首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The long-term fortunes of the modern economy depend in part on the strength and sustainability of the family, both in relation t
The long-term fortunes of the modern economy depend in part on the strength and sustainability of the family, both in relation t
admin
2017-06-30
87
问题
The long-term fortunes of the modern economy depend in part on the strength and sustainability of the family, both in relation to fertility trends and to marriage trends. This basic, but often overlooked principle is now at work in the current global economic crisis.
The decline of marriage and fertility is one factor in the global economic crisis. That is, one reason that some of the world’s leading economies — from Japan to Italy to Spain to the euro zone as a whole — are facing fiscal challenges is that their fertility rates have been below replacement levels(2.1 children per woman)for decades. Persistent sub-replacement fertility eventually translates into fewer workers relative to retirees, which puts tremendous strains on public coffers and the economy as a whole. Indeed, one recent study finds that almost half of the recent run-up in public debt in the West can be attributed to rapid aging over the last two decades.
Even China may see its sky-high growth " come down to earth in the next few decades as its work force shrinks" because of its one-child policy, as Carlos Cavalle and I argued in a recent report, The Sustainable Demographic Dividend. By contrast, a recent Rand study suggests that "India will have more favorable demographics than China" over the next few decades, insofar as its work force is poised to grow. In fact, the Rand study suggests that India may be able to use this demographic advantage to outpace China’s economic growth rates by the end of the century.
Finally, it’s not just fertility that matters; it’s also marriage. At least in the West, children are more likely to acquire the human and social capital they need to thrive in the modern economy when they are raised in an intact, married family. In the U. S. , for instance, children are more likely to graduate from high school, complete college and be gainfully employed as young adults if they were raised in an intact, married family.
And around the globe, men are more likely to give their work their fullest effort and attention when they are married; this is one reason men worldwide enjoy "marriage premiums" in their income, ranging from about 14 percent(Mexico)to 19 percent(United States)to 35 percent(Russia). So, at least when it comes to men, research suggests that marriage has important implications for worker productivity.
The bottom-line message is that what happens in the home does not stay at home; rather, the size of families, and their stability and quality, has important implications for the health of the global economy.
"...its work force is poised to grow "(Paragraph 3)probably means______.
选项
A、its work force pauses to grow
B、its work force continues to grow fast
C、its work force continues to grow steadily
D、its work force grows slowly
答案
C
解析
考查事实细节。这是第3段的第2句。此句的前一句提到中国的计划生育政策在未来的几十年使得work force shrinks(劳动力缩减),然后接着提到与印度的情况形成对比(by contrast),所以印度的work force会平稳地增加可知答案为C。bepoised to是个词组,意思是“随时准备着”。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/TcFO777K
0
考博英语
相关试题推荐
InMicrosoft’slatestattempttoreachouttobloggers,thecompanyrecentlygaveawayexpensivelaptopsloaded【C1】______itsnew
Thereisperhapsnoothereventinthenaturalworldthatisascharacteristicofaseasonasafullchorusofspringpeepers.I
Thehumanbraincontains10thousandmillioncellsandeachofthesemayhaveathousandconnections.Suchenormousnumbersused
Thegreatchariotofsociety,whichforsolonghadrundownthegentleslopeoftradition,nowfounditselfpoweredbyaninterna
Perhapsallcriminalsshouldberequiredtocarrycardswhichread:Fragile;HandlewithCare.Itwillneverso,thesedaystogo
Scientistsgenerallyholdthatlanguagehasbeensolonginusethatthelengthoftimewritingisknowntocoveris____incompa
Heavyrainswerecausinginundationandmuchdamagethroughoutthecountry.
AtriptotheAntarcticisreasonablysafeifyoutakethenecessaryprecautions.
Duringourlives,allofusareexposedtothepossibilityofavarietyofriskeventssuchas:workaccidents,majorillness,de
Notallpersonsarrestedand______withacrimeareguilty,andthemainfunctionofcriminalcourtsistodeterminewhoisguil
随机试题
A.胸髓7~12节B.腰髓1~2节C.腰髓2~4节D.骶髓1~2节E.骶髓3~5节与踝反射有关的是
男,61岁,高血压病史8年,冠心病史4年,近1周来胸骨后疼痛程度加重,次数增频,持续时间延长来门诊。测血压24.4/15.9kPa(184/120mmHg),ECG示以R波为主的导联T波低平或倒置,心肌酶谱正常、为预防心肌梗死发生,下列处理哪项不正确
A.螳螂科B.鲍科C.乌贼科D.雉科E.芜菁科桑螵蛸的原动物属于
政府最初组织收入、弥补财政赤字的重要手段是( )。
客户方先生,目前就职于一家大型国企,但对养老保险知识知之甚少。随着年龄的增长,方先生开始越来越多地考虑自己退休以后的生活,于是就相关知识向理财规划师进行咨询。养老保险基金的结余除预留相当于()个月的养老金开支外,其余全部要购买国家债券或存入
股份有限公司以收购本企业股票方式减资的,按注销股票的面值总额减少股本,购回股票支付的价款小于面值总额的部分,依次冲减“资本公积”、“盈余公积”和“利润分配~未分配利润”。()
摒弃画家常用的工具、材料,常常把画布绷在地板上,用棍棒箍上油漆,任其在画布上流淌,用“行动绘画”的画家是()。
设y=y(x)由参数方程=__________,y=y(x)在任意点处的曲率K=__________。
WhatwilltheweatherinArizonabelikeinthecomingweek?
Thequestion______atthemeetingtomorrowisveryimportant.
最新回复
(
0
)