首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Recent research had claimed that an excess of positive ions in the air could have an ill effect on people’s physical or psycholo
Recent research had claimed that an excess of positive ions in the air could have an ill effect on people’s physical or psycholo
admin
2012-09-19
43
问题
Recent research had claimed that an excess of positive ions in the air could have an ill effect on people’s physical or psychological health. What are positive ions? Well, the air is full of ions, electrically charged particles, and generally there is a rough balance. If the balance becomes disturbed and a larger proportion of positive ions are found. This happens naturally before thunderstorms, earthquakes or when winds such as the Mistral, Foehn, Hamsin or Sharav are blowing in certain countries. Or it can be caused by a build-up of static electricity indoors from carpets or clothing made of man-made fibers, or from TV sets, duplicators or computer display screens.
When a large number of positive ions are present in the air many people experience unpleasant effects such as headaches, fatigue, irritability, and some particularly sensitive people suffer nausea or even mental disturbance. Animals are also found to be affected, particularly before earth- quakes; snakes have been observed to come out of hibernation, rats to flee from their burrows, dogs howl and cats jump about unaccountably. This has led the US Geographical Survey to fund a network of volunteers to watch animals in an effort to foresee such disasters before they hit vulnerable areas such as California.
Conversely, when large numbers of negative ions are present, then people have a feeling of well-being. Natural conditions that produce these large amounts are near the sea, close to waterfalls or fountains, or in any place where water is sprayed, or forms a spray. This probably accounts for the beneficial effect of a holiday by the sea, or in the mountains with tumbling streams or waterfalls.
To increase the supply of negative ions indoors, some scientists recommend the use of ionisers; small portable machines that generate negative ions. They claim that ionisers not only clean and refresh the air but also improve the health of people sensitive to excess positive ions. Of course, there are the detractors, other scientists, who dismiss such claims and are skeptical about negative/positive in research. Therefore people can only make up their own minds by observing the effects on themselves, or on others, of a negative rich or poor environment. After all, it is debatable whether depending on seismic readings to anticipate earthquakes is more effective than watching the cat.
What effect does excessive positive ionization have on some people?
选项
A、They think they are mad.
B、They feel very tired.
C、They become violently sick.
D、They are too tired to do anything.
答案
B
解析
事实细节题。第二段第一句谈到了正离子会使人感到疲惫不堪,会使人感到恶心和精神错乱,所以D“使人感到疲惫不堪”是正确答案。他们可能会精神错乱,但不是A“他们觉得自己疯了”;他们可能会生病,但C中violently一词显然过于严重;D“累到什么也干不了”,没有根据。错选其他答案的同学注意,要严格按照文章答题,不能随意增减意思。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Ui57777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
A、Advisingherhusbandtheemperor.B、Hernineteen-yearmarriage.C、Givingbirthto14children.D、Herextraordinarybeauty.A
A、Theytakeawaythewelleducatedpeoplefromdevelopingcountries.B、Theyoftensendtheiremployeestoworkabroad.C、Theyal
AnewWorldBankreportwarnsthatchildrenwhodonotgetenoughgoodfoodinthefirsttwoyearsoflifesufferlastingdamage
Boy,tourismreallyisabigbusinessthesedays.It’s【B1】______.Itinvolveshotels,transportation,restaurants,shops,andth
Boy,tourismreallyisabigbusinessthesedays.It’s【B1】______.Itinvolveshotels,transportation,restaurants,shops,andth
Boy,tourismreallyisabigbusinessthesedays.It’s【B1】______.Itinvolveshotels,transportation,restaurants,shops,andth
A、Aboutsevenmillion.B、NearlyhalfoftheAmericanpopulation.C、25%ofAmericanpeople.D、Wedon’tknowexactlyfromthepass
A、Hewasgoodatwritingaboutinterestingpeople.B、Itwasmucheasiertowritestoriesaboutpeople.C、Hebelievedthatpeople
InatimeoflowacademicachievementbychildrenintheUnitedStates,manyAmericansareturningtoJapan,acountryofhigha
随机试题
在相同温度条件下,稀油比稠油结蜡严重。()
流行性出血热的早期表现是什么?
患者,男,45岁。心烦不寐,眩晕耳鸣健忘,腰酸梦遗,舌红少津,脉细数。其病变所在脏腑为()
关于产褥期血液系统的变化,正确的是
国务院银行业监督管理机构根据履行职责的需要设立派出机构,下列关于派出机构的说法正确的是:()
依《刑法》的相关规定,关于非国家工作人员受贿罪,下列说法正确的是哪些项?
在施工成本控制的步骤中,( )是施工成本控制工作的核心。
下列各项中,会引起所有者权益总额发生增减变动的是()。
真正的友情是一种内心深处的互相关心、互相牵挂。据此判断下列选项中不正确的一项是( )
红星中学的四位老师在高考前对某理科毕业班学生的前景进行推测,他们特别关注班里的两个尖子生。张老师说:“如果余涌能考上清华,那么方宁也能考上清华。”李老师说:“依我看这个班没人能考上清华。”王老师说:“不管方宁能否考上清华,余涌考不上清华。”赵老师说
最新回复
(
0
)