首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、正确 B、错误 A事实细节的找寻和判断。根据原文Some people say schools are preparing for these important tests by forcing boys to sit quietly at thei
A、正确 B、错误 A事实细节的找寻和判断。根据原文Some people say schools are preparing for these important tests by forcing boys to sit quietly at thei
admin
2011-01-10
68
问题
In April, the Manhattan Institute released its yearly study of graduation rates. The research group used information from 2003. The researchers found that 72 percent of girls successfully completed their high school education. That compared to 65 percent of boys. The newspaper Education Week noted earlier this year that, in some ways, what people are worried about now is really not new. Boys have scored lower than girls on tests in the National Assessment of Educational Progress since at least 1971.
And the differences are not limited to the United States. Education Week noted the results of an international reading test in 2003. Fifteen-year-olds took the test in 41 countries. Girls scored higher than boys in almost every country. Differences between males and females are a continuing issue of fierce debate. Cultural and economic influences play an important part. But recent findings suggest that another part of the answer lies in differences between the male and female brains.
These include differences in learning rates. As a result, some researchers say, boys may not be able to develop language and reading skills as well as girls do. The last time there was a lot of concern about differences in school, it was about girls, especially in math and science classes. Efforts to improve the situation for girls included hiring more female teachers. Yet some people think the opposite situation exists now. They say not enough male teachers is one reason why boys may not learn as well in class. Another explanation being heard involves the increased testing in American schools. Some people say schools are preparing for these important tests by forcing boys to sit quietly at their desks. They say this is unfair. Still others say that society is failing boys, by giving them the message that studying is not manly. And others say boys are failing in school because they become too interested in the girls in their classes. One attempt to solve problems like these is the use of same-sex classrooms.
选项
A、正确
B、错误
答案
A
解析
事实细节的找寻和判断。根据原文Some people say schools are preparing for these important tests by forcing boys to sit quietly at their desks.They say this is unfair.可知,有些人说学校强迫男孩静悄悄地学习以应付这些重要考试,这是不公平的。由此可见,题干的说法与原文相符,是正确的。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/VluO777K
本试题收录于:
CATTI三级口译综合能力题库翻译专业资格(CATTI)分类
0
CATTI三级口译综合能力
翻译专业资格(CATTI)
相关试题推荐
我们要毫不放松粮食生产,建设高标准农田,推广先进技术,增强农业综合生产能力,保障粮食和重要农产品的有效供给。
Continentalwindsblowfromthenorthwestthroughoutwinterandspring,creatingcolddryweathersuitableforwheat;insummer,
科学技术在促进人类进步的同时,也逐渐将人类推向了环境恶化的深渊,它到底是福还是祸呢?
科学家们知道他们的工作是永远无止境的,即使是最完美的理论可能是错误的。
Withthesuddenonsetofseverepsychoticsymptoms,theindividualissaidtobeexperiencingacuteschizophrenia(精神分裂症)."Psyc
Losingajobornotbeingabletofindonealmostalwaysbringsunwelcomechanges.Ifyou’velostajob,thefirstfeelingisof
Losingajobornotbeingabletofindonealmostalwaysbringsunwelcomechanges.Ifyou’velostajob,thefirstfeelingisof
Withthesuddenonsetofseverepsychoticsymptoms,theindividualissaidtobeexperiencingacuteschizophrenia(精神分裂症)."Psyc
Inspiring,chicandeffortlesslyelegant—that’swhatdesignersatLondonFashionWeekhailedKateMiddleton’sstyle,ashersa
ThelargestoutbreakofavianinfluenzaevertooccurhasbeencausingsicknessanddeathamongbirdsinSoutheastAsiasincela
随机试题
备查账簿根据会计凭证登记,通常有固定的格式。()
患者,男性,35岁,反复上腹部疼痛6年,多于每年秋季发生,疼痛多出现于餐前,进餐后可缓解,近2日疼痛再发,伴反酸。体检发现剑突下压痛,HB105g/L,粪便隐血(+++)。患者Hp根除治疗后复查,应在停药后多长时间进行
急性脑出血首选的检查是
岩石:矿物:成分
化学危险品的包装和________必须符合国家规定。()
污水化学氧化预处理技术的方式包括()。
某工程合同金额200万元,合同工期5个月,预付款36万元,主材料费所占比重60%,每月完成工程量40万元,那么第一次扣回预付款的数额为()万元。
甲公司以定向增发股票的方式购买同—集团内另—企业持有的A公司60%股权。为取得该股权,甲公司增发4000万股普通股,每股面值为1元,每股公允价值为5元;支付承销商佣金50万元,发生与企业合并直接相关的费用10万元。取得该股权时,A公司净资产相对于集团最终控
材料:实验教学是地理教学的一种方法。严老师在高中必修一“大规模的海水运动”中设计了一个探究实验。教学片段如下。师:究竟是什么原因让洋流做如此大规模的运动?(学生疑惑,稍停片刻)师:我们做一个探究实验,模拟洋流运动来回答这个问题。我们把课前准备好的
Intheory,agovernmentbailoutshouldprovideashort-terminfusionofcashtogiveastrugglingcompanythechancetorightit
最新回复
(
0
)