首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Research on friendship has established a number of facts, some interesting, even useful. Did you know that the average student h
Research on friendship has established a number of facts, some interesting, even useful. Did you know that the average student h
admin
2013-06-02
62
问题
Research on friendship has established a number of facts, some interesting, even useful. Did you know that the average student has 5 to 6 friends, or that a friend who was previously an enemy is liked more than one who has always been on the right side? Would you believe that physically attractive individuals are preferred as friends to those less comely, and is it fair that physically attractive defendants are less likely to be found guilty in court? Unfortunately, such titbits don’t tell us much more about the nature or the purpose of friendship.
In fact, studies of friendship seem to implicate more complex factors. For example, one function friendship seems to fulfill is that it supports the image we have of ourselves, and confirms the value of the attitudes we hold. Certainly we appear to project ourselves onto our friends; several studies have shown that we judge them to be more like us than they objectively are. This suggests that we ought to choose friends who are similar to us rather than those who would be complementary. In our experiment, some developing friendships were monitored amongst first-year students living in the same hostel. It was found that similarity of attitudes (towards politics, religion and ethics, pastimes and aesthetics) was a good predictor of what friendships would be established by the end of four months, though it has less to do with initial alliances — not surprisingly, since attitudes may not be obvious on first inspection.
There have also been studies of pairings, both voluntary (married couples) and forced (student roommates), to see which remained together and which split up. Again, the evidence seems to favor similarity rather than complementarity as an omen of successful relationship, though there is a complication: where marriage is concerned, once the field is narrowed down to potential mates Who come from similar backgrounds and share a broad range of attitudes and values, a degree of complementarity seems to become desirable. When a couple is not just similar but almost identical, something else seems to be needed. Similarity can breed contempt; it has also been found that when we find others obnoxious, we dislike them more if they are like us than when they are dissimilar.
The difficulty of linking friendship with similarity of personality probably reflects the complexity of our personalities: we have many facets and therefore require a disparate group of friends to support us. This of course can explain why we may have two close friends who have little in common, and indeed dislike each other. By and large, though, it looks as though we would do well to choose friends (and spouses) who resemble us. If this were not so, computer dating agencies would have gone out of business years ago.
Which of the following best illustrates the major view of the passage?
选项
A、Birds of a feather flock together.
B、Opposites attract each other.
C、Great minds think alike.
D、A friend in need is a friend indeed.
答案
A
解析
本文主要讲述相似性对友谊的影响,并通过举婚姻的例子说明相似性对关系的影响,[A]“物以类聚,人以群分”与文章的主旨一致,故答案为[A]。[B]“相反的事物相互吸引”与原文意思相反;[C]“英雄所见略同”和[D]“患难见真情”均与文意不符,故排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/UY67777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Sheisnotaveryfamousactress.B、Sheisnotverymuchtemptedbybigmoney.C、Shehasnoideaofhowtomakeadvertisements
A、Theyarrangethebooksinalphabeticalorder.B、Theygiveanumbertoeachbook.C、Theyputthebooksintoacardcatalogue.D
Opinionsvarywidelyconcerningworkplaceromance.Someorganizations,ontheassumptionthatromanticrelationshipsarebasical
Formillionsofyears,thechangesinEarth’sclimatehavebeendrivenbyforcesofnature.Butforthelastcenturyandahalf,
A、Ashippingcompany.B、Aconsultingcompany.C、Anaccountingcompany.D、Aheadhuntingcompany.B选项都和公司有关。本题是推测题。从女士给男士提的各种建议可以推
A、Aplatformworker.B、Acomputer.C、Thecommandspot.D、Amachine.D根据短文中提到的Thestationsontheotherlinesneedalot-ofworke
Asawisemanoncesaid,weareallultimatelyalone.Butan【C1】______numberofEuropeansarechoosingtobesoataneverearli
A、ItsellsverywellinJapan.B、Itissupportedbythegovernment.C、Itisquestionedbytheoldgeneration.D、Itcausesmisund
A、Itfindssomeimportedgoodscauseenvironmentaldamage.B、UKwastesalotofmoneyimportingfoodproducts.C、Itthinkspeopl
Peoplecanpasssuperstitionsdownfromgenerationtogenerationbecauseof______.Consideringchanceopportunities,unluckyp
随机试题
患儿,10个月,入院时诊断为腺病毒肺炎痰热闭肺证。今突然虚烦不安,额汗不温,口唇发绀。查体:体温38℃,呼吸64次/分,心率165次/分,心音低钝,肝脏比入院时增大2cm,舌暗紫,指纹沉而色青,达于命关。治疗首选
评价沥青与粗集料黏附性的试验方法有()。
软土地基上的公路路堤,加强其软土地基稳定性的工程措施有()。
甲公司共有1000名职工,该公司实行累积带薪缺勤制度。该制度规定,每个职工每年可享受5个工作日带薪年休假,未使用的年休假只能向后结转一个日历年度,超过1年未使用的权利作废,不能在职工离开公司时获得现金支付;职工休年休假是以后进先出为基础,即首先从当年可享受
孔子的教育思想有()。
下列选项中,最能反映墨家学派的主要思想观点的是()。
船是一种重要的水上交通工具。在划船的活动中,下列说法正确的是()。
一旅行团共有50位游客到某地旅游,去A景点的游客有35位,去B景点的游客有32位,去C景点的游客有27位,去A、B景点的游客有20位,去B、C景点的游客有15位,三个景点都去的游客有8位,有2位游客去完一个景点后先行离团,还有l位游客三个景点都没去。那么,
A.DMFTB.龋均C.患龋率D.龋病发病率E.根龋指数表示牙龈退缩与根面龋的关系()。
以下程序的执行结果是()。#include<iostream.h>classTcstClass2{public:TestClass2(){};TestClass2(inti,intj
最新回复
(
0
)