首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
With the rapid globalization of science itself ( more than 40 percent of scientific Ph. D. students trained in the United States
With the rapid globalization of science itself ( more than 40 percent of scientific Ph. D. students trained in the United States
admin
2010-06-30
65
问题
With the rapid globalization of science itself ( more than 40 percent of scientific Ph. D. students trained in the United States are now foreign nationals, roughly half of whom return to their countries of origin), the once undisputed U. S. scientific lead, whether relevant to product lead or not, is diminishing.
The competition of foreign students for positions in U. S. graduate schools has also contributed to making scientific training relatively unattractive to U. S. students, because the rapidly increasing sup ply of students has diminished tile relative rewards of this career path. For the best and brightest from low-income countries, a position as a research assistant in the United States is attractive, whereas the best and brightest U. S. students might now see better options in other fields. Science and engineering careers, to the extent that they are opening up to foreign competition (whether imported or available through better communication) ,also seem to be becoming relatively less attractive to U. S. students.
With respect to the role of universities in the innovation process, the speculative boom of the 1990s (which, among other things, made it possible to convert scientific findings into cash rather quickly) was largely unexpected. The boom brought universities and their faculties into much closer contact with private markets as they tried to gain as much of the economic dividends from their discoveries as possible. For a while, the path between discoveries in basic science and new flows of hard cash was considerably shortened. But during the next few decades, this path likely will revert toward its more traditional length and reestablish, in a healthy way, the more traditional (and more independent) relationship between the basic research done at universities and those entities that translate ideas into products and services.
In the intervening years, another new force also greatly facilitated globalization: the rapid growth of the Internet and cheap wide-bandwidth international communication. Today, complex design activities can take place in locations quite removed from manufacturing, other business functions, and the consumer. Indeed, there is now ample opportunity for real-time communication between business functions that are quite independent of their specific locations. For example, software development, with all its changes and complications, can to a considerable extent be done overseas for a U. S. customer. Foreign call centers can respond instantly to questions from thousands of miles away. The result is that low-wage workers in the Far East and in some other countries are coming into ever more direct competition with a much wider spectrum of U. S. labor: unskilled in the case of call centers; more highly skilled in the case of programmers.
What does the example of "software development" illustrate?
选项
A、The development of new technology offer opportunities to communications between people of different areas.
B、The computer science in the U.S. is the most advanced in the world.
C、The development of software is indispensable to globalization.
D、Software development is more important to globalization than the Internet and wide-band- width international communication.
答案
A
解析
文章第四段举这个例子的目的是说明由于诸如软件、国际电话之类技术的发展为处在不同地域的人能够进行实时交流提供了机会和可能。B文中未提及。C不是文章此处举这个例子所要说明的。D本段开头提到了国际互联网和宽带利于全球化,但并未把它们与电脑软件相比较。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/WXJd777K
本试题收录于:
公共英语四级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语四级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
Whatarethetwospeakersdiscussing?
Whatarethetwospeakersdiscussing?
ItisinterestingtoreflectforamomentuponthedifferencesintheareasofmoralfeelingandstandardsinthepeoplesofJap
Itwasamomentmostbusinessexecutiveswouldpausetosavor:latelastyear,GermansportinggoodspioneerAdidaslearnedthat
Itwasamomentmostbusinessexecutiveswouldpausetosavor:latelastyear,GermansportinggoodspioneerAdidaslearnedthat
Periodicallyinhistory,therecomeperiodsofgreattransitioninwhichworkchangesitsmeaning.Therewasatime,perhaps10,
Itisgenerallyacknowledgedthatfamiliesarenownotascloseastheyusedtobe.Givepossiblereasonsandyourcommendations
Miserabilists’fearofchange:idealists’hopeforabetterworld:anall-purposeadultnostalgiaforlostyouth:allthesethin
EmployeesoftheTaffValeRailwayCompanyinSouthWalesgreasedthetracksandcuttelegraphwiresduringabitterstrikein1
随机试题
A、药物不恰当使用B、上消化道出血C、高蛋白饮食D、感染E、便秘加重肝脏吞噬、免疫及解毒功能的负担,引起机体代谢增高与氧耗量增加而诱发肝性脑病()
一足月新生儿,静脉血细胞压积75%.。生后12h小儿嗜睡。引起本例嗜睡最不可能的因素是
有机磷中毒患者迟发性神经损害的主要临床表现是
贷款审查时,应重点审查的内容有()。
一个有着科学智能结构的领导群体中,具有较强的指挥能力、控制能力和协调能力的人属于()。
一般来说,学习一篇文章之后,对这篇文章哪些内容的记忆效果最好?()
重度牙周炎患牙附着丧失()。
“人们对真理的认识就像登山运动员登山一样,每登高一步。就接近顶峰一步。与登山不同的是。人们永远不可能达到真理的顶峰。”对这句话分析正确的是
下面的描述中,(13)不是RISC设计应遵循的设计原则。
Note:Whenmorethanoneanswerisrequired,thesemaybegiveninanyorder.Somechoicesmayberequiredmorethanonce.A
最新回复
(
0
)