首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
财经
An industrial society,especially one as centralized and concentrated as that of Britain’is heavilv dependent on certain essentia
An industrial society,especially one as centralized and concentrated as that of Britain’is heavilv dependent on certain essentia
admin
2014-08-25
54
问题
An industrial society,especially one as centralized and concentrated as that of Britain’is heavilv dependent on certain essential services: for instance, electricity supply, water, rail and road transport,and harbors.The area of dependency has widened to include removing rubbish,hospital and ambulance services,and,as the economy develops,central computer and information services as well.If any of these services ceases to operate,the whole economic system is in danger.
It is this economic interdependency of the economic system which makes the power of trade unions such an important issue.Single trade unions have the ability to cut off many coun trieg economic blood supply.This can happen more easily in Britain than in some other coun tries,in part because the labor force is highly organized.About 5 5 percent of British workers belong to unions,compared to under a quarter in the United States.
For historical reasons, Britain’s unions have tended to develop along trade and occupational lines,rather than on anindustry—by-industry basis,which makes a wages policy,democracy in industry and the improvement of procedure for fixing wage levels difficult to achieve.
There are considerable strains and tensions in the trade union movement。sortie of them a rising from their outdated and inefficient structure.Some unions have lost many members because of their industrial changes.Others are involved in arguments about who should represent workers in new trades.Unions for skilled trades are separate from general unions,which means that different levels of wages for certain jobs are often a source of bad feeling between unions.In traditional trades which are being pushed out of existence by advancing technologies,unions can fight for their members’disappointing jobs to the point where the jobs of other union members are threatened or destroyed.The printing of newspapers both in the United States and in Britain has frequently been halted by the efforts of printers to hold on to their traditional highly-paid jobs.
Trade unions have problems of internal communication j ust as managers in companies do,problems which multiply in very large unions or in those which bring workers in very different industries together into a single general union.
Some trade union officials have to be re—elected regularly;others are elected,or even appointed,for life.Trade union officials have to work with a system of”shop stewards”in many unions.”shop stewards”being workers elected by other workers as their representatives at factory or works level.
Because of their out-of-date organization some unions find it difficult to________.
选项
A、recruit new members to join
B、remold themselves as industries change
C、adapt to advancing technologies
D、bargain for high enough wages
答案
B
解析
细节归纳题。本题问:由于组织结构老化,有些工会会遇到什么困难?解这类题要注意段落的主题句及其扩展句的综合归纳。第3段第1句写道:“在工会运动内部存在着巨大的压力和紧张情绪,其中有些问题是由于工会过时的、效率低下的组织结构产生的。”接着对此论点进行具体阐述并举例说明。可见,作者要说明,由于组织结构的落后性,有些工会发现很难随着行业的变化来改变其内部组织。故B符合题意。C项“适应先进的技术”是强干扰项.属概念偷换,因为文中指的是传统行业,而不是指有些工会。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/W9gc777K
本试题收录于:
英语题库银行系统招聘考试分类
0
英语
银行系统招聘考试
相关试题推荐
A0utlookwouldhinderaperson’sdevelopment.
TheNationaIEducationAssociationclaims,“Theschoolbusisamirrorofthecommunity.”Theyfurtheraddthat,unfortunately,what
Theladywasthewaytothepostoffice.
refertothefollowingannouncement.Medicalresearchhasshownthatmothersarerightwhentheytellchildrentoeattheirvege
Themassmediaisabigpartofourculture,yetitcanalsobeahelper,adviserandteachertoouryounggeneration.Themassme
ThepositionofchildreninAmericanfamilyandsocietyisnolongerwhatisusedtobe.The【B1】_________familyincolonialNorth
Lookingbackonmychildhood,Iamconvincedthatnaturalistsarebornandnotmade.Althoughwewerebroughtupinthesameway
Dina,______formonthstofindajobasawaitress,finallytookapositionatalocaladvertisingagency.
Accordingtosociologists,thereareseveraldifferentwaysinwhichapersonmaybecomerecognizedastheleaderofasocialgr
Accordingtosociologists,thereareseveraldifferentwaysinwhichapersonmaybecomerecognizedastheleaderofasocialgr
随机试题
H1受体阻断药的最佳适应证是
根据《企业安全生产费用提取和使用管理办法》,施工投标人安全防护、文明施工措施的报价下限,是依据工程所在地工程造价管理机构测定费率计算所需费用总额的()。
一般情况下,工程质量检验的分级包括()。
某生产性建设项目,折算到第1年年末的投资额为4800万元,第2年年末的净现金流量为1200万元,第3年年末为1500万元,自第4年年末开始皆为1600万元,直至第10年寿命期结束。动态投资回收期是把投资项目各年的净现金流量按基准收益率()之后,
A公司新建一座5层办公楼工程,由B公司总承包,C公司负责施工,D公司负责监理。建筑高度为35m,每层建筑面积为3000m2。有1个施工现场出入口,沿两条长边设置了4m宽的消防车通道,消防车道距临时宿舍4m,距办公楼东外墙侧8m为可燃材料堆场,北外墙侧10
股民甲和乙分别持有同一家公司的股票。如果乙将自己的10000股转给甲,则此时甲所持有该股票的份额是乙的3倍;如果甲将自己的1000股转给乙,则此时乙所持有该股票的份额比甲多6倍。那么,甲乙两人共持有()股该公司股票。
Once,Angelasharedherfeelingsaboutmoney,“Moneyworriesme.IthinkIintendtolivewithoutmoneybecauseIHATEMONEY.”Wewe
唯物史观认为,经济基础决定上层建筑,上层建筑反作用于经济基础。上层建筑反作用的性质取决于()
InMicrosoft’slatestattempttoreachouttobloggers,thecompanyrecentlygaveawayexpensivelaptopsloaded【C1】______itsnew
AsachildIwastaughttowalkwithmyheadup,my【C1】______backandmyeyeslookingstraight【C2】______Iwastolditwasgood
最新回复
(
0
)