首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
For about three centuries we have been doing science, trying science out, using science for the construction of what we call mod
For about three centuries we have been doing science, trying science out, using science for the construction of what we call mod
admin
2010-01-26
56
问题
For about three centuries we have been doing science, trying science out, using science for the construction of what we call modem civilization. Every dispensable item of contemporary technology, from canal locks to dial telephones to penicillin, was pieced together from the analysis of data provided by one or another series of scientific experiments. Three hundred years seems a long time for testing a new approach to human interliving, long enough to settle back for critical appraisal of the scientific method, maybe even long enough to vote on whether to go on with it or not. There is an argument.
Voices have been raised in protest since the beginning, rising in pitch and violence in the nineteenth century during the early stages of the industrial revolution, summoning urgent crowds into the streets any day these days on the issue of nuclear energy. Give it back, say some of the voices, it doesn’ t really work, we’ ve tried it and it doesn’ t work, go back three hundred years and start again on something else less chancy for the race of man.
The principle discoveries in this century, taking all in all, are the glimpses of the depth of our ignorance about nature. Things that used to seem clear and rational, matters of absolute certainty - Newtonian mechanics, for example - have slipped through our fingers, and we are left with a new set of gigantic puzzles, cosmic uncertainties, ambiguities; some of the laws of physics are amended every few years, some are canceled outright, some undergo revised versions of legislative intent as if they were acts of Congress.
Just thirty years ago we call it a biological revolution when the fantastic geometry of the DNA molecule was exposed to public view and the linear language of genetics was decoded. For a while, things seemed simple and clear, the cell was a neat little machine, a mechanical device ready for taking to pieces and reassembling, like a tiny watch. But just in the last few years it has become almost unbelievably complex, filled with strange parts whose functions are beyond today’ s imagining.
It is not just that there is more to do, there is everything to do. What lies ahead, or what can lie ahead if the efforts in basic research are continued, is much more than the conquest of human disease or the improvement of agricultural technology or the cultivation of nutrients in the sea. As we learn more about fundamental processes of living things in general we will learn more about ourselves.
Now scientists have found in the past few years______.
选项
A、the exposure of DNA to the public is unnecessary
B、the tiny cell in DNA is a neat little machine
C、man knows nothing about DNA
D、man has much to learn about DNA
答案
D
解析
承接第4段末尾人们对DNA的再认识(But just in the last few years it has become almost unbelievably complex, filled with strange parts whose functions are beyond today’s imagining.),作者在第5段指出了对DNA研究的态度:继续深入地开展下去。由此确定答案为D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/UudK777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Bysaying"theU.S.andChinahaveoppositeproblems"(Line1,Para.1),theauthorthinksthatthesavingproblemsintheU.S.an
Thefirstthingthatateachershouldconsideris________________(唤起学生的兴趣,激发他们的创造力).
Directions:Inthissection,youwillhearapassagethreetimes.Whenthepassageisreadforthefirsttime,youshouldlisten
Manyteachersbelievethattheresponsibilityforlearninglieswiththestudents,Ifalongreading(47)______isgiven,instru
Beforetheageofseventy,Mr.Hummer______.Hisfriendssaidhewasdifficulttodealwithbecause______.
Foraboutthreecenturieswehavebeendoingscience,tryingscienceout,usingsciencefortheconstructionofwhatwecallmod
Theyhavedecidedto____________(在所有的当地学校废除体罚).
Hehurriedtotheairport,______(却发现火车因大雾晚点了).
A、Manknowswherethesocietyisgoing.B、Peopledon’twelcometherapiddevelopmentofmodemsociety.C、Thespeakerisworried
A、Theywanttostayhomeanddothehousework.B、Theydon’thaveenoughmoney.C、Theyhavetoomuchworkandnotmuchfreetime.
随机试题
关于罗依适应理论的描述,正确的是()
A.小叶海藻B.茯苓皮C.茯苓片D.灵芝片E.猪苓片外表面灰黑色至黑色,凹凸不平;切面黄白色至淡棕色,略呈颗粒状的饮片是
东方运输公司对其运输车辆向某保险公司投保,后投保车辆发生事故,该运输公司即向保险公司索赔,由于双方对保险合同条款的理解有分歧,遂引发纠纷。请问:下列哪些法院对该案有管辖权?()。
唐朝由盛而衰的转折点是“安史之乱”。( )
《残疾人保障法》规定,残疾人劳动就业实行()的方针。
下列诗句所描述情景出现的时间与图中标示的时间段,对应正确的是()。
简述合作学习的要点。
操作系统能找到磁盘上的文件,是因为有磁盘文件名与存储位置的记录。在OS/2中,这个记录表称为()。
A、Pleasedo.B、Notyet.C、Yes,Iknow.D、Mostofthetime.BHaveyoureadtoday’snewspaper?本题问的是“你看了今天的报纸吗?”,选项中只有Notyet能回答该问
AManWhoHadNoEyesAbeggarwascomingdowntheavenuejustasMr.Parsonsemergedfromhishotel.Hewasablindbegg
最新回复
(
0
)