首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
In the 1950s, the pioneers of artificial intelligence (AI) predicted that, by the end of this century, computers would be conver
In the 1950s, the pioneers of artificial intelligence (AI) predicted that, by the end of this century, computers would be conver
admin
2010-03-19
46
问题
In the 1950s, the pioneers of artificial intelligence (AI) predicted that, by the end of this century, computers would be conversing with us at work and robots would be performing our housework. But as useful as computers are, they’re nowhere close to achieving anything remotely resembling these early aspirations for human like behavior. Never mind something as complex as conversation: the most powerful computers struggle to reliably recognize the shape of an object, the most elementary of tasks for a ten-month-old kid.
A growing group of AI researchers think they know where the field went wrong. The problem, the scientists say, is that Al has been trying to separate the highest, most abstract levels of thought, like language and mathematics, and to duplicate them with logical, step-by-step programs. A new movement in AI, on the other hand, takes a closer look at the more roundabout way in which nature came up with intelligence. Many of these researchers study evolution and natural adaptation instead of formal logic and conventional computer programs. Rather than digital computers and transistors, some want to work with brain cells and proteins. The results of these early efforts are as promising as they are peculiar, and the new nature-based AI movement is slowly but surely moving to the forefront of the field.
Imitating the brain’s neural (神经的) network is a huge step in the right direction, says computer scientist and biophysicist Michael Conrad, but it still misses an important aspect of natural intelligence. "People tend to treat the brain as if it were made up of color-coded transistors", he explains, "but it’s not simply a clever net work of switches. There are lots of important things going on inside the brain cells themselves." Specifically, Conrad believes that many of the brain’s capabilities stem from the pattern recognition proficiency of the individual molecules that make up each brain cell. The best way to build an artificially intelligent device, he claims, would be to build it around the same sort o{ molecular skills.
Right now, the option that conventional computers and software are fundamentally incapable of matching the processes that take place in the brain remains controversial. But if it proves true, then the efforts of Conrad and his fellow AI rebels could turn out to be the only game in town.
What’s tile author’s opinion about the new AI movement?
选项
A、It has created a sensation among artificial intelligence researchers but will soon die out.
B、It’s a breakthrough in duplicating human thought processes.
C、It’s more like a peculiar game rather than a real scientific effort.
D、It may prove to be in the right direction though nobody is sure of its future prospects.
答案
B
解析
作者观点态度题。如前所述,文章最后一段为作者对人工智能研究新方法的总结,其中隐含着作者的观点,另外短文第二段最后一句中"promising"、“sturdy"、第三段第一句中“a huge step in the right direction…”等都流露了作者的态度——作者对新的人工智能研究运动是非常肯定的。选项A中的"will soon die out",C中的"like a game rather than"及D中"nobody is sure"等均含否定意念,不能作为答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/X39K777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
WhydoweknowverylittleaboutthecentralAfrica200yearsago?
Whytheinductiveandmathematicalsciences,aftertheirfirstrapiddevelopmentattheculminationofGreekcivilization,advan
Thetreasuryissuedanorderstatingthat______landpurchasedfromthegovernmentbadtobepaidforingoldandsilver.
TheeconomyintheLatinAmericanandCaribbeanregiongrewby______lastyear.
Withkeen______,convincingfactsandaglobalangle,EpsteinvividlyrecordedabrilliantpageofthegreatChineserevolution.
Everyproductonthemarkethasavarietyofcostsbuiltintoitbeforeitiseverputupforsaletoacustomer.Therearecost
Theincreaseinstudentnumbers_________manyproblemsfortheuniversities.
WhatissaidaboutHarry’sbrother?
Letusconsiderwhatscienceandtechnologyhavetocontributetothefoodproblem.Thesimplestwaytoincreasefoodprodu
______wehavenotmadeanyarrangementforourpicnic.
随机试题
Humanneedsseemendless.Theymightberegardedasmakingupseverallevels.Whenthereisenoughmoneytosatisfyonelevelof
上肢锥体束征是指
欲用统计图表示某市2010年痢疾、肝炎、流脑、麻疹和腮腺炎5种传染病的构成情况,应用()。
我国现有的国有独资商业银行是()。
会计师事务所申请证券资格,要求注册会计师应不少于()人。
下列关于销售人员薪酬的说法,正确的有()。
假定玉米市场的需求是缺乏弹性的,玉米的产量等于销售量且等于需求量,恶劣的气候条件使玉米产量下降20%,在这种情况下()。
不属于全陪首站(入境站)接团服务的项目是()。
①尤其需要说明的是,湖北发现的晚期猿人化石——郧县猿人和郧西猿人②说明湖北是晚期猿人重要的生活区域之一③湖北境内目前已经发现的人类化石主要是晚期人类化石④因此具有十分重要的时空坐标意义⑤不仅在时间上分别与蓝田猿人和北京猿人相当⑥而且在空间上分别位
假定有如下语句:answer$=MsgBox("String1",,"String2","String3",2)执行该语句后,将显示一个信息框,单击其中的"确定"按钮,则answer$的值为( )。
最新回复
(
0
)