首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
All over the world mention of the British education suggests a picture of the "public school", and it suggests in particular the
All over the world mention of the British education suggests a picture of the "public school", and it suggests in particular the
admin
2012-04-01
88
问题
All over the world mention of the British education suggests a picture of the "public school", and it suggests in particular the names of certain very famous institutions—Eton, Oxford and Cambridge; but people do not always realize what place these institutions occupy in the whole educational system. Oxford and Cambridge are universities, each having about 12,000 students out of a total of over 250,000 students at all British universities. Eton is a public school and the best known of the public schools, which, in spite of their names, are not really public at all, but independent and private secondary schools taking boys from the age of thirteen to eighteen years. The public schools in reality form a very small part of the school system of secondary education of Great Britain; only about one out of forty English boys goes to a public school, and one out of 1,500 to Eton.
Apart from the so-called public schools there is complete system of state primary and secondary education, which resembles in its general form the state education in most other countries. All children must, by law, receive full-time education between the ages of five and sixteen. Any child may attend, without paying fees, a school provided by the public authorities, and the great majority attend such schools. They may continue, still without paying fees, until they are eighteen. The public schools, although unimportant numerically, have been England’s most peculiar and characteristic contribution to educational methods, and they have an immense influence on the whole of English educational practice and on the English social structure.
选项
A、It was to tell people the difference between Eton on the one hand and Oxford and Cambridge on the other.
B、It was to tell people what the public schools in Great Britain are like.
C、It was to tell people something about British educational system.
D、All of the above.
答案
D
解析
题干意为“作者写这篇文章的目的是什么?”该题为主旨题。A、B、C三项文中都有阐述。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/TglK777K
本试题收录于:
大学英语三级A级题库大学英语三级分类
0
大学英语三级A级
大学英语三级
相关试题推荐
EnglishCollegesAustralasianSearchEduSeekfound56,040Webpagesforyou.•InstituteofLanguages,UNSW(Sydney,Australia)
Accordingtothepassage,insuranceispossiblebecause______.Insurancepremiumsdonotbecometoohighbecause______.
A、GoingtoSweden.B、Howtoworkhard.C、SpendaholidayinFlorida..D、Wheretospendtheholiday.D本题的关键在于理解对话的主题。由对话的前两句,可以得到
A、Inthelibrary.B、Inthebookstore.C、Inateacher’soffice.D、Inaclassroom.A
Whowillbethepossiblereaderofthepassage?Whatcanweinferfromthepassage?
Sheremembered(invite)______totheparty,butlefttheinvitationathome.
Thefirsthotelswerebuilt______.Motelsareusually______.
Inancienttimesthemostimportantexaminationswerespoken,notwritten.IntheschoolsofancientGreeceandRome,testingus
Onhearingofhisbeingelectedourmonitor,wecouldn’thelpcheering.
DemandsforstrongerprotectionforwildlifeinBritainsometimeshidethefactthatsimilarneedsarefeltintherestofEurop
随机试题
关于动态DSA成像的叙述,正确的是
男性,65岁,四肢活动障碍进行性加重半年。既往无慢性疾病史。体检:表情呆滞,双上肢可见静止性震颤,四肢呈齿轮样肌张力增高,慌张步态,双手指鼻试验正常。头颅MRI无异常发现应最可能的发病机制是
丹痧的特征是()
某工厂坐落于城市中心区域,有厂房数幢,土地使用权性质为划拨的国有建设用地使用权,用途为工业用地。最新城市规划将该地块调整为商业用地,政府现对该地块进行收购储备,委托某房地产估价机构进行有关估价。评估该宗熟地出让价格时,如何界定土地用途?适宜选用哪些估价
《工程建设施工企业质量管理规范》规定,施工企业应制定质量方针,并且质量方针应与施工企业的()相适应。
接触网按悬挂类型可分为()。
一般会计人员办理会计工作交接手续时,负责监交的人员应当是()。
下列法律事实中,属于法律事件的是()。
某公司于:1997年1月8日在工商部门注册登记成立,具有法人资格,2月18日正式营业,2002年3月1日被撤销,关于该公司的权利能力和行为能力,下列表述中正确的是()。
WhatkindofoverviewdoesthebookintendtogiveaboutAmericansociety?
最新回复
(
0
)