首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
The amount of heat Earth traps has roughly doubled since 2005, contributing to more rapidly warming oceans, air and land. "The
The amount of heat Earth traps has roughly doubled since 2005, contributing to more rapidly warming oceans, air and land. "The
admin
2022-02-15
13
问题
The amount of heat Earth traps has roughly doubled since 2005, contributing to more rapidly warming oceans, air and land. "The magnitude of the increase is unprecedented," said Norman Loeb, a NASA scientist and lead author of the study. "The Earth is warming faster than expected. "
Using satellite data, researchers measured what is known as Earth’s energy imbalance—the difference between how much energy the planet absorbs from the sun, and how much it is able to shed, or radiate back out into space. When there is a positive imbalance—Earth absorbing more heat than it is losing—it is a first step toward global warming, said Stuart Evans, a climate scientist at the University at Buffalo.
That imbalance roughly doubled between 2005 and 2019, the study found. "It is a massive amount of energy," said Gregory Johnson, an oceanographer for NOAA’s Pacific Marine Environmental Laboratory. The energy increase is equivalent to every person on Earth using 20 electric tea kettles at once.
Oceans absorb most of that heat, about 90 percent. When researchers compared satellite data to temperature readings from a system of ocean sensors, they found a similar pattern. The agreement between the data sets surpassed expectations, Loeb said, calling it the "
nail in the coffin
" for the imbalance results.
The biggest outstanding question is what is driving the acceleration. The study points to decreases in cloud cover and sea ice, which reflect solar energy back into space, and an increase in greenhouse gases emitted by humans as well as water vapor, which trap more heat in the Earth, as factors in the imbalance. But it is difficult to discern human-induced changes from cyclical variations in the climate, the researchers said.
But, Johnson says, that doesn’t let humans off the hook. "We’re responsible for some of it, "he said. It’s just unclear how much. Kevin Trenberth, a distinguished scholar at the National Center of Atmospheric Research, said the results of the study aren’t particularly surprising given these climatic variations. But 15 years is not enough time to establish a trend, he said. That too is unclear, Johnson said. The imbalance could shrink in some years compared to others, he said, but the general trajectory appears to be upward. "The longer we observe it," he said, "the more certain we become of the trend. "
Regardless of the magnitude or reasons for the accelerated imbalance, the fact that it is positive is crucial, said Trenberth. "The fact that it’s positive means that global heating is happening. "
The electric tea kettles are mentioned in Paragraph 3 to_________.
选项
A、make a contrast
B、make an analogy
C、illustrate the reason for global warming
D、emphasize the harmfulness of electric tea kettles
答案
B
解析
例证题。根据题干可定位至第三段最后一句,例证题的答案应在其前面找,由前文强调这种热量不平衡翻了一番可知,作者是想通过电茶壶的例子说明增加的能量之大,因此是作类比,选项B正确,选项A排除;选项C是指文中第五段的细节性内容,故排除;文中提到电茶壶是为了作类比,而不是说电茶壶具有危害性,故选项D排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/VImZ777K
0
考研英语一
相关试题推荐
PresidentBarackObamaclaimedprogressWednesdayinhissecond-termdrivetocombatclimatechangebutsaidmoremustbedonet
"MoneyMattersonCampus"isarecentlyreleasedstudyonfinancialliteracyamongyoungadults.Itsupportsprovidingstudents
"MoneyMattersonCampus"isarecentlyreleasedstudyonfinancialliteracyamongyoungadults.Itsupportsprovidingstudents
Inrecentdecades,scientistshavebecomeincreasinglyawareoftheparttheobserver【C1】______inthescientificprocess.Inthe
TheEconomistcalculatesthataroundtheworldalmost290million15-to24-year-oldsareneitherworkingnorstudying:almosta
TheEconomistcalculatesthataroundtheworldalmost290million15-to24-year-oldsareneitherworkingnorstudying:almosta
Iwas______abouttheexam______Icouldn’tgettosleep.
Computer-assistedtechnologicalinnovationandbreakthroughsindrillingarerevolutionizingtheenergylandscape,creatinggrea
[A]Oneofthereasonsmakingaircleanercanhavesoimmediateaneffectisthatevenalittledirtcandoalotofdamage.Ar
Writealettertoafriendofyoursto1)recommendoneofyourfavoritemoviesand2)givereasonsforyourrecommendat
随机试题
石方开挖中,常用的爆破方法有()等。
阻碍军事行动罪侵犯的对象是()
颏舌肌
圆锥动力触探的“超前”和“滞后”效应,常发生在下列()种界面上。
下列描述中,适于描述开放式基金的有______个,适于描述封闭式基金的有______个。()①基金的资金规模具有可变性②在证券交易所按市价买卖③现金分红、再投资分红④受益凭证可赎回⑤单位资产净值每周至少
关于冻结单位存款的利息计算,以下说法正确的是()。
在某温度下,反应4HCl(g)+O2(g)==2H2O(g)+2Cl2(g)的Kc=1.60,若在一密闭容器里,加入的各物质的浓度分别为1.00mol·L-1HCl、0.40mol·L-1O2、1.00mol·L-1H2O、1.00mol·L-1C
请仔细阅读下列材料,并根据作答要求作文。春运期间我和好友幸运地订到了回家的火车票,上车后却发现一位老人坐在我们的位子上,好友示意我先坐老人旁边的位子,却没有请老人让出座位,我坐下后发现老人右脚有一点不方便,才了解好友不请他让出座位的原因。
纳米是()
当代中国农民处在从传统农耕文明向现代城市文明过渡的复杂环境中,正经历比以往任何时期都更为深刻的心灵_____。农村剧要寻求突破,就应主动探寻变革时代农民的复杂性,努力_____出具有心灵多样性的新农民形象。填入画横线部分最恰当的一项是:
最新回复
(
0
)