首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1) Silicon Valley is a magnet to which numerous talented engineers, scientists and entrepreneurs from overseas flock in searc
(1) Silicon Valley is a magnet to which numerous talented engineers, scientists and entrepreneurs from overseas flock in searc
admin
2021-09-18
41
问题
(1) Silicon Valley is a magnet to which numerous talented engineers, scientists and entrepreneurs from overseas flock in search of fame, fast money and to participate in a technological revolution whose impact on mankind will surely surpass the epoch-making European Renaissance and Industrial Revolution of the bygone age.
(2) With the rapid spread of the Internet since the early ’90s, and the relentless technological innovations generated through it, the information era is truly upon us, profoundly influencing and changing not only our lifestyle, but also the way we work, do business, think and communicate with others. The unprecedented success of the Valley is a testimony to the concerted international endeavours and contributions by people from diverse cultural and racial backgrounds, made possible by the favourable political, economic and intellectual climate prevailing, as well as the farsighted policies of the US government
(3) It is noteworthy that close to 50% of its skilled manpower, including engineers, scientists and entrepreneurs, come from Asia Prominent among them are Indians and Chinese, and not a few Singaporeans. They include such illustrious names as Vinod Khosla who cofounded Sun Microsystems, Jerry Yang of Yahoo fame and Singaporean Sim Wong Hoo, to name a few.
(4) Many countries have, or are in the process of creating, their own "Silicon Valley". So far, none has as yet threatened the preeminence of the US prototype. What makes Silicon Valley such a unique entity? There are several crucial factors.
(5) First and foremost, it has the largest concentration of brilliant computer professionals and the best supporting services in the world, and easy access to world-class research institutions, like Stanford University, which continually nurtures would-be geniuses that the industry needs in order to move forward. Without these advantages, the Valley would be a different place.
(6) Secondly, it actively encourages, or even exalts, risk-taking. Hence, failure holds no terror and there is no stigma attached to a failed effort. On the contrary, they will try even harder next time round. Such never-say-die approach is the sine qua non for the ultimate triumph in entrepreneurship and technological breakthrough.
(7) A third decisive factor is the vital role of venture capitalists who willingly support promising startups with urgently needed initial capital to get them started. Some would even give failed entrepreneurs a second chance if convinced that a fresh concept might lead to eventual success.
(8) Of equal importance, many bright young people and middle level professionals are keen to work for a new venture at substantially reduced remuneration, as it offers more scope for entrepreneurship and job satisfaction than the established companies. There is also a pride of achievement if their efforts contribute to its fruition.
(9) Intellectual challenges aside, it is a common practice for start-ups to offer generous share options to employees in order to attract the right talent into their folds. This is a powerful incentive to motivate the staff to do their utmost and to share in the company’s prosperity if it reaches its goal. Many regard this as the foundation of a successful enterprise. Those that have become high fliers, such as Netscape, Intel, Cisco and Yahoo, have turned many of their employees, including support staff like secretaries, into dotcom millionaires overnight, often at the relatively young age of 20s or 30s.
(10) The Valley’s professionals are among the most hardworking people anywhere. A 15-hour day and 7-day week is not uncommon, especially during the start-up stage. They would give up social life, and curtail their family life too, in order to pursue the pot of gold at the end of the rainbow. It is this single minded pursuit of excellence, supported by strong ethos of team work and esprit de corps, which sustain them until their mission is accomplished.
(11) Paper qualifications, though useful, is not a be all and end all. More weight is given to a candidate’s proven abilities and aptitude for the job. This is amply demonstrated by industry icons like Apple’s Jobs and Wozniak and Microsoft’s Gates, all college dropouts who might not have emerged in a qualification-conscious community.
(12) While racial prejudice no doubt still exists in the United States, albeit in a less degrading form as before, it is hardly discernible in the Valley. What counts most is one’s vision and track record, and not one’s nationality, skin colour or creed. This, together with its multiracial society, informal lifestyle and agreeable climate, lure foreigners to its shores.
(13) Its phenomenal success has led to a worldwide fever to proliferate dotcom companies, both as a prestigious symbol and a quicker way to wealth. Singapore is part of this rising tide. In consequence, many bright young people have given up their secure jobs to join in the race. But the reality is that, because of its high-risk nature, for every success story there are hundreds who will, perforce, fall by the wayside. Will they get a second chance, given their own operating environment?
(14) However, with the collapse of the US NASDAQ share index earlier this year resulting in the plunge in prices of technology shares listed on it and elsewhere, the hitherto valuable share options held by numerous paper dotcom millionaires have become virtually worthless in these changed circumstances. Those who could not take the heat, as it were, left their employment feeling disillusioned. Be that as it may, the majority in the Valley view this traumatic experience only as a temporary setback for the industry. They are sanguine that its longer term prospects remain bright as the ultimate potential of the information age has not yet run its full course. They are confident that it will flourish well into this century provided it maintains its cutting-edge in science and technology.
The following are contributed to the success of Silicon Valley EXCEPT that________.
选项
A、it has the most professionals and the best supporting services
B、risk-taking is stimulated and praised there
C、nearly half of its manpower come from Asia
D、venture capitalists are willing to support start-ups
答案
C
解析
根据题干中的the success of Silicon Valley定位到第4段最后一句。第4段最后一句提到硅谷独一无二的地位有几个重要因素,接着在以下几段分别进行说明。选项A、B、D分别与第5、6、7段的第1句描述相对应。C中的信息出现在第3段第1句,但不是因素所在,故选C。细节题,选项A、B、D属于并列出现的信息,即使不能判断c的正误,也能马上排除A、B、D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/UrIK777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
(1)SocialcircumstancesinEarlyModernEnglandmostlyservedtorepresswomen’svoices.Patriarchalcultureandinstitutionsc
(1)NoteventhecombinedpowersofSpiderman,IronMan,theIncredibleHulk,CaptainAmericaandtheX-MencouldkeepTheMouse
A、Lessrecoursetothetargetlanguage.B、Lessimmersioninthefirstlanguage.C、Highersecond-languageproficiency.D、Motivati
Untilwhatagedoyouthinkpeopleshouldbeencouragedtoremaininpaidemployment?Insomecountriestheaverageworkerisob
CharacteristicsqfAmericanCultureI.PunctualityA.Goingtothetheater:be【T1】______twentyminutesprior【T1】______B.
CharacteristicsqfAmericanCultureI.PunctualityA.Goingtothetheater:be【T1】______twentyminutesprior【T1】______B.
CharacteristicsqfAmericanCultureI.PunctualityA.Goingtothetheater:be【T1】______twentyminutesprior【T1】______B.
A、Becausetheytakeadvantageofnumerousfertilizers.B、Becausetheyareallsprayedwithpesticides.C、Becausetheycontaingr
PASSAGETWOWhatisthepossibleattitudeofresearcherstowardstheanthropocentricapproach?
(1)Atacertainseasonofourlifeweareaccustomedtoconsidereveryspotasthepossiblesiteofahouse.Ihavethussurvey
随机试题
A.肾上腺素B.阿托品C.异丙肾上腺素D.多巴胺E.去甲肾上腺素能松弛支气管及减轻支气管黏膜水肿的药物是
对建筑工程而言,()泛指与工程项目有关的单位,组织和个人。
甲公司为增值税一般纳税人,适用的增值税税率为17%,2015年12月发生如下经济事项:(1)为宣传新产品发生广告费15万元,为拓展产品销售市场发生的业务招待费8万元,均用银行存款支付。(2)确认销售部门12月份发生的职工薪酬10万元,销售部门专
评估中可能存在的障碍有()。
教师职业道德的特点有哪些?
一个人的思维活动能根据客观情况的变化而变化,这体现了思维品质的()。
简述绝对感受性和绝对感受阈限的关系。(2015.浙江)
个别教育工作指的是对后进生的转化教育。()
①那偶然闪烁着的光芒,就是梦的眼睛了②秦淮河的水是碧阴阴的;看起来厚而不腻,或者是六朝金粉所凝么?③我们初上船的时候,天色还未断黑,那漾漾的柔波是这样恬静,委婉,使我们一面有水阔天空之想,一面又憧憬着纸醉金迷之境了④于是飘飘然如御风而行的我们,看着那
在C++语言中每个类都有一个【】指针,该指针指向正在调用成员函数的对象。
最新回复
(
0
)