首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
In the following text, some sentences have been removed. Choose the most suitable one from the list A—G into each of the numbere
In the following text, some sentences have been removed. Choose the most suitable one from the list A—G into each of the numbere
admin
2009-04-26
47
问题
In the following text, some sentences have been removed. Choose the most suitable one from the list A—G into each of the numbered blanks. There are two extra choices, which do not fit in any of the blanks.
If you think you can make the planet better by clever shopping, think again. You might make it worse.
You probably go shopping several times a month, providing yourself with lots of opportunities to express your opinions. If you are worried about the environment, you might buy organic food; if you want to help poor farmers, you can do your bit by buying Fairtrade products; or you can express a dislike of evil multinational companies and rampant globalization by buying only local produce. And the best bit is that shopping, unlike voting, is fun; so you can do good and enjoy yourself at the same time.
Sadly, it’s not that easy. (41)______. People who want to make the world a better place cannot do so by shifting their shopping habits: transforming the planet requires duller disciplines, like politics.
Organic food, which is grown without man-made pesticides and fertilisers, is generally assumed to be more environmentally friendly than conventional intensive farming, which is heavily reliant on chemical inputs. But it all depends on what you mean by "environmentally friendly". Farming is inherently bad for the environment: since humans took it up around 11,000 years ago, the result has been deforestation on a massive scale.
(42)______. Organic methods, which rely on crop rotation, manure and compost in place of fertiliser, are far less intensive. So producing the world’s current agricultural output organically would require several times as much land as is currently cultivated. There wouldn’t be much room left for the rainforest.
Fairtrade food is designed to raise poor farmers’ incomes. It is sold at a higher price than ordinary food, with a subsidy passed back to the farmer. But prices of agricultural commodities are low because of overproduction, (43)______.
Surely the case for local food, produced as close as possible to the consumer in order to minimise "food miles" and, by extension, carbon emissions, is clear? Surprisingly, it is not. A study of Britain’s food system found that nearly half of food-vehicle miles (i.e., miles travelled by vehicles carrying food) were driven by cars going to and from the shops. Most people live closer to a supermarket than a farmer’s market, so more local food could mean more food-vehicle miles. Moving food around in big, carefully packed lorries, as supermarkets do, may in fact be the most efficient way to transport the stuff
What’s more, once the energy used in production as well as transport is taken into account, local food may turn out to be even less green. (44)______. And the local-food movement’s aims, of course, contradict those of the Fairtrade movement, by discouraging rich-country consumers from buying poor-country produce. But since the local-food movement looks suspiciously like old-fashioned protectionism masquerading as concern for the environment, helping poor countries is presumably not the point.
(45)______. The problems lie in the means, not the ends. The best thing about the spread of the ethical-food movement is that it offers grounds for hope. It sends a signal that there is an enormous appetite for change and widespread frustration that governments are not doing enough to preserve the environment, reform world trade or encourage development.
A. The aims of much of the ethical-food movement—to protect the environment, to encourage development and to redress the distortions in global trade—are admirable.
B. By maintaining the price, the Fairtrade system encourages farmers to produce more of these commodities rather than diversifying into other crops and so depresses prices—thus achieving, for most farmers, exactly the opposite of what the initiative is intended to do.
C. Proper free trade would be by far the best way to help poor farmers. Taxing carbon would price the cost of emissions into the price of goods, and retailers would then have an incentive to source locally if it saved energy.
D. There are good reasons to doubt the claims made about three of the most popular varieties of "ethical" food: organic food, Fairtrade food and local food.
E. But following the "green revolution" of the 1960s greater use of chemical fertiliser has tripled grain yields with very little increase in the area of land under cultivation.
F. And since only a small fraction of the mark-up on Fairtrade foods actually goes to the farmer—most goes to the retailer-the system gives rich consumers an inflated impression of their largesse and makes alleviating poverty seem too easy.
G. Producing lamb in New Zealand and shipping it to Britain uses less energy than producing British lamb, because fanning in New Zealand is less energy-intensive.
选项
答案
G
解析
文章第八段开头:What’s more,once the energy used in production as well as transport is taken into account...通过对结构的把握和对文章第七、八两段的分析得知local food这一概念是其论述的主要内容。虽然各个备选答案都没有直接全面地介绍此概念,但G选项中通过举例(由于新西兰农业的能源使用不太密集,因此在新西兰生产羊肉然后把它运到英国这一过程所消耗的能源要比直接在英国生产羊肉少)。来说明食品的运输问题,其目的是要阐述local food的缺陷。所以G正确。此外,第八段开头提到energy"能源问题",选项G中也出现了该词,根据关键词同现也可判断该项正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Una4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Readthefollowingtextandanswerquestionsbyfindinginformationfromtherightcolumnthatcorrespondstoeachofthemarked
Readthefollowingtextandanswerquestionsbyfindinginformationfromtherightcolumnthatcorrespondstoeachofthemarked
Readthefollowingtextandanswerquestionsbyfindinginformationfromtherightcolumnthatcorrespondstoeachofthemarked
WetendtothinkofthedecadesimmediatelyfollowingWorldWarIIasatimeofprosperityandgrowth,withsoldiersreturningh
Inthissection,youareaskedtowriteanessaybasedonthefollowingdiagram.Describethediagramandanalyzethepossiblec
Inthissection,youareaskedtowriteanessaybasedonthefollowingtable.Describethetableandstateyouropinion.Yoush
随机试题
证券组合管理理论最早由经济学家哈理·马柯威茨于1952年系统提出。( )
技术分析流派对股票价格波动原因的解释是()
在社会工作实务中,介入方法可以是()。
微观的教育观是教师在教育教学实践中形成的对自己的教育教学能力和教育对象的主体性认识,其特征之一是()。
2012年春运.全国所有列车均可通过网络购票。然而,实行一段时间,电话订票并未因此而减少。下列不能解释上述现象的是:
根据以下资料,回答回答下列问题。2013年,全国商品房销售面积130551万平方米,比上年增长17.3%,增速比1—11月份回落3.5个百分点,比2012年提高15.5个百分点;其中,住宅销售面积增长17.5%,办公楼销售面积增长27.9%,商业营业用房
以下关于小学儿童的道德行为习惯的说法正确的有()。
信息工程是计算机信息系统发展的产物,形成了以(33)为中心的开发方法,以(34)的组织和实施来实现,并提供直到系统完成的各阶段的实施方法。
报表的数据源可以是
在考生文件夹下,存在一个数据库文件“samp3.accdb”,里面已经设计好表对象“tStudent”,同时还设计出窗体对象“fQuery”、“fStudent”和“fCount”。请在此基础上按照以下要求补充“fQuery”和“fCount”窗体的设计。
最新回复
(
0
)