首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Typically, the death of a language is discussed in the same vein as the disappearance of moas and passenger pigeons. The problem
Typically, the death of a language is discussed in the same vein as the disappearance of moas and passenger pigeons. The problem
admin
2016-10-15
33
问题
Typically, the death of a language is discussed in the same vein as the disappearance of moas and passenger pigeons. The problem is actually more rampant than species
attrition
: A hundred years from now, today’s 6,000 languages will likely number only 600.
But that’s not necessarily a bad thing.
Now, to be clear, as someone who has taught himself languages as a hobby since childhood, I hardly rejoice when a language dies. Languages can put concepts together in ways more fascinatingly different from English than most of us are aware. Yet supposing that we could keep 6,000 languages alive is like supposing that we could stop, say, ice from getting soft under the sun.
As people speaking many indigenous languages migrate to cities, inevitably they learn globally dominant languages like English and use them with one another. Their children may use their parents’ indigenous languages at home. But they never knew the lifestyle that those languages were born to express, and will be more comfortable in the public language of the world in which they grow up. They will speak mostly the public one to their own children. This is how languages die.
Many hope that we can turn back the tide with programs to revive indigenous languages, but the sad fact is that this will almost never be seriously effective. I once taught a class of Native Americans their ancestral language in a summer program. This had the positive effect of helping them feel connected to their ancestors, but there was no possible way they were going to be able to converse in the language.
In any case, language death is actually a healthy outcome of diversity. If people speaking different languages truly come together, as the Beatles urged us, then they need to speak a common language. Then the age-old process begins: The first generation is more comfortable in the old language, the second uses it as an at-home language and the third knows only some words and phrases. But cultural diversity persists despite the common language.
When people use their distinct language down the generations, It’s usually bad, indicating discrimination or segregation—precisely what "diversity" fans would otherwise consider a scourge. Jews in shtetls spoke Yiddish at home and other languages elsewhere because they lived in Jewish ghettos, not because they delighted in being bilingual.
I hope that dying languages can be recorded and described, but their individual deaths are not something to be mourned. Indeed a single "world" language would not be in itself catastrophic.
The author believes that the death of a language is______.
选项
A、not dissimilar to the decay of anything in nature
B、as unavoidable as the extinction of some species
C、even faster than the extinction of ancient animals
D、much similar to the disappearance of rare animals
答案
B
解析
根据第一段第一句“…the death of a language is discussed in the same vein as thedisappearance of moas and passenger pigeons”和第三段最后一句“Yet supposing that we could keep6,000 languages alive is like supposing that we could stop,say,ice from getting soft under the sun”,B应为答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/WmoZ777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Iftheywerejustanotherproduct,themarketwouldworkitsusualmagic:supplywouldrespondtohighpricesandrisetomeets
Oneoftheleastappreciatedbutmostremarkabledevelopmentsofthepast60yearsistheextraordinarygrowthofAmericanagric
Organizationsandsocietiesrelyonfinesandrewardstoharnesspeople’sself-interestintheserviceofthecommongood.Thet
Forthepastfiveyears,Dr.StephenPosthasbeenfundingresearchprojectsthattesthowaltruism(selflessness),compassion,
Forthepastfiveyears,Dr.StephenPosthasbeenfundingresearchprojectsthattesthowaltruism(selflessness),compassion,
Thetranslatormusthaveanexcellent,up-to-dateknowledgeofhissourcelanguages,full【C1】______inthehandlingofhistarget
Thetranslatormusthaveanexcellent,up-to-dateknowledgeofhissourcelanguages,full【C1】______inthehandlingofhistarget
Thetranslatormusthaveanexcellent,up-to-dateknowledgeofhissourcelanguages,full【C1】______inthehandlingofhistarget
Respectisyourabilitytoempathizewithanotherhumanbeing,despitecontrastingopinions,values,orlifestyles.Beingablet
随机试题
制动反应时间是指驾驶员接受到某种条件反射后,脚从加速踏板移向制动踏板的过程所_______。
简述X理论的基本观点。
将毛泽东思想规定为党一切工作的指针是在
运动会已经延迟到下星期一了。
A.溢出性蛋白尿B.肾小管性蛋白尿C.急性肾小球肾炎D.直立性蛋白尿E.隐匿性肾炎活动后出现尿蛋白,平卧后消失
A.黏液便B.水样便C.果酱样大便D.嗜酸性粒细胞减少E.嗜酸性粒细胞增加细菌性痢疾多见
下列无法使髋关节运动的下肢肌是
业主委员会是业主大会的执行机构,业主委员会由业主大会选举产生。一个物业管理区域应当成立一个委员会,业主委员会一般由3~7名的单数业主担任。()
关于复验,以下表述正确的是( )。
最近最经常上演的15部歌剧中没有19世纪德国作曲家理查德.瓦格纳的作品。虽然音乐制作人都希望制作听众想听的作品,但瓦格纳的作品没有被相对频繁地演出并不能表明他的作品不受欢迎,而是因为他的歌剧的舞台演出费用极其昂贵。下面哪项,如果正确,最能支持上面的结论?
最新回复
(
0
)