首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Why is John sad?
Why is John sad?
admin
2019-04-15
13
问题
Why is John sad?
In this section, you will hear a monologue. The monologue will be read twice. After the monologue, there will be a one-minute pause. During the pause, read the questions and the four choices marked A, B, C and D, and decide which is the best answer. Then mark the corresponding letter on the answer sheet with a single line through the centre.
(M)"When I was a little boy, I loved to go fishing in the sea," says John Sailike, sadly. " When I leave the island, I’ll lose the sea and the happiness of this place. I’ll miss the sound of the waves at night... I won’t hear it anymore. "
John is a fisherman from Carteret Island in the South Pacific. Each day, he goes out in a canoe to catch fish for his family, while his wife looks after the children and grows vegetables in their garden. The family lives in a wood hut with sand floors and they don’t use electricity, so when the sun goes down it is usually time for bed. This peaceful, underdeveloped place has a tiny population and only one contact with the outside world—a ship which brings supplies from Bougainville, a large island 6 km away. But all this is about to change, because John, along with other people, is leaving his island home.
Carteret Island is the victim of global warming. Salty water from the sea is polluting the fresh water supply. High tides often flood across the villages and wash away people’s homes. Islanders are struggling to survive on coconut milk and fish, and children are suffering from malnutrition. The dying trees are home to mosquitoes that spread diseases. People know that life on the island is coming to an end.
Experts predict that Carteret Island will be under water in the near future. Before then, the islanders will relocate to places like Bougainville and rebuild their lives. This move will provide people with food and shelter, but what will happen to their culture? The islanders have songs for different everyday activities, and traditions and celebrations linked to the sea. They also have their own language. If they co-exist with other cultures, this may die out.
选项
A、They may not be able to live and work together anymore.
B、They may not be able to keep their cultural traditions.
C、They may have better food and shelter.
D、They may find better ways to survive.
答案
B
解析
短文后面部分提到岛民们不得不重新安置到Bougainville等地,并提出设问句“whatwill happen to their culture?”通过短文最后一句的回答“If they co-exist with other cul一tures,this may die out.”可知,他们的文化传统最终将消失。B项符合听力原文,故选B项。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/WkjK777K
本试题收录于:
D类竞赛(专科)题库大学生英语竞赛(NECCS)分类
0
D类竞赛(专科)
大学生英语竞赛(NECCS)
相关试题推荐
TheBenefitsofTravelingAbroadMoreandmorepeoplechoosetotravelabroadintheirvacations.Manypeoplebelievethatt
Thefollowingchartshowsthechangesofmarriagerateanddivorceratefrom2003to2012.Lookatthechartcarefullyandwrite
MoreandmorecollegestudentscomplainthatgraduationmeansthecomingofunemploymentWhatadvicewillyougivetotheunderg
Readcarefullythefollowingexcerptonselfiesargument,andthenwriteyourresponseinabout200words,inwhichyoushould:
Manypeopletodayuseelectronicdictionariesinsteadofprintedones.Willprinteddictionariesbereplacedbyelectronicdicti
Shouldstudentswhostudyaforeignlanguageandculturespendaperiodoftimestudyingandlivinginaforeigncountry?Thish
InChinaitisatraditionalvirtuetohelppeoplewhoareinneed,anditisareflectionofnoblehumanitytosacrificeone’s
Withthereformandopening-uptotheoutsideworld,anincreasingnumberofpeoplearestudyingandwillbestudyingabroad.St
随机试题
硅铁在炼钢生产中主要作为()。
课程计划
患者,男,45岁,发现慢性血吸虫病10年,近来体检发现肝肋下1.5cm,剑突下4指,脾达脐平,日本血吸虫血清循环抗体(+),肝功能.ALT100U/L,无黄疸。对病原体最有效的治疗为
关于传染病疫情报告,叙述正确的是()。
在股东大会会议通知发出后,以下可以提出临时股东大会议案的有()。Ⅰ.甲持股3%Ⅱ.乙持股2%与丙持股1.576联合提出Ⅲ.董事会Ⅳ.监事会
债券持有人具有在指定的日期内以票面价值将债券卖回给发行人的权利的是()
【2014年上】下列国家中,不属于加勒比海地区的是()。
()是为了了解学生的学习准备状况及影响学习的因素而进行的评价。
Nowadays,computergamesarebecomingmoreandmorepopularinmanycitiesandtowns.Alotofsmallshopsalongbusystreetsha
我国监督宪法实施的权力属于全国人民代表大会常务委员会。()
最新回复
(
0
)