首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Each suburban housewife, wrote Betty Friedan in 1963, struggles with a single question as she makes the beds, shops for grocerie
Each suburban housewife, wrote Betty Friedan in 1963, struggles with a single question as she makes the beds, shops for grocerie
admin
2018-06-28
49
问题
Each suburban housewife, wrote Betty Friedan in 1963, struggles with a single question as she makes the beds, shops for groceries, drives children to school and lies beside her husband at night: "Is this all?" A few years after her ground-breaking book The Feminine Mystique was published, the Census Bureau began collecting data on the proportion of mothers who opt to stay at home. Over the subsequent decades the statistics answered Friedan’s question with a heartfelt no.
In 1967 the share of mothers who did not work outside the home stood at 49%; by the turn of the millennium it had dropped to just 23%. Many thought this number would continue to fall as women sought to " have it all". Instead, the proportion of stay-at-home mothers has been rising steadily for the past 15 years, according to new data gathered by the Pew Research Centre.
This partly reflects demographic change. Immigrants, a rising share of the relevant generation, are more likely to be stay-at-home mums than women born in America. There is an economic component to the change, too: at the end of the 1990s, when mothers staying at home were at their rarest, the economy was creating so many jobs that most people who wanted work could find it. Now more report that they are unable to do so, or are studying in the hope of finding work later. But there is also an element of choice: a quarter of stay-at-home mothers have college degrees.
Taken as a whole, the group includes mothers at both ends of the social scale. Some are highly educated bankers’ wives who choose not to work because they don’t need the money and would rather spend their time hot-housing their toddlers so that they may one day get into Harvard. Others are poorer but calculate that, after paying for child care, the money they make sweeping floors or serving burgers does not justify the time away from their little ones.
The first group is fairly small. Pew estimates that there are 370,000 highly educated and affluent stay-at-home mothers (defined as married mothers with children under 18 who have at least a master’s degree and family income in excess of $ 75,000). That is 5% of all stay-at-home mothers with working husbands. One third of stay-at-home mothers are single or cohabiting, and on average they are poorer than the rest.
Now there are more stay-at-home mothers mainly because of______.
选项
A、their laziness and lack of ambition
B、immigration and employment difficulty
C、their own choice and their husbands’ wish
D、immigration and low educational background
答案
B
解析
细节题。根据stay-at-home mothers和出题顺序定位到第三段第二句:Immigrants,a rising share of the relevant generation,are more likely to be stay-at-home mums than women born in America.由该句可以判断:移民是家庭主妇变多的原因之一。第二个因素来自第三、四句,总结起来是因为就业市场发生变化,就业没有以前容易了。故[B]immigration and employment difficulty“移民和就业困难”为答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Wk6Z777K
0
考研英语一
相关试题推荐
IsStanfordstillauniversity?TheWallStreetJournalrecentlyreportedthatmorethanadozenstudentshaveleftschooltowo
IsStanfordstillauniversity?TheWallStreetJournalrecentlyreportedthatmorethanadozenstudentshaveleftschooltowo
IsStanfordstillauniversity?TheWallStreetJournalrecentlyreportedthatmorethanadozenstudentshaveleftschooltowo
IsStanfordstillauniversity?TheWallStreetJournalrecentlyreportedthatmorethanadozenstudentshaveleftschooltowo
HowdoyouexplaineconomicsinplainEnglish?TheFederalReserveBankofNewYorkhasbeenansweringthequestionwithaneven
HowdoyouexplaineconomicsinplainEnglish?TheFederalReserveBankofNewYorkhasbeenansweringthequestionwithaneven
TheEarth’sdailyclock,measuredinasinglerevolution,istwenty-fourhours.Thehumanclock,【B1】______,isactuallyabouttw
TheEarth’sdailyclock,measuredinasinglerevolution,istwenty-fourhours.Thehumanclock,【B1】______,isactuallyabouttw
Researchhasshownthat—inbothsexesandacrossnumerouscultures—attractivepeoplearejudgedtobesmarter,kinder,morehone
Researchhasshownthat—inbothsexesandacrossnumerouscultures—attractivepeoplearejudgedtobesmarter,kinder,morehone
随机试题
自身免疫性肝病包括()、()、()以及这三种疾病中任何两者之间的重叠综合征。
中国外汇交易中心人民币利率互换参考利率不包括()。
申请小型汽车、三轮汽车驾驶证的,年龄应在18周岁以上70周岁以下。
在主体的审美心理结构中必然处于最高位置的是【】
核素检查的特点,除外
患者男,35岁,运动员,曾反复晕厥3次。2天前于比赛中突然心脏骤停,经体外除颤等抢救后生命指征稳定。心电监护上可见频发室早。该患者的心电图表现为V1~V3导联ST段呈马鞍形抬高,则该患者应该注意的疾病是
幼儿园家长工作的内容包括许多方面,其中()是做好家长工作的重要前提。
浙江:海南:中国
国家赔偿:是指国家机关及其工作人员违法行使行政、侦查、检查、审判、监狱管理等职权,侵犯公良、法人和其他组织的合法权益并造成损害的,由法律规定的赔偿义务机关对受害人予以赔偿的法律制度。根据上述定义,下列属于国家赔偿的是()
CertainlyMurray’spreoccupationwiththetaskofeditingtheOxfordEnglishDictionarybegotakindofmonomania,butitmustb
最新回复
(
0
)