首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1)Social mobility in the U. K. could be reversed unless the government and universities make changes to encourage and pay for m
(1)Social mobility in the U. K. could be reversed unless the government and universities make changes to encourage and pay for m
admin
2018-05-11
58
问题
(1)Social mobility in the U. K. could be reversed unless the government and universities make changes to encourage and pay for more students from disadvantaged backgrounds to take degrees, according to the government’s independent adviser on the issue. Alan Milburn said in a report that social mobility was now " flatlining at best" after gains in the early part of the last decade.
(2)"Given the headwinds that universities and higher education institutions are facing—tuition fees, student caps, public funding constraints—there’s a real danger things will go backwards, rather than forwards," Milburn told The Guardian. "As the economy changes, who gets into university does become a very important driver of social mobility. "
(3)The report recommends changes across government policy and the way universities select, fund and encourage students from more disadvantaged areas, who he argues have been shown to do better at university than pupils from private schools with the same grades. Suggestions include offering all students from poorer backgrounds an interview and considering offering places to those with lower grades. Acknowledging pressure on public spending during the recession, Milburn calls on all parties to commit to government funding for higher education rising from 1.2% currently to 1.5% , the average for the OECD group of advanced economies.
(4)The former Labour MP and cabinet member, who was the first person in his family to go to university, said social mobility created "fallers as well as risers", echoing candid comments by the Liberal Democrat business secretary, Vince Cable, who told an audience on Wednesday that social mobility was often a "two-way street" and " a zero-sum game". " We want everyone to move up and no one to move down," said Cable. " But in the real world not everyone can be a star. Social mobility is often embodied in the comprehensive school pupil who reaches Oxbridge, but what about the school dropout who finished up in a lowly menial job? That is also social mobility. But this is surely what meritocracy is all about—success through hard work, not through birth. "
(5)Milburn’s report says universities spend more than £400m to soften the impact of higher tuition fees on students from poorer backgrounds, but says there is little evidence that it is well spent, and calls for deep changes. It advocates that money is spent not just on reducing fees but helping to fund poorer students, and calls for a new version of the scrapped Educational Maintenance Allowance, intended to help poorer pupils remain in school to do A-levels. Universities are asked to agree to use " contextual data" when assessing applications to give pupils from worse schools a better chance, even if they have lower grades. Because some universities—especially from the Russell Group of higher ranked institutions—have objected to such a move in the past, Milburn offers them alternatives, including running new programmes to assess and prepare school-leavers, such as summer schools, and guaranteeing interviews to pupils from schools in disadvantaged areas.
(6)Ministers are urged to scrap a cap on student numbers, which Milburn calls an artificial limit on aspiration, and to better explain the tuition fees policy, under which students start repaying their loans when their earnings ripe above a certain threshold. One option would be to rename the policy a graduate tax, which it is "in all but name", says Milburn, though he says it might be too late for that. He also calls for more funding for post-graduates, probably through upfront loans, saying the issue is "in danger of becoming a social mobility timebomb".
(7)The proposal to re-introduce the EMA was widely welcomed by social and education organizations, including the children’s charity Barnados, which said it had evidence that children were having to choose between the cost of breakfast and their bus fare to school. The left-of-centre IPPR thinktank welcomed the report’s suggestion that "we should look at applying the lessons of the pupil premium in schools to the university sector, with more funding being provided to institutions if they recruit from disadvantaged backgrounds"
Which of the following is INCORRECT according to Milburn’s report?
选项
A、Universities spend more money on softening the impact of higher tuition fees on poorer students.
B、Money has already been spent not just on reducing fees but helping to fund poorer students.
C、Universities are asked to use superior standard when assessing applications.
D、Some higher ranked universities do not refuse to change any more.
答案
B
解析
细节题。根据第五段第二句可知,[B]叙述的是报告所提倡的改革方向,而不是当前的事实,故为正确答案。[A]的叙述与第五段第一句相符,故排除;[C]中superior standard(高级的评价标准)与第五段第三句中的contextual data相符,故排除;第五段第四句谈到,一些排名靠前的大学过去反对这样的改革,言外之意是现在已经接受这样的改革建议了,[D]与该报告内容相符,故排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/WPoK777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
CulturalDifferencesbetweenEastandWestI.FactorsleadingtotheculturaldifferencesA.Differentculture【T1】______【T1】___
CulturalDifferencesbetweenEastandWestI.FactorsleadingtotheculturaldifferencesA.Differentculture【T1】______【T1】___
CulturalDifferencesbetweenEastandWestI.FactorsleadingtotheculturaldifferencesA.Differentculture【T1】______【T1】___
A、Englishlanguageproficiency.B、Differentculturalpractices.C、Differentnegotiationtasks.D、TheAmericanizedstyle.B本题考查在J
A、Learners’literacyskills.B、Firstlanguagecapacities.C、Firstlanguagemaintenance.D、Secondlanguagestudystrategies.C访谈中
A、Lessrecoursetothetargetlanguage.B、Lessimmersioninthefirstlanguage.C、Highersecond-languageproficiency.D、Motivati
听人家背地里谈论,孔乙己原来也读过书,但终于没有进学,又不会营生;于是愈过愈穷,弄到将要讨饭了。幸而写的一笔好字,便替人家抄抄书,换一碗饭吃。可惜他又有一样坏脾气,便是好喝懒作。坐不到几天,便连人和书籍纸张笔研,一齐失踪。如是几次,叫他抄书的人都没有了。孔
“人们的生活越来越富裕,但却远不如以前那样快乐了”,这个现象似乎早已成为现代生活永恒的矛盾之一。一个可能的答案就潜藏在我们的心理因素中,即如何才能够满足。我们对于地位、财富的需求从来都不是孤立定位的,而是在与参照组——通常是那些我们自认为与其地位相当的人—
A、Differentpassengershavedifferentschedules.B、Theairlinesencouragepeopletochooselesspopularflights.C、Thereisani
可是,我也愿意升学。我偷偷地考入了师范学校——制服,饭食,书籍,宿处,都由学校供给。
随机试题
听觉感受器位于
社会主义国民经济持续、快速、健康发展的必要条件是()
卵泡液由卵泡细胞分泌和卵泡膜毛细血管渗出共同形成。
男,46岁,体重60kg,Ⅱ度烧伤面积50%,第1天补液总量应为
下列关于职业病与特殊效应指标配对。错误的是
未取得工业和信息化部颁发的电信设备抗地震性能检测合格证的电信设备,不得在抗震设防烈度()地区的公用电信网上使用。
社会生产中最活跃最革命的因素是社会生产关系。()
我国海拔最高、面积最大的自然保护区是()。
(94年)
______ofthetwobooksholdstheopinionthatthedangerofnuclearwarisincreasing.
最新回复
(
0
)