首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Bankruptcy rates in the U.S. have been growing for more than two decades despite generally rising levels of personal income. The
Bankruptcy rates in the U.S. have been growing for more than two decades despite generally rising levels of personal income. The
admin
2022-08-04
74
问题
Bankruptcy rates in the U.S. have been growing for more than two decades despite generally rising levels of personal income. The most prominent explanation puts the blame directly on credit cards, which became vastly more popular in the past 30 years. University of Pennsylvania law professor David A. Skeel notes that a 1978 Supreme Court decision allowed credit-card companies to charge the interest rate allowed in their state of incorporation. As a result, many incorporated in the high-rate states of Delaware and South Dakota. Being able to charge high rates throughout the country, they could afford to issue cards to those with limited ability to repay. Many high-risk cardholders, overburdened with debt, filed for bankruptcy.
Skeel also notes that
the impersonality of credit-card borrowing
may have helped weaken the moral imperative to repay debts: in the 1960s a prospective borrower met face-to-face with a bank lending officer, but today the borrower gets credit by responding to a junk-mail offer.
Other developments also fueled the rise in bankruptcy, including medical bills. A Harvard University study found that about a quarter of filers cited illness or injury as the specific reason for their troubles. Loss of jobs probably also drove some credit-card holders into bankruptcy. Other possible contributors include the growth of the gambling industry in recent years and the Supreme Court’s 1977 decision to allow lawyers to advertise directly to the general public.
Changes in bankruptcy law apparently have had little effect on filings. The Bankruptcy Reform Act of 1978 was designed to make it easier for consumers to pay off debts and start anew. As under previous acts, penniless debtors could file for complete discharge of debts under Chapter 7, and debtors with substantial assets could arrange for partial repayment under Chapter 13. Most filers opted for the more generous provisions of Chapter 7. During the six years following implementation of the act, filings rose substantially. The act was amended in 1984 to curb opportunistic petitions. However, filings went in the opposite direction than expected. Evidently, easy credit and other debt-creating forces have been more powerful.
The latest legal effort is the Bankruptcy Abuse Prevention and Consumer Protection Act of 2005, which went into effect in October. The new act lays down far more strict standards for debtors, including a test to qualify for Chapter 7 relief. Despite the new restrictions, bankruptcy experts tend to be skeptical or noncommittal about the effectiveness in reducing filings.
According to Paragraph 1, bankruptcy rates in the U.S. have been increasing mainly because ________.
选项
A、having credit cards was a fashionable trend in the 1970s
B、credit-card companies charged only those unable to repay high rates
C、many indebted people easily claimed bankruptcy throughout the country
D、many credit card holders pressed by debt have filed for bankruptcy
答案
D
解析
根据题干可直接定位到第一段。该段指出破产率的上升主要归咎于高利率信用卡的广泛使用,而很多高风险的信用卡持卡人不堪债务累累,于是申请破产。因此,D项为正确答案。A项“拥有信用卡在20世纪70年代很流行”并非导致破产率高的真正原因。B项对利率的收取方法理解错误。而且说法过于绝对的选项(如含有only之类的用词)通常不会是正确答案之所在。该段未提及申请破产的难易程度,C项为过度引申。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Tki4777K
0
考研英语二
相关试题推荐
Robertseldomhastheopportunitytodatewithher.Becauseherfamily______hertostayoutafterdarkness.
Asia’srealboat-rockerisagrowingChina,notJapan,aseniorAmericaneconomistobserved.Thereissomuchnoisesurround
TheUnitedStateshashistoricallyhadhigherratesofmarriagethanthoseofotherindustrializedcountries.Thecurrentannual
TheUnitedStateshashistoricallyhadhigherratesofmarriagethanthoseofotherindustrializedcountries.Thecurrentannual
TheUnitedStateshashistoricallyhadhigherratesofmarriagethanthoseofotherindustrializedcountries.Thecurrentannual
TheUnitedStateshashistoricallyhadhigherratesofmarriagethanthoseofotherindustrializedcountries.Thecurrentannual
WetendtothinkofthedecadesimmediatelyfollowingWorldWarIIasatimeofprosperityandgrowth,withsoldiersreturningh
In1999,thepriceofoilhoveredaround$16abarrel.By2008,ithad【1】the$100abarrelmark.Thereasonsforthesurge【2】fro
In1999,thepriceofoilhoveredaround$16abarrel.By2008,ithad【1】the$100abarrelmark.Thereasonsforthesurge【2】fro
随机试题
“青年之友”期刊每期选择、编辑若干篇文章登载,我国著作权法规定,该期刊的著作权属于()
超脉冲成像方式适用于
一般下列哪一种不是肺灌注显像的适
()是指在经济发展过程中,或在工业化的不同阶段上出现的一些影响全局的、在国民经济中居于主导地位的、能带动整修经济增长的产业部门。
()是只能在空气中硬化,也只能在空气中保持或继续发展其强度的胶凝材料。
我国第一座近代化大桥——钱塘江大桥的设计者是()。
根据下面资料,作答以下问题:2010年1~8月,四川省累计完成全社会投资8669.4亿元,同比增长15.1%,增速较1~7月回落0.2个百分点。其中,城镇项目完成投资是全社会投资的65.9%,且同比增幅比全社会投资高出6.8个百分点。8月当月完成
2014年第三轮中央巡视的13份“巡视清单”已全部向社会公布。从中央巡视组反馈的情况看,这一轮被巡视单位存在不少突出的共性问题。巡视发现,中国联通有的领导干部收受客户所送有价证券,收受贵重礼品;有的接受供应商安排打高尔夫球、外出旅游;“四风”方面
某上市公司2000年底流通在外的普通股股数为1000万股,2001年1月31日以2000年底总股本为基数,实施10送5股分红政策,红股于3月15日上市流通,2001年的净利润为400万元,则2001年每股收益为()元。
在整个欧洲的历史上,工资上涨阶段一般是跟随在饥荒之后,因为当劳动力减少时,根据供求关系的规律,工人就会更值钱。但是,19世纪40年代爱尔兰的土豆饥荒却是个例外,它导致的结果是爱尔兰一半人口的死亡或移民,但在接下来的10年中,爱尔兰的平均工资并没有明显的上升
最新回复
(
0
)