The saying "Clothes Make the Man" dates back some 400 years and it refers to the fact that when people see a well-dressed person

admin2021-09-23  8

问题     The saying "Clothes Make the Man" dates back some 400 years and it refers to the fact that when people see a well-dressed person, they assume that person is professional, capable, and (especially in the old days) rich. Therefore, you had to dress like how you wanted to be perceived, what you wanted to eventually achieve. Fast forward 400 years, lots of folks still think the same way.  But does it really make a difference?
    I happen to be one of those who do not put faith in the old saying. I suppose I might be in the minority but I am a member of an elite club with the likes of Steve Jobs and Bill Gates in my camp.
    Perception is not reality; perception is halfway to discovering reality. Perception is drawn from our own impressions, our own belief systems. Is it powerful and influential? Absolutely! Is it all that it seems less often than you think? How many times have you cast an initial judgment only to surprise yourself later and learn how you missed out on a great opportunity, person or idea?
    Comment 1:
    In the present era, many associate the well-dressed with being the most successful. It took folks in the business world a long time to overlook the way Steve Jobs wore jeans on the public stage. I did not know Mr. Jobs, though I wish I had. I have heard it said that he invented the concept of "business casual. " In my mind that is as much a matter of self-confidence as it is a matter of taste in clothing.
    Comment 2:
    You are wrong about Steve Jobs. He certainly did care about how he was perceived and his appearance was very much calculated to achieve his desired effect. From his early formal business clothing down to the aggressive casualness of his eventual black turtle neck and jeans uniform, his clothes and the impact they made were clearly foremost in his mind.
    Comment 3:
    It reminds me of the story about the philosopher who goes to a formal dinner party in jeans. When asked if he felt out of place because of his clothes, he looked around and said he hadn’ t noticed.
According to the writer of the passage, perception_________.

选项 A、might prove wrong
B、is powerful and reliable
C、is half reality
D、might be worthless to us

答案A

解析 根据关键词“perception”定位到文章第三段。根据“Perception is not reality;perception is halfway to discovering reality.Is it powerful and influential? Absolutely!”可知,观念不是事实,它是通往发现事实道路的途中。观念强大而有影响吗?当然!第三段后文中提到:观念并非都像看上去的一样,有多少次你做出的第一判断,后面只留给你惊讶,让你认识到你是如何错过了绝佳的机会、重要的人物和奇妙的想法。由此可以推断,观念到最后并非都是正确的,可靠的,正是错误的观念带来了不好的后果,A选项“可能证明是错的”符合文意。故选A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/WuGi777K
0

最新回复(0)