-07-19
40
问题
In recent years, we have all watched the increasing commercialization of the campus. The numerous advertising posters and the golden arches of fast food outlets may be an affront to our aesthetic sensibilities, but they are. arguably, no worse than ugly. Some of the other new features of commercialized campus life do, however, constitute a serious threat to things we rightly revere. "Privatization" and the "business model" are the potential menace.
What do these notions mean? To me, they involve an increased dependence on industry and philanthropy for operating the university, an increased amount of our resources being directed to applied or socalled practical subjects, both in teaching and in research; a proprietary treatment of research results, with the commercial interest in secrecy overriding the public’s interest in free, shared knowledge; and an at tempt to run the university more like a business that treats industry and students as clients and ourselves as service providers with something to sell. We pay increasing attention to the immediate needs and demands of our "costumers" and, as the old saw goes, "the customer is always right."
Privatization is particularly frightening from the point of view of public well-being. A researcher employed by a university-affiliated hospital in Canada, working under contract with a pharmaceutical company, made public her findings that a particular drug was harmful. This violated the terms of her contract, and so she was fired. Her dismissal caused a scandal, and she was subsequently reinstated. The university and hospital in question are now working out something akin to tenure for hospital-based researchers and guidelines for contracts, so that more public disclosure of privately funded research will become possible. This is a rare victory and a small step in the right direction, but the general trend is the other way. Thanks to profit-driven private funding, researchers are not only forced to keep valuable information secret, they are often contractually obliged to keep discovered dangers to public health under wraps, too. Of course, we must not be too na? ve about this. Governments can unwisely insist on secrecy, too, as did the British Ministry of Agriculture, Fisheries. and Food in the work they funded in connection with the bovine spongiform encephalopathy epidemic. This prevented others from reviewing the relevant data and pointing out that problems were more serious than government was letting on.
A recent study found that more than one--third of recently published articles produced by University of Massachusetts scientists had one or more authors who stood to make money from the results they were re porting. That is, they were patent holders, or had some relationship, for example, as board members, to a company that would exploit the results. The financial interests of these authors were not mentioned in the publications. If patents are needed to protect public knowledge from private claims, then simply have the publicly funded patent holders put their patents in the public domain or charge no fee for use.
Even philanthropic groups can sometimes do skew research and teaching. The Templeton Foundation, for example, offers awards to those who offer courses on science and religion I teach such a course myself and feel the temptation to seek one of their awards. It seems innocent enough, after all, I am already teaching the course and they are not telling me what I have to believe. Moreover, they will put $ 5000 in my pocket and give another $ 5000 to my chronically underfunded department. Everybody wins, so why say no?
According to the author, which of the following is NOT a result of the commercialization of the cam pus?
选项
A、The change of teacher--student relationship.
B、The disclosure of students’ secrecy.
C、The loss of its independence.
D、The tendency to application--orientation.
答案
B
解析
细节题。根据题干定位至第二段。该段首句提问,第二句指出:校园商业化会让我们对企业的依赖性增加,对学校运营的慈善捐助的依朝性增加,[C]符合文意。该句中的“an increased amount of our resources being directed to applied or so-called practical subjects”表明[D]符合文意。该句最后的“an attempt to run the university more like a business that treats industry and students as clients and ourselves as service providers with something to sell”,这种“将学生视为客户”的观念与传统的师生关系大为不同,[A]符合文意。[B]是对该句中“the commercial interest in secrecy overriding the public’s interest”的曲解,故为答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/TSlO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
Insixteenth-centuryItalyandeighteenth-centuryFrance,waningprosperityandincreasingsocialunrestledtherulingfamilies
TheHistoryofAmericanIndiansWhenEuropeansdiscoveredtheWesternhemisphere,theydiscoveredaraceofpeople.【1】____
Insixteenth-centuryItalyandeighteenth-centuryFrance,waningprosperityandincreasingsocialunrestledtherulingfamilies
Youngpeopleoftenfeelthattheageofeighteenisthe______.26Whataretheauthor’spresentfeelingsabouthisorherchil
WhoweretheancestorsoftheEnglishandthefoundersofEngland?
WhatisthecauseoftheproblemthatpeoplelivingonpartsofthesouthcoastofEnglandface?Theexperts’studyontheprob
RobinHoodisawell-knownfigureinsomeBritish________inthe1400s.
1 Aboutthetimethatschoolsandothersquitereasonablybecameinterestedinseeingtoitthatallchildren,whatevertheirb
Moderatedrinkingreducesstrokerisk,studyconfirms.Similartothewayadrinkortwoadayprotectsagainstheartattacks,m
ItisknownthatIrishlandscapeisfeaturedby
随机试题
在Windows的多级目录结构中,不允许文件同名。()
A、warnB、warmC、fartherD、warC
贫血按发病机制分类
10岁女孩,无明显前驱病史,近3天来颜面水肿,伴少尿,肉眼血尿,测BP150/100mmHg,查尿常规示:蛋白(+++),红细胞>100个/HP,白细胞:15~20个/HP,管型5~10个/HP,血沉50mm/h,血BUN15mmol/L,血C3
某成衣厂对9名缝纫工进行技术评比,9名工人的得分恰好成等差数列,9人的平均得分是86分,前5名工人的得分之和是460分,那么前7名工人的得分之和是多少?()
存放当前正在执行的指令并为译码部件提供信息的部件是()。
使用的数据表结果如下:图书(总编号C(6),分类号C(8),书名C(16),作者C(6).出版单位C(20),单价N(6,2))读者(借书证号C(4),单位C(8),姓名C(6),性别C(2),职称C(6),地址C(20))借阅(借书证号C(4),总
Shedidnotgooutbecauseofthe______cold.
Itis,everyoneagrees,ahugetaskthatthechildperformswhenhelearnstospeak,andthefactthathedoessoinsoshorta
ThismaycomeasnosurprisetoresidentsofNewYorkCityandotherbigurbancenters:Livingtherecanbebadforyourmental
最新回复
(
0
)