首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The Supreme Court’s decisions on physician-assisted suicide carry important implications for how medicine seeks to relieve dying
The Supreme Court’s decisions on physician-assisted suicide carry important implications for how medicine seeks to relieve dying
admin
2010-06-30
55
问题
The Supreme Court’s decisions on physician-assisted suicide carry important implications for how medicine seeks to relieve dying patients of pain and suffering.
Although it ruled that there is no constitutional right to physician-assisted suicide, the Court in effect supported the medical principle of "double effect", a centuries-old moral principle holding that an action having two effects—a good one that is intended and a harmful one that is foreseen—is permissible if the actor intends only the good effect.
Doctors have used that principle in recent years to justify using high doses of morphine to control terminally ill patients’ pain, even though increasing dosages will eventually kill the patient.
Nancy Dubler, director of Montefiore Medical Center, contends that the principle will shield doctors who "until now have very, very strongly insisted that they could not give patients sufficient mediation to control their pain if that might hasten death."
George Annas, chair of the health law department at Boston University, maintains that, as long as a doctor prescribes a drug for a legitimate medical purpose, the doctor has done nothing illegal even if the patient uses the drug to hasten death. "It’s like surgery," he says. "We don’t call those deaths homicides because the doctors didn’t intend to kill their patients, although they risked their death. If you’re a physician, you can risk your patient’s suicide as long as you don’t intend their suicide."
On another level, many in the medical community acknowledge that the assisted-suicide debate has been fueled in part by the despair of patients for whom modern medicine has pro longed the physical agony of dying.
Just three weeks before the Court’s ruling on physician-assisted suicide, the National Academy of Science (NAS) released a two-volume report, Approaching Death: Improving Care at the End of Life. It identifies the under-treatment of pain and the aggressive use of "ineffectual and forced medical procedures that may prolong and even dishonor the period of dying" as the twin problems of end-of-life care. The profession is taking steps to require young doctors to train in hospices, to test knowledge of aggressive pain management therapies, to develop a Medicare billing code for hospital-based care, and to develop new standards for assessing and treating pain at the end of life.
Annas says lawyers can play a key role in insisting that these well-meaning medical initiatives translate into better care. "Large numbers of physicians seem unconcerned with the pain their patients are needlessly and predictably suffering," to the extent that it constitutes “systematic patient abuse." He says medical licensing boards "must make it clear... that painful deaths are presumptively ones that are incompetently managed and should result in license suspension."
Which of the following statements is true according to the text?
选项
A、Doctors will be held guilty it they risk their patients’ death.
B、Modern medicine has assisted terminally ill patients in painless recovery.
C、The Court ruled that high-dosage pain relieving medication should be prescribed.
D、A doctor’s medication is no longer justified by his intentions.
答案
C
解析
是非题。文章第二段第一句说:法庭实际上(in effect)认可了医疗界的“双效”原则。第三段又说,医疗界正是借用这个原则,为大剂量地给晚期(terminally ill)病人注射镇痛剂提供了正当的理由,尽管增加剂量将最终使病人致死。由此可知,法庭实际上同意给病人开大剂量的止痛药。这与C的意思相符。A项“如果医生冒使病人致死的危险,将被认定有罪”与文章内容不符,B项“现代医学已经帮助晚期病人无痛康复”,文中未提。D项“医生用药再也不会因为他的用药意图而被认为合理正当了”与文章内容不符。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/VuJd777K
本试题收录于:
公共英语四级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语四级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
In1959theaverageAmericanfamilypaid$989forayear’ssupplyoffood.In1972thefamilypaid$1,311.Thatwasapricei
InJanuary1995,theworldwitnessedtheemergenceofanewinternationaleconomicorderwiththelaunchingoftheWorldTradeO
AccordingtotheAmericanAcademyofDermatology,anestimated10to50millionpeopleinthiscountryhaveanallergicreaction
Themanbehindthisnotion,JackMaple,isadandywhoaffectsdarkglasses,homburgs(翘边帽)andtwo-toeshoes;yethehasbecomeso
Women’smindsworkdifferentlyfrommen’s.Atleast,thatiswhatmostmenareconvincedof.Psychologistsviewthesubjectei
ThetramsthatglidethroughCroydonbydayareevocativeofcontinentalEurope.Theloudandsometimesviolentdrunkennessamon
Artwasherfavoritesubjectatschool,butshedidadegreeingeography.
Onlythreestrategiesareavailableforcontrollingcancer:prevention,screeningandtreatment.Lungcancercausesmoredeaths
humor本题也可以通过听前预测帮忙,既然前面是sarcasm,后面应该是某种修辞方法。综合而言,此题的答案比较容易写对,因为短文用了大量的主题句(topsentences),文章内容就非常清楚
随机试题
孙谦,字长逊,东莞莒人也。年十七为左军行参军,以治干称。父忧去职,客居历阳,躬耕以养弟妹,乡里称其敦睦。出为句容令,清慎强记,县人号为神明。泰始初,事建安王休仁,休仁以为司徒参军,言之明帝,擢为明威将军、巴东、建平二郡太守。郡居三峡,恒以威力镇之。谦将述职
患者,女,2l岁。2周来右上后牙遇冷、热过敏。检查发现右下6深龋,探之未穿髓,病变组织颜色较浅,易剔除。做诊断时应与之鉴别的主要疾病是
下列资产中,不属于无形资产的是()。
为防止冻胀和湿软,天然砂砾应质地坚硬,含泥量不应大于砂质量(粒径小于5mm)的()。
基金管理人内部控制机制的层次一般不包括()。
我国公民陆某是境内M公司工程师。2013年3月,M公司派陆某到境内N公司协助完成一项重要工程,在N公司工作期间。M公司继续向陆某支付工资,但取消职务奖金.由N公司每月向陆某支付补助。2013年陆某收入如下;(1)在M公司每月取得基本工资5000元。(2
为了分散风险,商业银行对大型企业贷款可以采用的方式是()。
2012年1月5日,商务部部长陈德铭在全国商务工作会议上透露,2011年我国城乡居民消费继续保持较快增长,预计全年达到(),增长17%左右;外贸总体增长较快,预计全年进出口总额将达到3.6万亿美元,增长20%以上,贸易顺差继续收窄,预计在1600亿美
木哑铃操、实心球操、体操棍操、踏板操属于轻器械体操。()
Accordingtothesetwoletters,whichofthefollowingstatementsistrue?ThewriterwroteLetterAbecausehe______.
最新回复
(
0
)