首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
For years and years people have been saying that the railways arc dead. "We can do without railways," people say, as if motorcar
For years and years people have been saying that the railways arc dead. "We can do without railways," people say, as if motorcar
admin
2010-06-03
48
问题
For years and years people have been saying that the railways arc dead. "We can do without railways," people say, as if motorcars and planes have made the railways unnecessary. We all keep hearing that trains are slow, that they lose money, and that they are dying. But this is far from the truth. In those days of expensive oil, the railways have become highly competitive with motorcars and planes. If you want to carry people or goods from place to place, they are cheaper than planes. And they have much in common with planes. A plane goes in a straight line and so does a railway. What is more, it takes from the heart of a city into the heart of another. It doesn’t leave you as a plane does, miles and miles from the city center. It doesn’t hold you up as a car does, in endless traffic jams. And a single train can carry goods which a plane or motorcar could never do.
Far from being dead, the railways are very much alive. Modern railway lines give you a smooth, untroubled journey. Where else can you eat well, sleep in comfort, feel safe and enjoy the scene while you are traveling at speed at the same time? And we are only at the beginning. For we have just entered the age of super fast trains, trains traveling at 150 miles an hour and more. Soon we will be wondering why we spent so much on motorcars we can’t use because we have not enough money to buy the oil and planes we can’t fly for the same reason.
It is implied by the writer that .
选项
A、it is cheaper to travel by plane than by train
B、the railway station is usually in the suburb of the city
C、when you get off the plane you will find yourself in the center of the city
D、no motorcar or plane can carry as much goods as a train does
答案
D
解析
根据文章第一段最后一句话And a single train can carry goods which a plane or motorcar could never do.可知,一列火车所运载的货物是飞机或汽车所不能比的。因此答案选D
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/WPlK777K
本试题收录于:
大学英语三级A级题库大学英语三级分类
0
大学英语三级A级
大学英语三级
相关试题推荐
Whatcanyoulearnfromstamps?Wecanlearnmanythingsabout______fromstamps.Whowillbecomenearsightedeasily?Peoplew
Howmanypeoplewerekilledinthefire?Howmuchhaveweexportedandimportedthisyearsofarascomparedtolastyear?This
Whydomoremiddle-agedadultshavetotakecareoftheiragingparents?Becausepeopleareliving______.Whatcanyouenjo
Whydomoremiddle-agedadultshavetotakecareoftheiragingparents?Becausepeopleareliving______.What’sthescener
Howmanypeoplediedintheflood?What’shisanswertothehotelmanager’squestion?Hisfatherisarichman;______.
Howmanypeoplediedintheflood?Whenhissonstayshere,whatkindofroomdoeshealwayshave?Healwayshas_______one.
Accordingtothepassage,tobeasuccessfulsalesman,one______.Thepassageindicatesthatsomecompaniesusetelephonesell
A、Inacourtroom.B、Atadepartmentstore.C、Atthecustoms.D、Ataninsurancecompany.CM:Goodmorning,haveyouanythingto
Howmuchisthesalepriceforthe180-dollarmen’ssuits?Whatisthepriceofdressesnowintheladiesdepartment?It’sasl
随机试题
A.甲醛B.甲苯C.麝香草酚D.浓盐酸E.戊二醛欲定量测定尿儿茶酚胺,应选择何种防腐剂
通过正确的刷牙方法刷牙可以达到的效果主要是
背景资料:沿海地区某住宅工程,该工程由4栋地上12层,地下1层,结构形式完全相同的单体组成,其中地下室为整体连接地下室。该工程地下水系发育.地下水对钢筋混凝土结构有侵蚀作用。屋面设计为不上人屋面,炉渣保温后细石混凝土封面找坡,最上层敷设SBS卷材
商检证书是买卖合同的一个组成部分。()
下列各项中,不属于土地增值税征税范围的有()。
居民企业甲公司主要从事计算机软件开发、制作、销售及相关配套服务,属于符合条件的技术先进型服务企业,2019年度取得销售收入9000万元,销售成本为5000万元,会计利润为800万元。2019年,甲公司其他相关财务资料如下。(1)在管理费用中,发生
虚拟博物馆兴起于上世纪90年代,相比实体博物馆,虚拟博物馆可以展示所有的藏品,观众无需与藏品保持距离,只需轻点鼠标就可以从不同方位看到作品,并实现人机交互,因此不少人担心实体博物馆会逐渐失去魅力。而事实恰恰是,通过数字化的复制,人们了解到那些原作,便更想走
文件系统采用二级文件目录,主要是为
Sir.WilliamThompsonwasverydeaf(聋的)buthedidn’twantpeopletoknowthis.Oneeveninghehadinvitedseveralfriendstod
GorkyParkisfamousformanythings,notmanyofthemgood.ForMuscovites,theircity’sbiggestgreenspaceusedtobeknowna
最新回复
(
0
)