首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The Fields Medal is the highest scientific award for mathematicians. In fact it is only the unofficial name for the "Internation
The Fields Medal is the highest scientific award for mathematicians. In fact it is only the unofficial name for the "Internation
admin
2015-09-26
40
问题
The Fields Medal is the highest scientific award for mathematicians. In fact it is only the unofficial name for the "International medal for outstanding discoveries in mathematics. " The Fields Medals are presented every four years at the International Congress of Mathematicians(ICM)to two to four deserving mathematicians under the age of 40. The age limit is intended to guarantee that not only past work is rewarded. The Fields Medal is also intended to encourage the winners to make further contributions.
The prize is named in honor of Professor John Charles Fields(1863—1932), a Canadian mathematician. He was the first significant mathematician at the University of Toronto, and was also internationally known at the time. He was active in such prestigious scientific societies as the Royal Society of London. In 1924 he was elected as the president of the 6th International Congress of Mathematicians held in Toronto.
Fields did original research in the theory of algebraic functions. However he is best remembered for conceiving the idea of, and for providing funds for, an international medal for mathematical distinction. The 9th International Congress of Mathematicians at Zurich in 1932 adopted his proposal after his death. The Fields Medal was first awarded at the 10th Congress, held at Oslo in 1936. The fund for the founding of the medals is constituted by Fields’ donation and balance left over after financing the Toronto Congress held in 1924. Fields wished that the awards should recognize both existing mathematical work and also the promise of future achievement.
The medalists are presented with a golden medal together with a prize of 15, 000 Canadian dollars. Each medal contains at least 200 dollars worth of gold and is probably 7. 5 centimeters in diameter. The obverse of the medal is the head of Archimedes facing right, and together with a quotation(in Latin)attributed to him, "To transcend one’s spirit and to take hold of the world. " The reverse side bears the inscription(in Latin), "The mathematicians assembled here from all over the world to pay tribute for outstanding work."
Compared with the $100,000 of the Nobel Prize, it is only a golden medal. However, the prize winners are selected by the Fields Medal Committee which consists of eight mathematicians appointed by the Executive Committee of the International Mathematical Union. It is usually regarded as the top prize in mathematics and will only be awarded to researchers who have made pioneering contribution in mathematics, so is often referred to as the "Nobel Prize for Mathematics", since there is no Nobel Prize for mathematics.
Fields is mainly remembered for______.
选项
A、the first winner of the Fields Medal
B、the president of the 6th International Congress of Mathematicians
C、his achievement in the theory of algebraic functions
D、the founder of an international medal for mathematical distinction
答案
D
解析
推理题。文章叙述了菲尔兹在该数学大奖的设立过程中所起到的奠基作用,该奖是他首先提出的,并提供了部分资金,而菲尔兹为人们所铭记也主要是因为这一点,故[D]正确。[A]不符合原文内容,他是奖章的设立者而非获得者;[B]是他成就的一个方面;[C]与原文第三段第二句不符。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/TcXK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Shynessisthecauseofmuchunhappinessforagreatmanypeople.Shypeopleareanxiousandself-conscious;thatis,theyaree
InsomecitiesinChina,peoplearenolongerallowedtosmokeinpublicplaces.Doyouthinkthisisagoodruleorabadrule?
Toremaincompetitiveintheinternationalmarketplace,U.S.industrieshaverecognizedthattheymustattractthebrightest,m
Didyouknowthatataskthat’sinterrupted(1)_____50%longerandhas50%moremistakesthananuninterruptedone?Ittakesa
Didyouknowthatataskthat’sinterrupted(1)_____50%longerandhas50%moremistakesthananuninterruptedone?Ittakesa
TheinternationalconferenceofaiddonorstoEastTimorisscheduledon______.
TheHistoryoftheAtomicBombOnAugust2,1939,justbeforethebeginningofWorldWarII,AlbertEinsteinwrotetothen
Whydidthewomangotoseetheprofessorinthebeginning?
SputnikIwasthefirstartificialsatellite.Itcanbedescribedasanaluminum【C1】______withadiameterof58centimetersand
WhywasGooglefinedbytheUSFederalTradeCommission?
随机试题
M企业购人一台生产用设备并投入使用,设备价款45万元,进项税额7.65万元。M企业以银行存款支付35万元,余款以商业承兑汇票承付。对于该项经济业务的会计处理,正确的有()。
在检验检疫证书签发后,报检人要求更改证单内容、信用证的,或者更改后与输出、输入国家法律法规不符的,可按法律法规规定更改。( )
移动平均法是以某一时点的股价作为参考基准,预先设定一个股价上涨或下跌的百分比作为买入和卖出股票的标准,即如果股票价格相对于参考基准上升的幅度达到了预先设定的百分比,就买入该股票;而如果股票价格相对于参考基准下跌幅度达到了预先设定的百分比,就卖出该股票。(
约当产量法是辅助生产成本的一种分配方法。()
4张卡片上分别写有数字1,2,3,4,从这4张卡片中随机抽取2张,则取出的2张卡片上的数字之和为奇数的概率为()
学习是指由经验引起的个体相对持久的变化。()
当今世界上,价值的增长不再仅仅是通过简单劳动,而且还要通过知识、通过知识含金量的增长,提高产品价值及附加值的增长。企业的竞争说到底是人才的竞争。如何提高企业职工的综合素质,激发员工的创造性思维,这关系到企业竞争的成败。这段话主要支持了这样一种观点:
Mammalsvaryenormouslyinsize,fromweighinglessthanapennytomeasuringmorethanthreeschoolbusesinlength.Somegroup
Whatisthepresentconditionofhotlineliketoday?
InfluenzaandVaccinesThereisnospecificcureforinfluenza.Recommendedtreatmentusuallyconsistsofbedrestandincre
最新回复
(
0
)