首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Threes are useful to man in three very important ways:they provide him wood and other products;they give him shade;and they help
Threes are useful to man in three very important ways:they provide him wood and other products;they give him shade;and they help
admin
2022-11-01
47
问题
Threes are useful to man in three very important ways:they provide him wood and other products;they give him shade;and they help to prevent drought (干旱) and floods.
Unfortunately, in many parts of the world, man bas not realized that the third of these services is the most important. In his eagerness to draw quick profit from the trees, he has cut them down in large numbers.
Two thousand years ago, a rich and powerful country cut down its trees to build warships, with which to gain itself an empire. It gained the empire but, without its trees, its soil became bare and poor. When the empire fell to pieced, the country found itself faced by floods and starvation.
Even where a government realizes the importance of a plentiful supply of trees, it is difficult sometimes to make the people realize this. They cut down the trees but are too careless to plant and look after new trees. So, unless the government has a good system of control, or can educate the people, the forests slowly disappear.
This does not only mean that there will be fewer trees. The results are even more serious:for where there are trees, their roots break the soil up, allowing the rain to sink in, and also
bind
the soil. This prevents the soil from being washed away. But where there are no trees, the rain falls on hard ground and flows away on the surface, and this causes floods and the rain carries away the rich topsoil in which crops grow. When all the topsoil is gone, nothing remains but worthless desert.
Sooner or later the forests will disappear________.
选项
A、unless a country has a plenty supply of trees
B、unless people stop cutting down their trees
C、unless all people are taught the importance of planting trees
D、unless the government punishes those who cut trees instead of planting them
答案
C
解析
细节题。原文第四段最后一句话说除非政府加以有效控制或教育人民,森林才不会消失,也就是说当所有人都了解树的重要性,不乱砍滥伐,森林才不会消失,因此选项C是正确的;选项A说除非这个国家树木充足,与原文不符,树木再多,光砍不种也会砍光;选项B“除非所有人都不砍树”和选项D“除非政府惩罚那些砍树而不是种树的人”也与原文不符,并不是要不砍树,而是要砍种结合。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/VtSD777K
本试题收录于:
大学英语三级B级题库大学英语三级分类
0
大学英语三级B级
大学英语三级
相关试题推荐
Thenation’s47millionuninsuredarenottheonlyreasonthathealthcarehasbecomeabigissueinthepresidentialcampaigns
[A]PunitShah,aresearcheratKing’sCollegeLondon,investigatedhowtheperceptionofinternalbodilysensationsisrelated
[A]Ifsuchanegativebiasagainstcreativityispresentintimesofuncertainty,itmightexplainwhysomanynotableinnovat
Agingbabyboomersaredeterminedtofighttheagingprocess.Theyspendmillionsofdollarsayearon【C1】________theyperceive
WhatcanbesaidaboutthereportbytheNationalAcademyofSciences?
Inpopulardiscussionsofemissions-rightstradingsystems,itiscommontomistakethesmokestacksforthetrees.Forexample,
Wherewouldyoumostliketogoonvacation?Paris?London?TheAmazonRainforest?Eachofthesedestinationsisattractive.【D1】
Itisreportedthatseveralkindsofturtleshavelivedmorethan30yearsincaptivity,butinnaturalenvironments,somecanl
(1)TheWestlifestoryreallybeganwaybackinDecember1996whenthethreeoriginalmembersofWestlifewereperforminginal
随机试题
(2022年济南历下区)()是市场活动的主要参与者,同时也是市场经济中最重要的市场主体。
A.肛裂B.肛瘘C.直肠息肉(无蒂)D.直肠肛管周围脓肿E.内痔嵌顿
双代号网络计划中,如果计划工期等于计算工期,且工作i——j的结束节点j在关键线路上,则工作i——j的自由时差()。
某企业期初资产总额1200万元,负债总额480万元,所有者权益总额720万元。该企业本期发生下列经济业务:(1)向银行借入短期借款15万元,存入银行;(2)将资本公积30万元转增资本;(3)以银行存款5万元预付采购材料货款;
《商业银行资本充足率管理办法》规定了市场风险资本要求涵盖的风险范围,其中不包括()。
下列属于劳动者权利的是()。
企业现金持有量过多会降低企业的收益水平。( )
网站是一组相关网页和有关文件的集合.一般有一个特殊的网页作为浏览的起始点以引导用户访问其他网页,该特殊网页称为()。
虚拟组织
河阴之变
最新回复
(
0
)