首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Eight years later, Facebook is one of the hottest companies in the world. On February 1 st the social network announced plans fo
Eight years later, Facebook is one of the hottest companies in the world. On February 1 st the social network announced plans fo
admin
2011-08-28
55
问题
Eight years later, Facebook is one of the hottest companies in the world. On February 1 st the social network announced plans for an initial public offering (IPO) that could value it at between $75 billion and $ 100 billion. This is extraordinary. Investors believe that a start-up run by a cocky 27-year-old is more valuable than Boeing, the world’s largest aircraft maker. Are they nuts?
Not necessarily. Facebook could soon boast one billion users. Last year it generated $3.7 billion in revenue and $1 billion in net profits. That is nowhere near enough to justify its price tag. But there are reasons to bet Facebook will justify the hype, for it has found a new way to harness a prehistoric instinct. People love to socialise, and Facebook makes it easier. The shy become more outgoing online. The young, the mobile and the busy find that Facebook is an efficient way of staying in touch. You can do it via laptop or smartphone, while lying in bed, waiting for a bus or pretending to work. You can look up old friends, make new ones, share photos, arrange parties and tell each other what you thought of the latest George Clooney film.
As more people join Facebook, its appeal grows. Those who sign up have access to a wider circle. Those who don’t can feel excluded. This powerful feedback loop has already made Facebook the biggest social-networking site in many countries. It accounts for one in seven minutes spent online worldwide. Its growth may be slowing in some rich countries—unsurprisingly, given how enormous it already is. But it is still growing fast in big emerging markets such as Brazil and India.
A $100 billion price tag would hardly be cheap, but other tech giants are worth more: Google’s market capitalisation is $190 billion, Microsoft’s $250 billion and Apple’s $425 billion. And the commercial possibilities are immense, for three reasons.
First, Facebook knows a staggering amount about its users. It is also constantly devising ways to find out more. The company mines users’ data to work out what they like and then hits their eyeballs with spookily well-targeted ads.
Second, Facebook is the most powerful platform for social marketing. Few sales pitches are as persuasive as a recommendation from a friend, so the billions of interactions on Facebook now influence everything from the music that people buy to the politicians they vote for. Companies, like teenagers, are discovering that if they are not on Facebook, they are left out. Social commerce is still in its infancy, but a study by Booz & Company reckons that $5 billion-worth of goods were sold in this way last year.
Finally, Facebook is becoming the world’s de facto online passport. Since so many people have a Facebook account under their real name, other companies are starting to use a Facebook login as a means of identifying people online. It has even created its own online currency, the Facebook Credit.
That is the case for Facebullishness. But there are also two sets of reasons to worry. The first is the managerial challenge of jumping from start-up to giant. Facebook has only 3,200 employees, many of whom will now become paper millionaires. The prospect of having to motivate VIP employees--Silicon Valley shorthand for workers "vesting in peace"—may explain why Mr. Zuckerberg delayed a flotation so long. With the billions of dollars that the IPO will bring in, the firm will add more people and services. It has already rolled out an e-mail service and persuaded millions of other websites to add buttons and links that enable Facebook users to share material. It is bound to add an online-search function that will heat up its battle with Google, which is including information from its Google+ social network in its own search results.
Google has made the jump from popularity to profitability. For all its talk of new revenue streams, Facebook is still dangerously dependent on display ads. And there is a tension between attracting users and squeezing money out of them. Facebook’s greatest asset is the information that its users willingly surrender to it. Turning such data into cash, however, will inevitably raise privacy concerns. Most users don’t realise how much Facebook knows, about them. If they start to feel that it is abusing their trust, they will clam up and log out.
This is where the other set of worries emerges—and these should concern more than just investors. America’s Federal Trade Commission has already forced Facebook to submit to a biennial external audit of its privacy policy and procedures. It would be better if Facebook, Google and other web giants switched their default settings from "opt-out" to "opt-in" (so that users had to give permission for the companies to use their data).
From The Economist, February 4, 2012
Which answer of the following is NOT mentioned by the author in this article?
选项
A、Facebook is working on data-mining to please its users.
B、Facebook falls to making profit by doing social commerce.
C、Facebook could be used as people’s identity card nowadays.
D、There is the possibility that facebook might go to far in affecting people’s private life
答案
C
解析
本题为细节题。一般来说,题目总是会随着文章的顺序一路出下去的,因此我们注意下面几段。选项A在第五段中有提到:The company mines users’data to work out what they like and then hits their eyeballs with spookily well-targeted ads (脸谱网通过挖掘用户的数据来确认其喜好,之后用定位精准的广告来夺其眼球);选项B是整个第六段描述的内容;选项C说, “脸谱网可以被用作人们的身份证”,而事实上,在第七段中,只提到脸谱网町以用来确定个人身份,而不是和身份证对等。因此,选项C错误。选项D在文章的最后两段都有提到。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/WqYO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
ResearchfindingsfromNorwegianandDanishscientistsreleasedinlate1997indicatethattheworld’sreindeerare"hot"—radi
DiscussionoftheassimilationofPuertoRicansintheUnitedStateshasfocusedontwofactors:socialstandingandthelossof
A、BillClintonandBobDole.B、BobDoleandGeorgeHerbertWalkerBush.C、GeorgeHerbertWalkerBush.D、GeorgeHerbertWalkerBu
Englishbelongsto______writingsystem.
Anti-BurglarGunsThisgunpracticeshouldpleasebothpro-andanti-guncontrolparties.Amajor,andlegitimate,defense
"Friday"isafamousfictionalcharacterin______’snovelRobinsonCrusoe.
LibraryLookingupmaterialforaresearchpaperinalibraryshouldbeginwiththemain【1】______.Youcanfindcardsbearing
A、protestorsusedwatercannonsagainstriotpoliceB、riotpolicethrewhomemadefirebombsatdemonstratorsC、someactiveprotes
Weuselanguageeveryday.Weliveinaworldofwords.Hardlyanymomentpasseswithsomeonetalking,writingorreading.Indee
______isaphilosophicandliterarymovementthatflourishedinNewEngland,asareactionagainstrationalismandCalvinism.
随机试题
明确提出使用“社会主义市场经济体制”这个提法的领导人是()
女性,45岁,3小时前车祸头部受伤,伤后立即昏迷,做CT后入院,入院检查中度昏迷,右瞳孔散大,光反射消失,左上下肢肌张力增高,病理征(+),左顶枕有直径4.0cm头皮下血肿,CT示右额颞部高密度新月影像。出血来源为()
预防颞下颌关节紊乱病的措施中,错误的是()
已知下列各物质在水溶液中的Ka:①KHCN=6.2×10—10;②KHS=7.1×10—15;KHS=1.3×10—7;③KHF=3.5×10—4;④KHAc=1.8×10—5,碱性最强的溶液是()。
工程量清单中的工程量计算规则,按专业划分为()。
某单位(增值税一般纳税人)主要生产A产品,提供2011年3月的会计资料如下:(1)采取分期收款方式销售A产品5000件,每件不含税价格为300元,按合同规定本月应收总价款的50%。但由于对方企业资金紧张,企业尚未收到货款。(2)销售A产品1000件给小
下列关于保险代位求偿权的表述中,符合《保险法》规定的有()。
1930年,印度非力不合作运动的突破口是()。
在商品经济运行中,价值、价格和供求三者之间的关系有()
Thewagontrainshadto______thehillyareainordertoreachCalifornia.
最新回复
(
0
)