首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
For thousands of years man has exploited and often destroyed the riches of land. Now man covets(觊觎)the wealth of the oceans. Eve
For thousands of years man has exploited and often destroyed the riches of land. Now man covets(觊觎)the wealth of the oceans. Eve
admin
2016-06-19
42
问题
For thousands of years man has exploited and often destroyed the riches of land. Now man covets(觊觎)the wealth of the oceans. Even the most conservative estimates of resources in the seabed stagger the imagination. In the millions of miles of ocean that touch a hundred nations live four of five of living things on earth. In the seabed, minerals and oil existed in lavish supply. Man may yet learn to use a tiny fraction of this wealth. However, this fraction alone could set off a new age of colonial war unless international law soon determines how it shall be shared.
What is to be done to regulate and control exploitation of the oceans is a problem of international concern. In crowded England, serious plans have been developed to build entire cities just off the coast. Offshore airport may solve the demand for large tracts near such large coastal cities as New York and Los Angeles. Some people, quick to take advantage of the legal confusion that reigns beyond coastal waters, have planned to build independent islands at the top of reefs outside the county’s territorial limit — that is indeed, a romantic notion, but one with, it is suspected, the more prosaic aim of avoiding the constrictions of domestic law concerning gambling and taxes. In another case, the United Nations were presented with an application for permission to extract minerals from the bed of Red Sea in an area 50 miles from the coastal states. The secretariat dodged this thorny question, citing lack of authority to act. Such claims are no longer isolated or meaningless.
The great wealth from the oceans must be divided equitable among nations. But wealth is not the only thing at debate. We must also learn how to protect the oceans from the threat of pollution. A few years ago, "practical" men dismissed speculations about wealth in the sea. "That is economic foolishness," they said. It will never be economically profitable to exploit the seabeds, no matter how great the riches to be found there. Unfortunately, they underestimated the lure of gold as the mother of invention. Yet the pessimists may be proved right. In these pioneer years of the Ocean Age, the damage done sometimes seems to exceed the benefit gained. Beaches from England to Puerto Rico to California have been soaked in oily mud. Insecticides, seeping into the rivers and then oceans, have killed fish and birds and revived fears that some chemicals may contaminate our waters when they are used as garbage dumps. Largely in ignorance, we are tinkering with our greatest source of life.
It can be inferred from the second paragraph that_____.
选项
A、building cities off the coast is a good idea for crowded cities to make full use of space
B、coastal cities can not solve the demand for large space by building offshore airports.
C、the Secretariat was against some claims relevant to the exploitation of the ocean
D、the legal confusion that reigns beyond coastal waters might cause a lot of trouble
答案
D
解析
推理题。本题定位到第二段。在第二段第四句中作者指出:有些人利用法律上管理海域的混乱,开展一些计划,有人表示赞同,但也有人表示质疑。由此知,在管理海域方面的立法不明造成了很多麻烦。故选D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/WuG7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Theyhavetodotheirownmaintenance.B、Theyhavetofurnishtheirownhouses.C、Theywillfinditdifficulttomaketherest
A、Helpherpreparethepresentation.B、Giveherextratimetofinishthereport.C、Givehersomeadviceondoingthereport.D、H
A、Hedoesn’twritewellenough.B、Heisnotaprofessionalwriter.C、Hehasn’tgotanyprofessionalexperience.D、Hedidn’tperf
Sometwentyyearsago,theperformanceofgirlsandboysinclasswascompared.Boys【B1】______betterinexams,sovariousmeasures
A、Avacationandartcollection.B、Atripandanewcar.C、Cashandacar.D、Moneyandatrip.D短文说,大奖是3万美元现金和6天费用全包的中国行。故答案是D。四
July11Ileftonmytriptoday.Havingbeenoverseasbefore,Ifeltsomewhatateasewiththeideaoftraveling【B1】______.H
Receivingvisitorsandguestsisanimportantpartofthesecretary’sdailyroutineintheoffice.Thereisacertain【B1】______f
A、Ridingahorse.B、Shootingamovie.C、Playingagame.D、Takingaphoto.D
A、Byofferingthemsomementalsuggestions.B、Bykeepingthemawayfrompossiblemeans.C、Byprescribingthemsomehelpfulmedic
A、ThewomanshouldhavestudiedSpanishinSpain.B、Thewomandidn’tstudySpaininhighschool.C、LivinginSpainhelpedimprov
随机试题
患者,男性,30岁。左上肺浸润性肺结核。治疗2个月余。复查血常规:WBC5.5×109/L,PLT75.5×109/L。考虑与服用以下哪种药物有关?
A.身热不扬B.日晡潮热C.发热恶寒D.壮熟汗出E.长期微热气虚发热的热型是
A.肝癌B.肝硬化C.疟疾D.白血病E.胰头癌可见肝外梗阻性黄疸的是
案情:A房地产公司(下称A公司)与B建筑公司(下称B公司)达成一项协议,由B公司为A公司承建一栋商品房。合同约定,标的总额6000万元,8个月交工,任何一方违约,按合同总标的额20%,支付违约金。合同签订后,为筹集工程建设资金,A公司用其建设用地使用权作抵
某企业生产甲、乙两种产品,生产组织属于小批生产,采用分批法计算成本。(1)本月(5月)份生产的产品批号有:9414批号:甲产品10台,本月投产,本月完工6台。9415批号:乙产品10台,本月投产,本月完工2台。(2)本月份各批号生产费用资料:94
2009年4月,甲公司因欠乙公司货款100万元不能按时偿还,向乙公司请求延期至2010年4月1日还款,并愿意以本公司所有的3台大型设备进行抵押和1辆轿车进行质押,为其履行还款义务提供担保。乙公司同意了甲公司的请求,并与甲公司订立了书面抵押和质押合同。甲公司
若+(y一7)2=0,则(x+y)3的值为().
I类错误的概率α和Ⅱ类错误的概率β的关系有()
社会主义建设的艰巨性和长期性的影响因素有()
Whatdoyouthinkthespeakersare?
最新回复
(
0
)