首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1)As some who has lived without a car for the past three years, I am no fan of freeways or expressways. But forgive me a moment
(1)As some who has lived without a car for the past three years, I am no fan of freeways or expressways. But forgive me a moment
admin
2019-05-24
54
问题
(1)As some who has lived without a car for the past three years, I am no fan of freeways or expressways. But forgive me a moment of qualified nostalgia for two overhead urban highways that have met their demise on opposite sides of America.
(2)San Francisco and now Boston have brought down elevated inner-city expressways, part and parcel of urban revitalization programs that have transformed these and many other downtowns over the past two decades. To my mind, these are good steps.
(3)But that doesn’t mean there isn’t anything nice to say about the departed roadways.
(4)They were a logical extension of the highway systems that attempted, in part, to keep the country’s post-World War II suburban sprawl and its older cities somehow connected.
(5)Those highways provided room to roam after they were beyond the city limits. But up against the denser urban landscapes, the designers often had to resort to tunneling or taking to the air with roadways on stilts.
(6)The erasure of an overhead highway in San Francisco and now in Boston amounts to stunning reclamations of now-prized real estate in each city.
(7)In San Francisco, an elevated freeway that wrapped along the city’s eastern edge separated the downtown business district from its waterfront. For a city fed by ocean commerce, it struck many as a travesty.
(8)Today, an enormous public space of benches, sculptures, charming old-world trolley cars, and stalls of produce and crafts has replaced the freeway.
(9)In Boston, as the Big Dig winds down and the Rose Kennedy Greenway begins to take shape, few vestiges are now left of the old expressway that once separated the city’s financial district from one of the oldest ethnic neighborhoods in the nation: the Italian North End.
(10)As an inhabitant of each city for many years, I wouldn’t want to turn back the clock. But I would like to pause for a moment and admit a certain nostalgia for these past chapters in each city’s admirable history.
(11)The North End is one of Boston’s most interesting neighborhoods. It was built on European scale. The brick buildings line narrow streets, many of which have trouble accommodating more than one car at a time. In the early morning, the cafes are populated by older men speaking exclusively in Italian—with both hands and mouth.
(12)To get to the North End, you used to have to take a twisted and littered path beneath the expressway. Part of the journey was to feel lost.
(13)But for those who persisted in venturing beneath that dark behemoth, the eventual emergence into the quaint Italian neighborhood had the quality of a revelation: It was an adventure—from dark, dirty, and lost to warm and charming.
(14)I will miss that journey and have a slightly queasy feeling about what might become of the North End now that it’s stripped of its ugly, but formidable, protection from the spit-and-polished downtown.
(15)In San Francisco, I also recall the freeway days with some fondness. The waterfront, having lost much of its ocean commerce to less-costly Oakland, across the San Francisco Bay, had already crept into a state of charming disrepair when the freeway was built in the 1970s.
(16)01d wooden piers reached out into the bay, and die waterfront was populated by authentically bedraggled taverns and seafood joints that served the dwindling number of seafarers and longshoremen who still worked the wharf.
(17)But enough nostalgia.
(18)Each city is writing a new chapter. Space has returned to the people. That is good, even if me shadows from those ugly overhead roadways created a certain sense of urban grit mat had its own shades of appeal.
From the description in the passage, we learn that _____.
选项
A、the author doesn’t see any cultural meaning in the departed roadways
B、freeways are not broad enough to accommodate cars
C、the author is fond of freeways
D、the freeways disconnected the old cities
答案
B
解析
B“路不够宽,不能容纳车辆”与第11段第2句的…have trouble accommodating...car相符,故选B。A与第10段末句的admit...each city’s admirable history不符;C与文章首句的I am no fan offreeways...不符;D与文中的keep...its older cities somehow connected不符,故排除A、C、D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/WZEK777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
Thequestionofwhetherlanguagesshapethewaywethinkgobackcenturies;Charlemagneproclaimedthat"tohaveasecond【S1】__
Culturaltendenciesimpactthewaychildrenparticipateineducation.Therearedifferentexpectationsabout"normal"schoolb
Culturaltendenciesimpactthewaychildrenparticipateineducation.Therearedifferentexpectationsabout"normal"schoolb
Culturaltendenciesimpactthewaychildrenparticipateineducation.Therearedifferentexpectationsabout"normal"schoolb
Culturaltendenciesimpactthewaychildrenparticipateineducation.Therearedifferentexpectationsabout"normal"schoolb
TheAmericanmedicalschoolisnowwellalonginthesecondcenturyofitshistory.Itbegan,butformanyyearscontinuedto【S1
Peopleineveryworkplacetalkaboutorganizationalculture,themysteriouswordthatcharacterizesaworkenvironment.Oneof
PASSAGETWOWhyisithardtogetcigarettesoutofHollywood?
HowtoBuildYourVocabularyEffectivelyVocabularyisthefoundationoflearningalanguage.Withoutit,noneoftheskillscou
随机试题
腰痛兼见寒湿者,可配穴为
将氨基酸代谢和核苷酸代谢联系起来的枢纽化合物是()。
全身性水肿包括
天狼星红苦味酸染色法在偏光显微镜下能观察到几种类型的胶原纤维
关于心理评估的分类哪项正确
某大型防洪工程由政府投资兴建。项目法人委托某招标代理公司代理施工招标。招标代理公司依据有关规定确定该项目采用公开招标方式招标,招标公告在当地政府规定的招标信息网上发布。招标文件中规定:投标担保可采用投标保证金或投标保函方式担保。评标方法采用经评审的最低投标
解释利率期限结构的市场分割理论的观点包括()。Ⅰ.长期债券是一组短期债券的理想替代物,长短期债券取得相同的利率Ⅱ.投资者并不认为长期债券是短期债券的理想替代物Ⅲ.利率期限结构取决于短期资金市场供需曲线交叉点的利率与长期资金市场供需曲线交叉点的
教学作为一种特殊的认识过程主要体现在()。
我国宪法规定,国家尊重和保障人权。当代中国人权是多数人的和全国人民的人权,()是首要的基本人权。
目前有关认证的使用技术主要有:______、身份认证和数字签名。
最新回复
(
0
)