首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Over the past decade, American companies have tried hard to find ways to discourage senior managers from feathering their own ne
Over the past decade, American companies have tried hard to find ways to discourage senior managers from feathering their own ne
admin
2013-05-04
55
问题
Over the past decade, American companies have tried hard to find ways to discourage senior managers from feathering their own nests at the expense of their shareholder. The three most popular reforms have been recruiting more outside directors in order to make boards more independent, linking bosses’ pay to various performance measures, and giving bosses share options so that they have the same long-term interests as their shareholders.
These reforms have been widely adopted by America’s larger companies, and surveys suggest that many more companies are thinking of following their, lead. But have they done any good? Three papers presented at the annual meeting of the Academy of Management in Boston this week suggest not. As is usually the case with boardroom tinkering, the consequences have differed from those intended.
Start with those independent boards. On the face of it, dismissing the boss’s friends from the board and replacing them with outsiders looks a perfect way to make senior managers more accountable. But that is not the conclusion of a study by Professor James Westphal. Instead, he found that bosses with a boardroom full of outsiders spend much of their time building alliances, doing personal favors and generally pleasing the outsiders.
All too often, these seductions succeed. Mr. Westphal found that, to a remarkable degree, "independent" boards pursue strategies that are likely to favor senior managers rather than shareholders. Such companies diversify their business, increase the pay of executives and weaken the link between pay and performances. To assess the impact of performance-related pay, Mr. Westphal asked the bosses of 103 companies with sales of over $1 billion what measurements were used to determine their pay. The measurements varied widely, ranging from sales to earnings per share. But these researchers uncovered a startling finding: executives "attend to measures that affect their own incomes and ignore or play down other factors that determine a company’s overall success".
In Short, bosses are quick to turn every imaginable system of corporate government to their advantage, which is probably why they are the people who are put in charge of things. Here is a paradox for the management theorists: any boss who cannot beat a system designed to keep him under control is probably not worth having.
Which of the following statements is true according to the passage?
选项
A、Corporate executives in general are worth the high pay they receive.
B、The income of corporate executives is proportional to the growth of corporate profits.
C、Corporate executives tend to take advantage of their position to enrich themselves.
D、The performance of corporate executives affects their own interests more than those of the shareholders.
答案
C
解析
文章末段首句总结说,老板总能够利用公司管理为自己谋利,因此C项与此相符。文中提及公司高层管理者往往采取一些能增加自己薪水的措施,而不顾公司的长远利益,可见他们的高薪并非物有所值,而且在实际操作中他们的工资收入并不与企业的利益增长挂钩,故A项和B项错误;高层管理者的行为同样会影响公司的利益,只不过这些影响是消极的而已,故D项错误。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/VtB7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Adinerisasmallrestaurant.Old-timedinerswerebuiltinafactoryand【B1】______totheirplaceofbusiness.Dinersusually
InorOut?Britishfurthereducationcollegesdidnottraditionallyhaveanyconcernsaboutstudentdropout,becausetheori
Handsomemenandwomenoftenappeartobeblessedwithluckylives.Nowresearchhasshowntheyareclevererthanmostpeopleas
OKimiyukiSudashouldbeaperfectcustomerforJapan’scarmakers.He’sayoung,successfulexecutiveatanInternet-servicecom
Peoplewithdisabilitiescomprisealargepartofthepopulation.Itis【C1】______thatover35millionAmericanshavephysical,【C
Muchtimeandefforthasbeendedicatedtoresearchingthementalhealthbenefitsofflexibleworkenvironments.Butcantheabi
Caneris_________________________________(仅次于心脏病)asacauseofdeath.
A、Theyhaveaprivatetutor.B、Theygotoaregularschool.C、Theyattendaspecialschool.D、Theyaretaughtbytheirparents.
A、ProfessorSmithdoesn’tholdseminarsordiscussionsinhislectures.B、StudentssometimesfallasleepinProfessorSmith’sle
Theship’sgeneratorbrokedown,andthepumpshadto______(由手工操作而不是机械操作).
随机试题
左心衰竭最早出现的症状是()
企业进行短期经营决策分析时,()。
下列关于外汇交易市场的说法正确的是()。
根据企业所得税法律制度的规定,下列税金不可以从应纳税所得额中扣除的是()。
就一对联会的同源染色体而言,其着丝点数、染色单体数和多核苷酸链数分别是()。
EverymajoriPhoneupdateushersinnewfeatures.Herearesomeunder-the-radartipsthatyoumighthavemissed.Didyoukno
坚持四项基本原则的核心是()。
国家公务员交流制度,是指国家公务员在国家行政机关或与其他机关以及企业、事业单位一定层次的工作人员进行流动的制度。根据上述定义,下列不属于国家公务员交流的是:
(95年)已知二次型f(χ1,χ2,χ3)=4χ22-3χ32+4χ1χ2-4χ1χ3+8χ2χ3.(1)写出二次型.厂的矩阵表达式;(2)用正交变换把二次型f化为标准形,并写出相应的正交矩阵.
A、Tomisverybusyinthesummer.B、Tomisverydiligent.C、HeisgoingtovisithisauntinFlorida.D、Hemayhavedifficultyw
最新回复
(
0
)