首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Scientists already knew that bilingual young adults and children perform better on tasks dictated by the brain’s executive contr
Scientists already knew that bilingual young adults and children perform better on tasks dictated by the brain’s executive contr
admin
2016-03-10
73
问题
Scientists already knew that bilingual young adults and children perform better on tasks dictated by the brain’s executive control system. Located at the front of the brain, this system is "the basis for your ability to think in complex ways, control attention, and do everything we think of as uniquely human thought," said Ellen Bialystok, a psychologist at York University in Toronto, Canada.
Now studies are revealing that advantages of bilingualism persist into old age, even as the brain’s sharpness naturally declines, Bialystok said Friday at a meeting of the American Association for the Advancement of Science in Washington, D. C. Bialystok and colleagues examined 102 longtime bilingual and 109 monolingual Alzheimer’s patients who had the same level of mental acuity. About 24 million people have dementia(痴呆)worldwide, with the majority of them suffering from Alzheimer’s, according to Sweden’s Karolinska Institutet medical university.
The bilingual patients had been diagnosed with the Alzheimer’s about four years later than the monolingual patients, on average, according to Bialystok’s most recent study, published in November in the journal Neurology. This suggests bilingualism is "protecting older adults, even as Alzheimer’s is beginning to affect cognitive function," Bialystok said.
Bialystok is also studying physical differences between bilingual and monolingual brains. In a new experiment, she used CT scans to examine brains of monolinguals and bilinguals with dementia. All the subjects were the same age and functioned at the same cognitive level.
"The physical effects of the disease in the brain were found to be more advanced in the bilinguals’ brains, even though their mental ability was roughly the same," Bialystok told National Geographic News. Apparently, the bilinguals’ brains are somehow compensating, she said. "Even though the ’machine’ is more broken, they can function at the same level as a monolingual with less disease," she said.
"Benefits of bilingualism can begin in uterus(子宫)," Janet Werker, a psychologist at the University of British Columbia, Canada, told the news briefing. For instance, Werker and colleagues’ recent studies show that babies exposed to two languages in uterus do not confuse their languages from birth.
" The mental workout required to keep the languages separate may create an ’ enhanced perceptual vigilance(警觉)’ that has lifelong benefits," Werker said. "What I’d like to suggest is the kind of advantages you’ve heard about in aging can be established from those first days of life, in babies having to keep the two languages apart. "
Granted, people born into bilingualism have it a bit easier. "One of the things babies have is the luxury of time—they get the opportunity to really focus on task at hand," Werker said. " If we want to learn a second language, we need to set time aside to allow that to happen"—and evidence suggests the payoff is worth it.
Even if you don’t learn a second language until after middle age, it can still help stave off dementia, York’s Bialystok said. Being "bilingual is one way to keep your brain active—it’s part of the cognitive-reserve approach to brain fitness," Bialystok said. And when it comes to exercising the brain by learning another language, she added, "the more the better—and every little bit helps. "
Bilingualism helps older adults to______.
选项
A、stay away from Alzheimer’s
B、retain cognitive abilities
C、delay aging process
D、improve mental acuity
答案
B
解析
细节题。由题干中的bilingualism和older adults定位至第三段第二句,该句指出,双语正在保护老年人,即使是在老年痴呆症已经开始影响和损害他们的认知功能的时候,换句话说,双语(bilingualism)能帮助老年人保持认知功能,即retain cognitive abilities。此外,第二段首句提到,advantages of bilingualism persist into old age,even as the brain’s sharpness naturally declines,这也很好地证实了这一观点,因此[B]为答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Tb7O777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
Animationmeansmakingthingswhicharelifelesscomeliveandmove.Sinceearliesttimes,peoplehavealwaysbeen【M1】______fa
"WolfDad"educationalmethodhasspawnedcopycatsinChinaasmediaattentionfocusedonthecircuslikenatureofanimaltraini
NewstandardsforfilialpietyreleasedbytheChinesegovernmentspecifying24requirementsofdutifulchildrentriggeredahea
NowadaysvisitstoprestigiousuniversitieslikePekingUniversityaregainingpopularity.Alargenumberofpeoplebelievesuch
Farmersinthedevelopingworldwouldhatepricefluctuations.Itmakesthemhardtoplanahead.Butmostofthemhavelittle【M
Thegrammaticalcategoryreflectedinbook/books,child/childreniscalled______.
Humanbeingsinalltimesandplacesthinkabouttheirworldandwonderattheirplaceinit.Humansarethoughtfulandcreativ
Inlessthanthreedecades"multiculturalism"hasbecomeawordimmediatelyrecognizablebypolicy【M1】______makers,socialcri
TheSeattleTimesCompanyisonenewspaperfirmthathasrecognizedtheneedforchangeanddonesomethingaboutit.Inthene
都市寸土千金,地价炒得越来越高。今后将更高。拥有一个小小花园的希望,对寻常之辈不啻是一种奢望,一种梦想。我想,其实谁都有一个小小花园,这便是我们的内心世界。人的智力需要开发,人的内心世界也是需要开发的。人和动物的区别,除了众所周知的诸多方面,恐怕
随机试题
简述教师的情绪与情感的特殊功能。
法洛四联症患儿,男,2岁,今晨突然晕厥、抽搐,最可能的原因是
患儿男,4岁,声嘶3个月来诊,门诊就诊查电子喉镜示声带前端淡红色、乳头状新生物,声带活动正常。入院后首选的治疗方案为
梁某已八十多岁,老伴和子女都已过世,年老体弱,生活拮据,欲立一份遗赠扶养协议,死后将三间房屋送给在生活和经济上照顾自己的人。梁某的外孙子女、侄子、侄女及干儿子等都争着要做扶养人。这些人中谁不应作遗赠扶养协议的扶养人?()
长江公司属于核电站发电企业,2015年1月1日正式建造完成并交付使用一座核电站核设施,全部成本为100000万元,预计使用寿命为40年。根据国家法律、行政法规和国际公约等规定,企业应承担环境保护和生态恢复等义务。2015年1月1日长江公司预计40年后该核电
(2009年第13题)“莫拉克”台风于2009年8月2日下午5时形成于菲律宾东面约1000公里处,随后给菲律宾、中国台湾和中国大陆等地造成了极大的损失。台风的形成过程是:在洋面温度超过26℃以上的热带或副热带海洋上,由于近洋面气温高,大量空气膨胀上升,使近
Psychologiststakecontrastiveviewsofhowexternalrewards,from【C1】________praisetocoldcash,affectmotivationandcreativ
Fire,scientistsagree,helpedgiverisetoasuccessful,thrivinghumanpopulationbyprovidingheatforcookingandprotection
()反倾销税()商品贸易差额()中转贸易区()佣金
A、Youjustkeepsilent.B、Youcancomplaindirectly.C、Youcantellhimdirectly.D、Youcanleaveasyoulike.C信息明示题。文章中明确地指出,一
最新回复
(
0
)