首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
财经
The domestic economy in the United States expanded in a remarkably vigorous and steady fashion.The revival in consumer confidenc
The domestic economy in the United States expanded in a remarkably vigorous and steady fashion.The revival in consumer confidenc
admin
2014-08-25
60
问题
The domestic economy in the United States expanded in a remarkably vigorous and steady fashion.The revival in consumer confidence was reflected in the higher proportion of incomes spent for goods and services and the marked increase in consumer willingness to take on in stallment debt.A parallel strengthening in business psychology was manifested in a steppeduprate of plant and equipment spending and a gradual pickup in expenses for inventory.Confidence in the economy was also reflected in the strength of the stock market and in the stability of the bond market.For the year as a whole,consumer and business sentiment benefited from the ease in East—West tensions. The bases of the business expansion were to be found mainly in the stimulative monetary and fiscal policies that had been pursued.Moreover,the restoration of sounder liquidity positions and tighter management control of production efficiency had also helped lay the groundwork for a strong expansion.In addition,the economic policy moves made by the President had served to renew optimism on the business outlook while boosting hopes that inflation would be brought under more effective contr01.Finally,of course,the economy was able to grow as vigorously as it did because sufficient leeway existed in terms of idle men and machines.
The United States balance of payments deficit declined sharply.Nevertheless,by any other test,the deficit remained very large,and there was actually a substantial deterioration in our trade account to a sizable deficit,almost two—thirds of which was with Japan.While the overall trade performance proved disappointing,there are still good reasons for expecting the delayed impact of devaluation to produce in time a significant strengthening in our trade picture.
Given the size of the Japanese component of our trade deficit,however,the outcome willdepend importantly on the extent of the corrective measures undertaken by Japan.Also important will be our own efforts in the United States to fashion internal policies consistent with an improvement in our external balance. The underlying task of public policy for the year ahead—and indeed for the longer run-remained a familiar one:to strike the right balance between encouraging healthy economic growth and avoiding inflationary pressures.With the economy showing sustained and vigorous growth,and with the currency crisis highlighting the need to improve our competitive posture internationally,the emphasis seemed to be shifting to the problem of inflation.The Phase Three program of wage and price restraint can contribute to reducing inflation.
Unless productivity growth is unexpectedly large,however,the expansion of real output must eventually begin to slow down to the economy’s larger run growth potential if generalized demand pressures on prices are to be avoided.
The author mentions increased installment debt in the first paragraph in order to show________.
选项
A、the continuing expansion of the economy
B、the growth of consumer purchasing power
C、the consumers"confidence in the economy
D、the soaring consumer incomes for spending
答案
C
解析
逻辑结构题。本题问:作者为什么在第一段中提到“消费者分期付款债务的增加”?作者在第1段第2句中提到:The revival in consumer confidence was reflected in the higher proportion of incomes spent for goods and services and the marked increase in consumer willingness to take on installment dcbt.从句子前后的逻辑关系可以看出,“消费者分期付款债务的增加”反映了他们对经济发展的信心。故应选C。A、B、D三选项孤立起来看似乎都有道理,但从段落内部的直接逻辑关系来看似乎是答非所问,故应排除。这种逻辑结构题常考,是近年命题的一大特点,考生务必注意:解这类题时切忌凭常识答题,而应密切注意细节之间或论点与论据之间具体的逻辑关系。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/V9gc777K
本试题收录于:
英语题库银行系统招聘考试分类
0
英语
银行系统招聘考试
相关试题推荐
Uptonow,nothing__________Betty.1wanttoknowthereason__________hehasn’twrittentome.
Anindustrialsociety,especiallyoneascentralizedandconcentratedasthatofBritain’isheavilvdependentoncertainessentia
Wehaveknownforalongtimethattheorganizationofanyparticularsocietyisinfluencedbythedefinitionofthesexesandt
ThepositionofchildreninAmericanfamilyandsocietyisnolongerwhatisusedtobe.The【B1】_________familyincolonialNorth
23-year-oldAnnisatraditionalworkingclasswomanwhoishappilymarriedtoherhusbandDonandwhohasgivenbirthtotwolo
Experiencesuggeststhatsmall,integratedorganizationscanoperate______incriticalsituationsthanlargefirmscan.
WANTEDDESIGNERFOR3DSYMPHONYMAGAZINELondon’spremierclassicalmusicmagazine,3DSymphony,isseeking
Wewilllosealmosthalfofouraccumulatedpensionfundsifthemerger______accordingtothecurrentplan.
Roddeterminedtogetaseatfortheconcert______itmeansstandinginaqueueallnight.
Whenshegotherfirstmonthsalary,Dianaboughtherself______dress.
随机试题
对正式教育群体应如何管理?
何谓创伤性多系统器官衰竭?
A.成纤维细胞B.成牙本质细胞C.组织细胞D.未分化间充质细胞E.巨噬细胞
使用烤灯治疗前胸、面颈部时,应戴有色眼镜或用纱布遮盖眼部,以保护眼睛。()
关于《国家人口发展“十二五”规划》的内容,下列表述不正确的是()。
根据我国现行《宪法》规定,依法被剥夺政治权利的人()。
已知一抛物线过Ox轴上两点A(1,0)、B(3,0),记0≤x≤1时,抛物线与Ox轴、Oy轴围成的平面图形为S1,在1≤x≤3上抛物线与Ox轴围成的平面图形为S2.求S1与S2绕Ox轴旋转一周所产生的两个旋转体的体积之比;
在命令窗口执行SQL命令时,若命令要占用多行,续行符是()。
请选出正确答案。例如:她很活泼,说话很有趣,总能给我们带来快乐,我们都很喜欢和她在一起。★她是个什么样的人?A幽默√B马虎C骄傲D害羞宠物是人类的好朋友,它们让我们学会爱与责任,它们给我们的生活带来阳光和笑
A、Theenvironmentalproblem.B、Thehealthproblem.C、Theeducationalproblem.D、Theinternationalproblem.A女士说恐怕我们的孩子们50年后将不能呼吸
最新回复
(
0
)