首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Much attention is presently being given to what is termed "functional illiteracy". This should not be confused with the problem
Much attention is presently being given to what is termed "functional illiteracy". This should not be confused with the problem
admin
2010-07-24
56
问题
Much attention is presently being given to what is termed "functional illiteracy". This should not be confused with the problem of illiteracy, that is, the inability to read and write. Current United Nations (UNESCO) figures indicate that 99 percent of all Americans are literate, the same figure assigned to nations such as Britain, Germany. Functional illiteracy, by contrast, is concerned with how much difficulty people have in actually using and writing skills in everyday situations. This might be interpreted, for example, as the relative ability to understand federal income tax forms, or printed instructions, or how well someone can write a letter of complaint, or apply in writing for a job.
There are no agreed-upon definitions of what functional illiteracy is and, in practice, definitions vary. widely. For many years, reading tests have been used throughout the country which define reading ability by grade level. "Tenth-grade reading level" for instance, would be the average reading score of all pupils who have completed ten years of school. There are, of course, many different reading tests and types of tests. One definition of functional illiteracy holds that anyone is "illiterate" who reads at less than an eighth-grade level. Another common definition uses a twelfth-grade level ( the last year of high school in the U.S.).
There seems to be general agreement that at least one-tenth of all Americans are functionally illiterate in English to some degree. It is also hardly surprising that those nations which (like the U. S. ) have paid most attention to this concept, and which have nation-wide testing, have found the greatest problems. As one educator humourously put it, "Reading tests cause illiteracy". Canada, for example, which also has a large non-English-speaking immigrant population, has recently found that many of her citizens, too, are functionally illiterate. The attention given to this problem, therefore, reflects the fact that in North America schools as well as pupils are continually tested.
This passage was written mainly to ______.
选项
A、analyse different definitions of functional illiteracy
B、discuss the reasons for functional illiteracy
C、compare ways to get rid of illiteracy
D、introduce the problem of functional illiteracy
答案
D
解析
要判断作者写作某篇文章的日的,应将其各部分综合全面考虑。可参照其中心思想,也可将各段的topic sentence放在一起考虑。这篇选义第一小段主要提出和解释functional illiteracy,第二小段的topic sentence是其第一句,最后一小段指出美国等国家中一方面阅读考试众多,另一方面却存在着functional illiteracy这一矛盾现实。显然,作者只是对这functional illiteracy这一问题作了大致介绍。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/WMN7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
Automobileswerefamiliartopeopleofthelate19thcentury.Europeanengineerspioneeredgasolinepoweredvehiclesas【B1】_____
Themainreasonfordevelopingabettervocabularyistoreceiveandsendoutthoughtsbetter.Notjustwords—butideasthatwo
A、Becauseshemarriedamanwhodislikedchildren.B、Becauseshewasameanperson.C、Becausesheforcedhimtostaywithher.D
Itisdifficulttoimaginewhatlifewouldbelikewithoutmemory.Themeaningsofthousandsofeveryday【S1】______,thebasesfo
"Igetbywithalittlehelpfromfriends"isapopularsayingwithage-oldwisdombehindit.Thatpeopleneedhelpissomething
A、Beforebreakfast.B、Latemorning.C、Mid-afternoon.D、Lateevening.C
A、Stayathome.B、Gototravelagenciesformoreinformation.C、GotoHawaiiforatravel.D、Turntootherfriendsforabetter
A、ItisAgathaChristiethatfinallysavedthegirl’slife.B、Thegirlwaspoisonedbysomeone.C、Thenurseisverycarefuland
A、7:30to9:30.B、6:00to8:00.C、6:30to8:30.D、7:00to9:00.C事实题。原文提到早餐供应时间6:30—8:30,所以选C)。A)、B)、D)选项均不在此时间段内。
Ifyouareayoungcollegestudent,mostofyourconcernsaboutyourhealthandhappinessinlifeareprobably【B1】______focused
随机试题
下列关于肝的尾状叶的叙述,错误的是()
28岁孕妇,G2P1,宫内孕32+3周,口服糖耐量试验结果为5.3mmol/L、10.5mmol/L、9.5mmol/L、7.8mmol/L,以下处理正确的是:
朱某于6月某日零时许,在北京市南五环某区盗窃路灯供电电缆线共180米,经鉴定价值为人民币5000余元,后被抓获。对朱某的行为定性,下列选项正确的是:()
居住和人们长时间停留的房间,要求地面()。
下列有关仲裁的说法,错误的是()。
根据《工程造价咨询单位管理办法》的规定,甲级和乙级工程造价咨询单位专职技术负责人从事工程造价专业工作的年限分别为( )年以上。
对送股的股权登记,增加某股东股数的计算依据是()。
作为处室负责人,对局领导特别交办的一项公务,你倾向于越过一些程序做特别处理还是按正常程序处理?为什么?
下列叙述中错误的是()。
IhaveneverseenMrs.Clarkbefore,butIknowfromhermedicalchartandthereportIreceivedfromtheprecedingshiftthatt
最新回复
(
0
)