首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
The saying "Clothes Make the Man" dates back some 400 years and it refers to the fact that when people see a well-dressed person
The saying "Clothes Make the Man" dates back some 400 years and it refers to the fact that when people see a well-dressed person
admin
2021-09-23
8
问题
The saying "Clothes Make the Man" dates back some 400 years and it refers to the fact that when people see a well-dressed person, they assume that person is professional, capable, and (especially in the old days) rich. Therefore, you had to dress like how you wanted to be perceived, what you wanted to eventually achieve. Fast forward 400 years, lots of folks still think the same way. But does it really make a difference?
I happen to be one of those who do not put faith in the old saying. I suppose I might be in the minority but I am a member of an elite club with the likes of Steve Jobs and Bill Gates in my camp.
Perception is not reality; perception is halfway to discovering reality. Perception is drawn from our own impressions, our own belief systems. Is it powerful and influential? Absolutely! Is it all that it seems less often than you think? How many times have you cast an initial judgment only to surprise yourself later and learn how you missed out on a great opportunity, person or idea?
Comment 1:
In the present era, many associate the well-dressed with being the most successful. It took folks in the business world a long time to overlook the way Steve Jobs wore jeans on the public stage. I did not know Mr. Jobs, though I wish I had. I have heard it said that he invented the concept of "business casual. " In my mind that is as much a matter of self-confidence as it is a matter of taste in clothing.
Comment 2:
You are wrong about Steve Jobs. He certainly did care about how he was perceived and his appearance was very much calculated to achieve his desired effect. From his early formal business clothing down to the aggressive casualness of his eventual black turtle neck and jeans uniform, his clothes and the impact they made were clearly foremost in his mind.
Comment 3:
It reminds me of the story about the philosopher who goes to a formal dinner party in jeans. When asked if he felt out of place because of his clothes, he looked around and said he hadn’ t noticed.
According to the writer of the passage, perception_________.
选项
A、might prove wrong
B、is powerful and reliable
C、is half reality
D、might be worthless to us
答案
A
解析
根据关键词“perception”定位到文章第三段。根据“Perception is not reality;perception is halfway to discovering reality.Is it powerful and influential? Absolutely!”可知,观念不是事实,它是通往发现事实道路的途中。观念强大而有影响吗?当然!第三段后文中提到:观念并非都像看上去的一样,有多少次你做出的第一判断,后面只留给你惊讶,让你认识到你是如何错过了绝佳的机会、重要的人物和奇妙的想法。由此可以推断,观念到最后并非都是正确的,可靠的,正是错误的观念带来了不好的后果,A选项“可能证明是错的”符合文意。故选A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/WuGi777K
0
在职申硕(同等学力)英语
相关试题推荐
Eachyear,millionsofpeopleinBangladeshdrinkgroundwaterthathasbeenpollutedbynaturallyhighlevelsofarsenicpoison.
Thegovernmentpoliciesprovidedanimpetustothisarea’sgrowth.
A.consideredB.atC.ratherA.dothenextjob【T1】______thanonthebasicbackgroundskillsB.often【T2】______theedgeofthe
Thegovernmentistobanpaymentstowitnessesbynewspapersseekingtobuyuppeopleinvolvedinprominentcases【C1】______thet
Thegovernmentistobanpaymentstowitnessesbynewspapersseekingtobuyuppeopleinvolvedinprominentcases【C1】______thet
A.withB.butC.protectionA.Itusuallygivesinadequate【T7】_______fromtheweatherB.notonlyinsomedevelopingcountries
A.BuildYourKid’sWorkSkillsB.PlaceTimeLimitsonLeisureActivitiesC.TalkabouttheFutureonaRegularBasisD.HelpKids
A.Andhowaboutwebsiteauthoringskills?B.I’mafraidI’veneverusedthoseCGIthings.C.IthinkIhaveALLtheinformationI
Byfarthemostcommondifficultlyinstudyissimplefailuretogetdowntoregularconcentratedwork.Thisdifficultyismuch
Forestsaredelicatesystemsthat,ifdisturbed,canbepermanentlydestroyed.
随机试题
公共关系研究人和人的关系的角度是()。
下列选项中不属于学生主观能动性的表现是()
生产力和生产资料共同构成了社会的生产方式。()
动脉粥样斑块中,不具有的细胞是
A.传染性单核细胞增多症B.神经母细胞瘤C.急性白血病D.慢性白血病E.非霍奇金淋巴瘤女,10岁,喘憋2周,不能平卧。体检:左锁骨上及左颈部多个肿大淋巴结,胸部X线示上纵隔明显增宽,气管影偏向右侧,变窄。最可能的诊断为
患者,女,58岁。纳差、上腹部不适3年。胃镜检查示:胃黏膜变薄,皱襞稀疏。Hb86g/L,MCV102fl。该患者应主要补充的维生素是
女,50岁。上腹痛3个月余,2个月前钡剂造影检查提示胃窦后壁溃疡,经抗酸药物治疗近8周,疼痛曾一过性缓解。进一步处理应首选
下列有关收入确认的表述中,正确的有( )。
人生は何か、これはだれ()はっきり言えないだろう。
《超人总动员》是知名动画导演布拉德.伯德加入皮克斯执导的首部作品,故事讲述显赫一时的超人家族,过去参与过不少打击犯罪的英雄事迹,因过度虚耗政府库房支出,超人先生被迫隐姓埋名兼改头换面,化身肥佬保险经纪人,和爱妻、三名子女住在大城市的郊区,过着跟一般正常人同
最新回复
(
0
)