首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Dam It’s impossible to write about how human activities are altering the climate, that trivial humanity cannot possibly alte
Dam It’s impossible to write about how human activities are altering the climate, that trivial humanity cannot possibly alte
admin
2013-05-04
62
问题
Dam
It’s impossible to write about how human activities are altering the climate, that trivial humanity cannot possibly alter such a giant system through loading the atmosphere with an additional 0.000115 percentage points of carbon dioxide.
Unfortunately for the denialists, examples of how human activities can alter climate keep accumulating. The latest has nothing to do with the greenhouse effect but underlines the fact that ordinary activities can have unexpected meteorological consequences. So we infer large dams seem to be altering rainfall patterns. It is becoming clearer that in addition to providing lots of water to evaporate and then return to the ground as rainfall, dams also make local meteorological conditions more helpful to rainfall.
In particular, explain Faisal Hossain of Tennessee Technological University, dams increase atmospheric instabilities in the vertical profile of temperature and humidity. Those instabilities arise because the presence of a dam increases evaporation and there-fore atmospheric moisture. That enhances the amount of corrective energy in the air above the reservoir. The end result: more rainfall.
Weather records support this theoretical reasoning. For one thing, there are more thunderstorms in the vicinity of a large dam compared with before the dam was built. For another, large dams are contributing to the "when it rains, it pours" phenomenon: longer periods without rainfall punctuated by drenching, flood-inducing downpours.
The significance of dams altering local weather is not merely another example of the power of human activities to change the climate. There is also a more practical issue. When dams are constructed, engineers make assumptions about how frequently large floods will occur, and they build the dam to withstand them. But if the uncommon flood occurs more frequently because of the very presence of a dam, that calculation is wrong, and the dam may be subjected to more frequent and more extreme flood-inducing downpours.
As one researcher warns, it is therefore possible that a large dam may be found years later to actually have been designed for a flood with a much lower recurrence interval (or higher frequency) than originally expected because the frequency of extreme precipitation events has increased due to the reservoir’s presence. Such a possibility raises concerns about dam safety. That risk is compounded by the fact that conventional dam and reservoir design over the past century has been ’ one-way’, with no acknow-ledgment of the possible feedback mechanisms between the presence of a dam and rainfall. "Indeed, dam design protocol in civil engineering continues to assume unchanging patterns of extreme rainfall events." The risk is also compounded by the age of dams: some 85 percent of large dams in the United States will be more than 5 0 years old by 2020.
If only the idea that "no one does anything about the weather" were true.
Why does the author refer to dams in the second paragraph?
选项
A、To point out dams’ unexpected climatic function.
B、To introduce dams’ water-providing function.
C、To make it clear how rainfall is formed.
D、To brief the traditional use of dams.
答案
A
解析
语义分析题。本题考查作者在第二段中提及水坝的意图。由原文第二段最后一句中的dams also make local meteorological conditions more helpful to rainfall可知,水能使当地的气象条件变得更有助于降雨,所以作者在此提及水坝是为了介绍水坝的气候功能,故选[A]项。[B]项“介绍水坝的供水功能”,[C]项“阐述降雨如何形成”和[D]项“简单介绍水坝的传统用途"均不正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Vxd4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
StephenColbert’sperformanceattheWhiteHouseCorrespondentsDinnerninedaysagohasalreadycreatedadebateoverpolitics,
Bycitingprudentinvestors’idea,theauthorwantstoillustratethatTheEthiopianwolf
Readingtooneselfisamodernactivitywhichwasalmostunknowntothescholarsoftheclassical.In(1)_____worldduringthe
Readingtooneselfisamodernactivitywhichwasalmostunknowntothescholarsoftheclassical.In(1)_____worldduringthe
Readingtooneselfisamodernactivitywhichwasalmostunknowntothescholarsoftheclassical.In(1)_____worldduringthe
Readingtooneselfisamodernactivitywhichwasalmostunknowntothescholarsoftheclassical.In(1)_____worldduringthe
Informationchannelingisundergoingremarkableprogressinvarioussectorsofsocietyinindustrialactivities,publicservices
WiththerapidgrowthofChina’seconomyinrecentyears,China’sforeigntradehasbegunanumberofnewpragmaticandflexible
TheGreatTransformationiscausedby______.Themorechemicalswesendintotheair,thelesslandwewillpossiblyhavebecau
TheDocumentaryFilm"AnInconvenientTruth"Eversince"AnInconvenientTruth",AlGorehasbeenthedarlingofthosewhoa
随机试题
背景某大型高档商住小区项目,共计建筑面积22万m2,地上层数38层,其中地下为设备和停车用房,地上六层为商业建筑,其余为民用住宅。由于本工程位于中心城区,属于该市重点工程,施工单位对安全工作非常重视。施工总承包单位成立了项目部组织施工。施工过程中发生如下
渐霜风凄紧。
下面关于Word标题栏的叙述中,错误的是()
关于HELLP综合征,下列描述错误的是
钩体病早期出现的中毒症侯群有“三症状”,即_______、_______和全身乏力。
患者,女,37岁。月经量多,皮肤散在出血点,血象:血红蛋白120g/L,白细胞8×109/L,中性粒细胞0.7,淋巴细胞0.3,血小板50×109/L,骨髓片巨核细胞增多。应首先考虑的是()
在现代纸币制度下,引起货币失衡的原因主要是()。
【《战国策》】扬州大学2016年中国古代史真题
考虑如下两家公司:公司A从事房地产行业,股票的期望收益率和贝塔值分别为15%和1.1;公司B同时从事制药和融资租赁业务,两种业务的市值分别占B公司总市值的1/3和2/3,公司B的股票期望回报率和贝塔值分别为20%和1.6。假设B公司融资租赁业务的期望收
如果某地公共政策制定是正确的并且执行有力,则不会出现大规模上访。只有相关决策人不关心群众,才会出现大规模上访。某地公共政策制定是正确的,相关决策人也心系群众,深入实际搞调查研究,当地群众对此是满意的。根据以上信息,得不出以下哪项?
最新回复
(
0
)